Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!
Mamici cochete
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Contact administrator
Adriana



Teodoraion Maria



Conectare

Mi-am uitat parola

Ultimele subiecte
» La o cafea intre prietene (5)
Fructele---sursa de sanatate EmptySam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA

» cum slabim?
Fructele---sursa de sanatate EmptyMier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana

» Sarbatoritii lunii septembrie
Fructele---sursa de sanatate EmptyMier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana

» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Fructele---sursa de sanatate EmptyMier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana

» Stirea zilei(3)
Fructele---sursa de sanatate EmptyMier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana

» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Fructele---sursa de sanatate EmptyMier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana

» Soacra -soacra poama acra..(3)
Fructele---sursa de sanatate EmptyMier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana

» HOROSCOP ZILNIC
Fructele---sursa de sanatate EmptyMier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai

» Cuvinte din 3 litere!
Fructele---sursa de sanatate EmptyMier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA

CEAS

clock-desktop.com
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 17 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 17 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 221, Joi Mar 17, 2011 5:28 pm
Prognoza meteo
Meteo Bucuresti
www.weatheradd.com Starea vremii in Timisoara
Weatheradd.com Prognoza meteo Brasov
Weatheradd.com
Parteneri
Fructele---sursa de sanatate 2466r05Ady.Biju

Fructele---sursa de sanatate 288ccj4maria-fotomaria.blogspot.com



Fructele---sursa de sanatate 2quni4z hmshop.wordpress.com



Fructele---sursa de sanatate Wkpzltartizele.blogspot.com



Fructele---sursa de sanatate Eje7f6miriamknittedstuff.blogspot



Fructele---sursa de sanatate Kaqpztbratari magice



Fructele---sursa de sanatate 69m8w9 Shop/candles



Fructele---sursa de sanatate 25h2tfs art3lier.blogspot.com



Fructele---sursa de sanatate 2z9hzjkcadouri-handmade.ro



Fructele---sursa de sanatate Fko6mqcarteacopiilor.ro



Imagine gazduita de servimg.comvicovia.ro



Fructele---sursa de sanatate 2moa4jsbiosens.ro



Fructele---sursa de sanatate W8p5ip bijuterii-eoti.blogspot.com



Fructele---sursa de sanatate 2ef53k2reginamaria.ro



Fructele---sursa de sanatate 2eyclg9 organicbaby.ro



mastercostymastercosty.blogspot.com



Fructele---sursa de sanatate 52cm4kmagazinuldebrazi.ro




Fructele---sursa de sanatate

+8
flo09
narcy
Maria
nestian
popescumelinda
paul_A
mona_mami
STEF30IASI
12 participanți

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

Important Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de STEF30IASI Vin Aug 07, 2009 5:11 am

Ananasul

Ananasul este o sursa excelenta de vitamina C si mangan. De asemenea contine si vitamina B1, vitamina B6, cupru si fibre.

-Ajuta digestia si are efecte antiinflamatoare :
Bromelina este un complex de substante care se gaseste in cotorul verde al ananasului .
Inflamatiile, coagularea excesiva a sangelui si anumite tipuri de tumori pot fi reduse prin doze terapeutice de bromelina, luata sub forma de supliment alimentar .
-Intareste sistemul imunitar :
Vitamina C este principalul antioxidant solubil in apa, care protejeaza corpul impotriva radicalilor liberi care ataca celulele normale. Radicalii liberi ajuta la construirea placii in artere, la ateroscleroza. In plus, vitamina C ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva unor boli precum gripa sau raceala .
-Ofera un plus de energie :
Ananasul este o sursa excelenta de mangan, co-factor pentru un numar mare de enzime importante in producerea energiei si in protectia antioxidanta .

Ananasul poate fi pastrat la temperatura camerei timp de o zi sau doua inainte de a fi consumat. Desi acest proces nu-l va ajuta sa devina mai dulce, fructul va fi mai moale si mai suculent. Dar in acesta perioda trebuie supravegheat, pentru ca exista posibilitatea de a se strica. Daca dupa cele doua zile, tot nu iti vei dori sa consumi ananasul, impacheteaza-l intr-o punga de plastic si depoziteaza-l in frigider, unde temperatura il va ajuta sa se pastreze pentru maxim 3 - 5 zile.
Fructul care a fost taiat in felii trebuie pastrat in frigider intr-un vas ermetic. Isi va pastra prospetimea si gustul mai bine daca se adauga lichid in vas, preferabil suc de ananas.


:floare: :floare: :floare:

Capsunile

Desi pot fi gasite in toata perioada anului, sezonul in care sunt pretutindeni si mai dulci ca oricand este din aprilie pana in iulie .

-Protectie antioxidanta oferita de fenoli :
Capsunile sunt cunoscute ca o bogata sursa de fenoli. In cazul capsunilor, acesti fenoli sunt condusi de antocianine si elagitanine.
Fenolii din aceste fructe protejeaza inima, lupta impotriva cancerului si a inflamatiilor. Proprietatile antiinflamatoare oferite de capsuni includ si abilitatea fenolilor de a reduce activitatea enzimelor ciclooxigenaze COX .
-Fitonutrientii din capsuni asigura sanatatea optima :
Continutul de elagitanin din capsuni a fost asociat cu un risc mai mic de deces cauzat de cancer .Persoanele care consuma capsuni in mod regulat prezinta un risc de trei ori mai mic de a face cancer fata de ceilalti .
Vitamina C din capsuni , ofera protectie impotriva poliartritei (forma de artrita reumatoidala care afecteaza doua sau mai multe articulatii).
ATENTIE !!!!!
-Fac parte dintre putinele alimente care contin cantitati semnificative de oxalati. Cand oxalatii ajung intr-o cantitate mare in lichidele din organism, se pot cristaliza si pot cauza probleme de sanatate. Din acest motiv, este recomandat ca persoanele care deja au probleme cu rinichii si vezica biliara sa evite aceste fructe .
-Contin substante care pot afecta functionarea tiroidei. Din acest motiv, este recomandata evitarea acestor fructe de catre persoanele cu afectiuni ale tiroidei.




:floare: :floare: :floare:


Ultima editare efectuata de catre STEF30IASI in Lun Mar 29, 2010 4:18 am, editata de 2 ori
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de STEF30IASI Vin Aug 07, 2009 5:23 am

Prunele

Prunele sunt o buna sursa de vitamina C, vitamina A, vitamina B2, potasiu si fibre .

-Ajuta la absorbtia fierului, iar vitamina C ofera protectie antioxidanta :
Abilitatea prunelor de a ajuta la absorbtia fierului de catre organism a fost analizata in multe studii si se pare ca este data de continutul de vitamina C din acest fruct. Pe langa aceasta functie, vitamina C este necesara si pentru sanatatea tesuturilor si intarirea sistemului imunitar. Este o idee buna sa iei un supliment de vitamina C in sezonul racelii sau a gripei si poate fi foarte utila pentru persoanele predispuse la infectii ale urechii.
Vitamina C previne oxidarea colesterolului de catre radicalii liberi. Colesterolul oxidat se depune pe artere si afecteaza vasele de sange. Din acest motiv, vitamina C poate fi folositoare pentru persoanele care sufera de ateroscleroza. In plus, vitamina C ajuta la neutralizarea radicalilor liberi care pot contribui la dezvoltarea sau progresia unor afectiuni precum astmul, cancerul de colon, osteoartrita, artrita reumatoida.
-Protejeaza impotriva degenerescentei maculare :
Fructele iti pot fi de mare folos in pastrarea vederii .

Prunele fac parte dintre putinele alimente care contin oxalati. In cantitati mari, acestia pot dauna sanatatii. Din acest motiv, persoanele care au probleme cu rinichii sau cu vezica biliara trebuie sa evite aceste fructe. Studiile efectuate au aratat ca oxalatii intervin si in procesul de absorbtie al calciului de catre organism. Interventia insa este destul de mica, iar daca ai un tract digestiv sanatos, nu vor exista probleme .


:floare: :floare: :floare:

Zmeura

Zmeura este o sursa excelenta de fibre, mangan si vitamina C. Reprezinta o buna sursa de vitamina B2, folati, acid nicotinic, magneziu, potasiu si cupru. In plus, zmeura contine si cantitati semnificative de acid elagic, care lupta impotriva cancerului.

-Ofera protectie antioxidanta, impotriva cancerului si a microbilor .
-Zmeura detine si proprietati anticancerigene :
Zmeura are putere antioxidanta mai mare cu aproape 50% decat capsunele, de trei ori mai mare decat kiwi si de 10 ori mai mare decat tomatele, arata studiile efectuate de cercetatorii olandezi.
Cea mai mare contributie la activitatea antioxidanta a zmeurei este cea a elagitaninelor care, conform specialistilor, lupta impotriva cancerului .
-Scade nivelul zaharului din sange :
Pe langa fitonutrienti, aceste fructe au un continut bogat de nutrienti, antioxidanti si vitamina B. Zmeura este o sursa excelenta de mangan si vitamina C, doi nutrienti antioxidanti importanti. De asemenea este o buna sursa de riboflavina, folati, acid nicotinic, magneziu, potasiu si cupru. Aceasta combinatie de nutrienti fac din zmeura o alegere grozava care te ajuta sa minimalizezi impactul asupra nivelului de zahar din sange.

Zmeurele fac parte dintre putinele alimente care contin cantitati semnificative de oxalati. Cand oxalatii ajung intr-o cantitate mare in lichidele din organism, se pot cristaliza si pot cauza probleme de sanatate. Din acest motiv, este recomandat ca persoanele care deja au probleme cu rinichii si vezica biliara sa evite aceste fructe .




:floare: :floare: :floare:
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de STEF30IASI Vin Aug 07, 2009 5:40 am

Grepfrutul

Grepfrutul este o sursa excelenta de vitamina C, fibre, vitamina A, potasiu, folati si vitamina B5. De asemenea, contine si fitochimicale: liminoidele si licopenul .

-Intareste sistemul imunitar :
Datorita continutului ridicat de vitamina C, grepfrutul reduce simptomele racelii si severitatea acestora. Peste 20 de studii stiintifice au declarat vitamina C ca fiind inamicul de temut al racelilor .
-Previne afectiunile inflamatorii :
Vitamina C apara organismul si de actiunea nociva a radicalilor liberi, reducand severitatea unor afectiuni inflamatorii precum osteoartrita, astmul si artrita reumatoida .
-Lupta impotriva cancerului :
Culoarea roz sau rosie a grepfrutului este data de licopen, un carotenoid cu actiune antitumorala. Dintre carotenoizi, licopenul are cea mai mare capacitate de a lupta impotriva distrugerilor celulare cauzate de actiunea radicalilor liberi .
Benefic pentru barbati: o dieta bogata in alimente care contin licopen (precum grepfrutul roz, pepene, papaya, guava, rosii, caise) si un consum regulat de ceai verde reduce considerabil riscul de a face cancer de prostata .
Liminoidele din grepfrut au capacitatea de a inhiba dezvoltarea tumorilor, stimuland productia unei enzime detoxifiante care declanseaza o reactie in ficat si face componentele toxice mai solubile si mai usor de eliminat din organism. Pulpa citricelor contine "glucarate", un compus care previne cancerul mamar.
-Ofera protectie impotriva cancerului de colon :
Grepfrutul nu este numai foarte bogat in vitamina C, ci noile studii ofera mai multe motive bine argumentate pentru care sa consumam acest fruct: ne protejeaza de cancerul pulmonar si de colon.
-170 ml de suc de grepfrut pe zi reduce actiunea unei enzime care activeaza substantele cancerigene din fumul de tutun .
-Dintre citrice, sucul de grepfrut este cel mai bogat in antioxidanti :
Antioxidantii sunt substantele care apara organismul de actiunea daunatoare a radicalilor liberi, despre care specialistii spun ca sunt cei care cauzeaza boli arteriale (ateroscleroza), cancer si altele .
-Scade nivelul colesterolului "rau" :
Atat galben, cat si cel roz reduc nivelul colesterolului "rau" (LDL), iar cel rosu mai scade si din numarul trigliceridelor .
Grepfrutul rosu si galben influenteaza in sens pozitiv colesterolul, insa cel rosu este de doua ori mai eficient, in special in scaderea numarului de trigliceride. Recomandarea specialistilor este sa incepem sa adaugam grepfrutul in alimentatia noastra zilnica.
-Previne formarea pietrelor la rinichi :
Un studiu publicat in Jurnalul britanic de Nutritie a scos in evidenta faptul ca daca femeile consuma zilnic de la 1/2 la 1 litru de suc de grepfrut, mere sau portocale au un risc redus de formare a pietrelor la rinichi .
-Adjuvant in curele de slabire :
Cercetatorii au confirmat rolul pe care grepfrutul il are in curele de slabire si faptul ca previne ingrasarea, prin scaderea insulinei .

ATENTIE !!!!
Daca faci un tratament medicamentos mai complicat, discuta cu medicul tau daca poti sa consumi grepfrut. De ce? Pentru ca sucul de grepfrut interactioneaza cu unele medicamente si le potenteaza prea mult actiunea. Unele componente ale sucului de grepfrut (naringenina) incetineste procesul de detoxifiere si de metabolizare in intestine si ficat, fapt care impiedica eliminarea medicamentelor. Aceeasi actiune o pot avea si tangelo (hibrid intre mandarina si grepfrut) si portocalele rosii de Sicilia.
Printre medicamentele care creeaza aceste efecte sunt: unele antidepresive, imunosupresoarele, antihistaminicele, calmantele, unele medicamente anti-HIV si unele din cele folosite pentru tratamentul disfunctiilor erectile .




:floare: :floare: :floare:

Kiwi

Kiwi este o excelenta sursa de vitamina C, fibre, potasiu, magneziu, cupru si vitamina E.
-Principalul antioxidant solubil in apa este tocmai vitamina C, care abunda in fructul de kiwi: rolul ei fiind acela de a reduce severitatea unor afectiuni ca osteoartrita, artrita reumatoida, astmul si de a preveni aparitia cancerului de colon, a aterosclerozei, a problemelor de inimia si diabet.
De asemenea, vitamina C impiedica recidiva infectiilor la nivelul urechii. Prin urmare nu degeaba toti expertii ne recomanda un consum ridicat de legume si fructe bogate in vitamina C care a fost asociata cu un risc scazut de boli cardiovasculare si cancer.
-Imbunatatesc sanatatea inimii si a colonului :
Deoarece sunt foarte bogate in fibre, acestea reduc nivelul colesterolului "rau" si implicit riscul de boli cardiovasculare, elimina toxinele din colon si previn aparitia cancerului de colon. De regula, alimentele bogate in fibre sunt recomandate persoanelor diabetice, deoarece mentin in limite normale nivelul glicemiei .
-Amelioreaza problemele respiratorii :
-Reduc riscul de formare a cheagurilor de sange :
Asadar, consuma kiwi in fiecare zi daca vrei sa reduci nivelul trigliceridelor din sange, riscul de formare a cheagurilor de sange si sa ai grija de inima ta. Spre deosebire de aspirina, care impiedica aparitia cheagurilor de sange, insa nu fara unele efecte adverse precum inflamatiile si sangerarile la nivelul tractului intestinal, consumul regula de kiwi aduce numai beneficii. Fiind bogat in vitamina C, polifenoli, vitamina E, magneziu, potasiu si cupru, kiwi protejeaza vasele de sange si inima .

ATENTIE !!!
Persoanele care au probleme cu rinichii si vezica biliara (contin oxalati care in cantitate mare favorizeaza cristalizarea pietrelor si influenteaza absorbtia calciului in organism);
persoanele care sunt alergice la latex (s-a demonstrat ca exista o stransa legatura intre alergia la latex si posibilitatea de a declansa o alergie la kiwi, avocado si banane deoarece toate acestea contin proteine care, la fel precum cele din latex, pot avea efect alergic).

:floare: :floare: :floare:
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de STEF30IASI Vin Aug 07, 2009 5:52 am

Papaya

Papaya este un fruct bogat in vitamina C si vitamina A. Alte componente continute sunt fierul, calciu. Are putine calorii si este foarte bogat in potasiu .
-Te protejeaza de bolile cardiovasculare :
Fructul de papaya este recomandat in prevenirea aterosclerozei si a diabetului. Continutul bogat in vitamina C, A si E previne oxidarea colesterolului (doar atunci cand este oxidat colesterolul are capacitatea de a se depune in peretii vaselor sanguine, favorizand formarea placilor de ateromatoase). De asemenea, si fibrele din papaya au rolul de a reduce colesterolul "rau". Acidul folic ajuta la convertirea substantei numita homocisteina, care in alte conditii poate sa distruga peretii vaselor de sange si la un nivel foarte ridicat poate favoriza un atac de inima .
-Are grija de sistemul digestiv :
Nutrientii din fructul de papaya au un rol important in prevenirea cancerului de colon .
-Are proprietati antiinflamatoare :
Contine papaina si chimopapaina, ambele enzime fiind recunoscute pentru actiunea antiinflamatoare si de calmare/vindecare a arsurilor. Astfel este recomandata persoanelor care sufera de osteoartrita, artrita reumatoida si astm.
-Intareste sistemul imunitar :
Vitamina C si A, care este produsa in organism datorita betacarotenului din papaya sunt necesare pentru buna functionare a sistemului imunitar. Asadar, fructul de papaya previne raceala, gripa si infectiile recurente la nivelul urechii .
-Usureaza simptomele osteoartritei si ale artritei reumatoide :
Fructul de papaya este bogat in vitamina C ,care s-a dovedit a fi foarte folositoare in reducerea simptomelor asociate osteoartritei si artritei reumatoide .
-Asigura sanatatea plamanilor :
Consumul alimentelor bogate in beta-criptoxantina, un carotenoid pe care il gasim in special in portocale, porumb, dovleac, papaya, ardei rosu si piersici poate sa scada riscul de aparitie a cancerului pulmonar .
-Protejeaza barbatii de cancerul de prostata :
Includerea in alimentatie a fructelor bogate in licopen, precum si consumul moderat de ceai verde reduc semnificativ riscul ca barbatii sa dezvolte cancer de prostata .

ATENTIE !!!!
Persoanele care sunt alergice la latex (s-a demonstrat ca exista o stransa legatura intre alergia la latex si posibilitatea de a declansa o alergie la kiwi, avocado, papaya si banane deoarece toate acestea contin proteine care, la fel cu cele din latex, pot avea efect alergic).


:floare: :floare: :floare:

Lamaia

Atat cele galbene, cat si cele verzi (limes) le gasim pe tot parcursul anului si sunt o sursa bogata de vitamina C .
-Lupta impotriva cancerului :
La fel ca multe alte fructe si legume, lamaile contin flavonoide cu actiune antioxidanta si proprietati anticancerigene. Expertii au constatat ca aceste flavonoide au capacitatea de a stopa diviziunea celulelor canceroase si au un efect antibiotic. Ofera protectie impotriva cancerului bucal, pulmonar, mamar, stomacal, la colon si de piele .
-Intareste sistemul imunitar :
Vitamina C este vitala pentru un sistem imunitar puternic. Principalul rol al acestuia este sa ne protejeze de boli, de aceea lamaile fac bine in diverse afectiuni: raceli, gripa, infectii recurente la nivelul urechii, etc. Datorita numeroaselor beneficii aduse de vitamina C, nu este de mirare ca expertii au asociat-o cu un risc scazut de deces din cauza cancerului si a problemelor cardiovasculare .
-Previne aparitia aterosclerozei :
Deoarece este recunoscut faptul ca radicalii liberi distrug vasele sanguine si influenteaza nivelul colesterolului din sange, favorizand depunerea acestuia pe peretii arterelor, vitamina C are rolul atat de a preveni aparitia aterosclerozei, cat si de a-i incetini dezvoltarea.

ATENTIE !!!!
Persoanele care au probleme cu rinichii si vezica biliara (contin oxalati care in cantitate mare favorizeaza cristalizarea pietrelor si influenteaza absorbtia calciului in organism).


:floare: :floare: :floare:
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de STEF30IASI Vin Aug 07, 2009 6:00 am

Portocala

-Reduce hipertensiunea arteriala si colesterolul :
Cea mai importanta substanta activa este hesperidina care are un rol semnificativ in reducerea hipertensiunii arteriale, a colesterolului "rau" si are proprietati antiinflamatorii. Ea este prezenta in coaja de portocala si in pielita care inveleste miezul. Un truc pe care il poti aplica este sa razi coaja de portocale si sa o folosesti la asortarea salatelor, in ceai, iaurt, supe, terci de ovaz sau orez pentru a te bucura de beneficiile pe care le aduce .
-Intareste sistemul imunitar :
Vitamina C este vitala pentru un sistem imunitar puternic. Principalul rol al acestuia este sa ne protejeze de boli, de aceea portocalele fac bine in diverse afectiuni: raceli, gripa, infectii recurente la nivelul urechii, etc .
-Previne osteoporoza :
Un pahar de suc de portocale te va ajuta sa impedici scaderea masei osoase si, implicit, sa previi osteoporoza, informeaza un studiu recent realizat de cercetatorii americani. “Aceasta este o problema cu care se pot confrunta barbatii in varsta, deoarece nivelul de testosteron scade odata cu inaintarea in varsta .
-Are proprietati anticancerigene :
In urma mai multor studii efectuate s-a constatat ca anumiti compusi din portocala sunt eficienti in lupta impotriva cancerului esofagian, orofaringian (cancer al gurii si gatului), cat si stomacal. Cercetatorii au constatat ca riscul de aparitie a acestor tipuri de cancer este cu 40-50% mai redus .
-Efecte pozitive in Alzheimer, Parkinson, diabet, scleroza multipla :
S-a constatat ca citricele aduc beneficii in numeroase afectiuni precum: Alzheimer, Parkinson, artrita, astm, degenerescenta maculara, diabet, scleroza multipla, holera, gingivita, functionarea optima a plamanilor, cataracta, colita ulcerativa si maladia Crohn. De asemenea, ajuta la prevenirea obezitatii .
-Sunt bogate in fibre :
O portocala asigura 12,5% din necesarul zilnic de de fibre, reducand astfel nivelul colesterolului si prevenind aparitia aterosclerozei. De asemenea, ele sunt o gustare sanatoasa pentru diabetici deoarece tin sub control glicemia, iar fructoza impiedica cresterea nivelului de zahar din sange.
- Impiedica formarea pietrelor la rinichi :
Daca te confrunti cu aceste probleme, ai solutia la indemana: bea suc de portocale .
-Previne aparitia ulcerului si a cancerului stomacal :
Potrivit specialistilor, o portocala pe zi tine ulcerul .
-Are grija de sanatatea sistemului respirator :
Consumul alimentelor bogate in beta-criptoxantina, un carotenoid pe care il gasim in special in portocale, porumb, dovleac, papaya, ardei rosu si piersici poate sa scada riscul de aparitie a cancerului pulmonar .
-Protectie impotriva artritei reumatoide :
Un pahar cu suc proaspat de portocale consumat zilnic scade semnificativ riscul de a dezvolta artrita reumatoida .

ATENTIE !!!!
S-a constatat ca portocalele se numara printre cele mai intalnite alimente care cauzeaza reactii alergice. Alte alimente asemanatoare sunt: laptele de vaca, graul, soia, crevetii, spanacul, ouale, carnea de pui, capsunele, rosiile, alunele, carnea de porc, porumbul si carnea de vita. Printre cele mai frecvent simptome care anunta o alergie alimentara se numara: eczema, urticaria, iritatii ale pielii, dureri de cap, secretii nazale apoase, disconfort la nivelul ochilor, respiratie greoaie, tulburari gastrointestinale, depresie, hiperactivitate si insomnie. Daca ai constatat aceste reactii dupa ce ai consumat un anumit aliment cu potential alergenic ar fi bine sa il eviti pe viitor.


:floare: :floare: :floare:
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de STEF30IASI Vin Aug 07, 2009 6:18 am

Bananele

Bananele sunt surse nemaipomenite de vitamina B6, vitamina C, potasiu, magneziu si fibre.

-Protectie cardiovasculara :
Bananele sunt una dintre cele mai bune surse de potasiu, un mineral esential care mentine in parametrii normali presiunea sanguina si functiile inimii. Deoarece aceasta contine 467 mg de potasiu si numai un 1 mg de sodiu, o banana pe zi ajuta la cresterea presiunii sanguine si protejeaza impotriva ateroscrelozei.
Efectele pozitive ale bananei asupra afectiunilor cardiovasculare au fost demonstrate cu ajutorul mai multor studii .
-Protectie impotriva ulcerului :
1.prima data, substantele care se gasesc in banane ajuta la activarea celulelor care compun membrana protectoare a stomacului, deci acestea produc un mucus protector impotriva acizilor care se formeaza in stomac.
2.a doua oara, ajuta componente gasite in stomac, denumite inhibitori protectori, la eliminarea bacteriei din stomac, cunoscuta ca fiind cauza primordiala a ulcerului de stomac .
-Afectiuni intestinale :
De exemplu, diareea reduce cantitatea electrolitilor din organism, dar cu ajutorul bananelor poti reaproviziona organismul cu potasiu, unul dintre cei mai importanti electroliti, care ajuta si la imbunatatirea functiilor inimii.
De asemenea, bananale contin o fibra solubila, denumita hidrocoloid, care ajuta la normalizarea miscarilor tractul digestiv si usureaza constipatia.
-Imbunatatesc vederea :
-Protejeaza oasele :
Consumul frecvent de banane, ca parte al modului sanatos de alimentatie, ajuta organismul sa asimileze mai bine calciul si astfel oasele tale vor fi sanatoase si puternice pentru mai mult timp.
Bananele sunt o sursa extraordinara de fructooligozaharide, un component probiotic datorita continutului de bacterii prietenoase pentru colon .
-De asemenea, bananele au un continut ridicat in provitamina A, care protejeaza impotriva afectiunilor cronice, incluzand unele forme de cancer, afectiuni cardiovasculare si diabet. Pentru ca bananele sa aiba o cantitate mai mare de provitamina A, culoarea miezului trebuie sa fie cat mai galbena .
-Protejeaza sanatatea rinichilor

:floare: :floare: :floare:

Caisele

Caisele sunt o sursa excelenta de vitamina A, vitamia C, beta-caroten, fibre si potasiu. Acestea contin fitochimicale denumite carotenoide - compus care coloreaza in rosu, galben si portocaliu, fructele si legumele. Puternicul antioxidant licopen este unul din cele mai puternice carotide care se gasesc in caise.
In plus, caisele ne ofera si cantitati importante de vitamina B, C precum si fosfor, magneziu, fier si calciu. Datorita fosforului aceste fructe sunt de mare ajutor persoanelor care au probleme cu memoria .
-Protejeaza vederea :
Consumul a 3 sau mai multe fructe in fiecare zi scade riscul de aparitie a afectiunilor oculare odata cu trecerea anilor .
-Protejeaza impotriva cancerului de prostata :
Barbatii care consuma alimente bogate in licopen, cum sunt tomatele, caisele, grepfrutul, pepenele verde, papaya si guava prezenta un risc cu 82% mai scazut de a dezvolta cancer de prostata in comparatie cu cei care nu consumau alimente care contin licopen.


:floare: :floare:

Perele

Sub coaja parfumata a perelor stau ascunse resurse bogate de sanatate: fibre, vitamina A, B1, B2, C, K, potasiu, magneziu, sodiu, calciu, fier, fosfor, cupru, iod si o cantitate neglijabila de grasimi.
-Ne protejeaza de radicalii liberi
Atat cuprul, cat si vitamina C au actiune antioxidanta care protejeaza celulele de nocivitatea radicalilor liberi. Vitamina C stimuleaza celuele in lupta impotriva infectiilor, ucide bacteriile si virusii si regenereaza vitamina E epuizata, impulsionind astfel enzimele sa caute si sa distruga radicalii liberi .
-Asigura sanatatea inimii si a colonului :
Deoarece sunt foarte bogate in fibre, acestea reduc nivelul colesterolului "rau" si implicit riscul de boli cardiovasculare, elimina toxinele din colon si previn aparitia cancerului de colon .
-Protejeaza impotriva cancerului mamar :
Femeile aflate la postmenopauza arata ca riscul de cancer mamar este vizibil diminuat cu pana la 34% la cele care au consumat fructe bogate in fibre. Fructele cele mai bogate in fibre sunt: perele, merele, smochinele si prunele.


:floare: :floare: :floare:
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de STEF30IASI Vin Aug 07, 2009 6:39 am

Coacazele

-Coacazele fac parte din familia afinelor, insa acestea pot creste atat in salbaticie cat si cultivate si ingrisite de catre oameni. Mult timp, coacazele au fost evaluate pentru capacitatea lor de a preveni infectarea tractului urinar. Studii recente sugereaza ca acest fruct, de asemenea, este benefic pentru sanatatea orala si gastrointestinal, pentru prevenirea formarii pietrelor la rinichi, prevenirea cancerului si scaderea colesterolului rau/LDL si cresterea celui bun/HDL.
Inainte ca infectia sa se dezvolte, un agent patogen izoleaza zona si apoi penetreaza mucoasa de la suprafata peretilor tractului urinar. Coacazele previn aceasta aderare, astfel bacteria E-coli este spalata si apoi este eliminata prin urina.
Atata timp cat E-coli este responsabila de 80-90% dintre infectiile tractului urinar, protectia oferita de coacaze este semnificativa .
-Protectie gastrointestinala si stomatologica :
Nu numai infectia rinichilor, dar majoritatea afectiunilor infectioase sunt initiate de adeziunea organismului patogenic la tesuturile gazdei. Capacitatea coacazelor de a bloca aceasta adeziune a fost demonstrata nu numai importiva bacteriei E-coli, bacteria responsabila de infectiile tractului urinar, ci si importiva altor agenti patogeni
comuni .
-Protejeaza impotriva formarii pietrelor la rinichi :
Coacazele contin acid quinic, un compus care nu are reactii neobisnuite in organism dar care produce minuni la nivelul urinei. Prezenta acidului quinic determina ca urina sa aiba un nivel foarte scazut de acid, suficient pentru a impiedica calciulul si ionii de fosfat sa formeze pietre insolubile.
In cazul pacientilor care fac periodic pietre la rinichi, sucul de coacaze este indicat pentru a reduce cantitatea de calciu ionizat din urina, oferind o protectie cu 50% mai ridicata impotriva formarii pietrelor la rinchi.
-Creste nivelul colesterolului HDL :
Un nivel scazut al colesterolului "bun"/ HDL este asociat cu un factor de crestere a afectiunilor cardiovasculare, dar consumand coacaze, fructe sau suc, vei reusi sa cresti nivelul colesterolului cardioptrotectiv HDL .
-Prevenirea cancerului :
Aceste fructe delicioase sunt de ajutor si in prevenirea cancerului la san.


:floare: :floare: :floare:


Afinele

Afinele, unul dintre cei mai importanti fitonutrienti, contin cantitati semnificative de antocianidine - antioxidantul care da culoarea albastra, purpurie si rosie fructelor si legumelor. In consecinta, afinele contin acid elagic, o alta substanta fitochimica cu rol in prevenirea lezarii celulelor.
Afinele sunt o sursa excelenta de vitamina C, magneziu dar si ambele tipuri de fibre: solubile si insolubile. Practic, afinele contin cantitati importante de nutrienti si cu toate acestea au un continut scazut in calorii .
-Protejeaza impotriva afectiunilor cardiovasculare
-O mai buna functionare a creierului :
Afinele protejeaza creierul de stresul oxidativ si reduc afectiunile relationate cu inaintarea in varsta (Alzheimer sau dementa).
-Sanatatea gastrointestinala :
Datorita antocianinelor, afinele contin alti antioxidanti care blocheaza pistele metabolice care pot conduce la cancer .
-Protejeaza impotriva cancerului ovarian
-Protejeaza impotriva cancerului la colon
-Diareea si constipatia :
Afinele sunt de ajutor persoanelor care au probleme cu constipatia, dar si cu diareea. Pe langa fibre solubile si insolubile, afinele contin tanin, care actioneaza ca astringent in sistemul digestiv pentru reducerea inflamatiilor. Totodata, afinele imbunatatesc si sanatatea tractului urinar .


:floare: :floare: :floare:

Smochinele

-Ajuta la scaderea presiunii sanguine :
Smochinele contine potasiu, mineral care ajuta la controlarea presiunii sanguine. Atat timp cat oamenii nu consuma suficiente fructe si legume, dar consuma cantitati semnificante de sodiu (sarea fiind principala sursa), acestia pot avea un deficit de potasiu.
Consumul scazut de alimente bogate in potasiu, si mai ales asociat cu consumul ridicat de alimente care contin sodiu conduce la aparitia hipertensiunii arteriale.
-Ajuta la pierderea kilogramele in plus :
Smochinele sunt o sursa foarte buna de fibre dietetice. Fibrele si alimentele bogate in fibre pot avea un efect pozitiv asupra dietei pentru slabit .
Smochinele ca si alte alimente bogate in fibre pot fi de mare ajutor in dieta persoanala
Fructele si cerealele cu fibre protejeaza importiva cancerului la san .
-Frunzele scad necesarul de insulina la diabetici :
Frunzele de smochin au proprietati antidiabetice, putand reduce cantitatea de insulina necesara unei persoane care sufera de diabet si care a trecut la tratamentul de insulina injectabila. Potrivit, unui studiu lichidul extras din frunzele de smochin trebuie consumat dimineata .
-Protrejeaza oasele :
Smochinele sunt bogate in calciu, mineral cu multiple functiuni printre care si imbunatatirea densitatii oaselor. De asemenea, datorita continutului de potasiu smochinele sunt de mare ajutor si in scaderea pierderii de calciu prin urina, cauzata de diete bogata in sare.

:floare: :floare: :floare:
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de STEF30IASI Vin Aug 07, 2009 6:50 am

Strugurii

Strugurii constituie o sursa importanta de mangan, vitamina B6, B1, potasiu, vitamina C si flavonoizi .
-Protejeaza inima :
Datorita continutului de flavonoizi (chercetina si resveratrol), strugurii au capacitatea de a ne proteja inima .
-Amelioreaza circulatia sanguina :
Resveratrolul, un antioxidant care se gaseste in struguri, vinul rosu si alune are rolul de a ameliora cu 30% circulatia sanguina la nivelul creierului, reducand astfel riscul unui atac de inima.
-Vinul face bine la hipertensiune :
Daca ai probleme cu tensiunea arteriala, un pahar cu vin consumat dupa cina este o idee foarte buna .
-Asigura sanatatea plamanilor :
Spre deosebire de vinul alb care creste riscul de cancer pulmonar cu 20%, vinul rosu s-a dovedit ca diminueaza acest risc cu 13%.
-Reduc riscul de cancer colorectal :
Expertii au constatat ca barbatii care consumam cel putin 3 pahare de vin rosu pe saptamana isi reduc cu 70% riscul de a face cancer colorectal. Daca este diagnosticat timpuriu, este unul dintre cancerele cu cea mai mare sansa de vindecare.

:floare: :floare: :floare:


Pepenele galben

Pepenele galben este o sursa excelenta de vitamina A si C. De asemenea, este o sursa foarte buna de potasiu, fibre, vitamina B3, B6 si folati.
-Previne afectiunile ochilor :
O felie potrivita de pepene galben are numai 56 de calorii, dar iti asigura 103,2% din necesarul de vitamina A. Atat, vitamina A cat si beta-carotenul sunt importanti nutrienti pentru vedere.
-De asemenea, beta-carotenul a fost subiectul de cercetare si in privinta prevenirii cancerului.
-Vitamina A ajuta la mentinerea sanatatii plamanilor. Daca este fumator activ sau esti expus/a fumului de tigara este indicat sa ai o dieta bogata in vitamina A, deoarece un carcinogen care se gaseste in tutun, benzo apirene, este cauza deficitului de vitamina A din organism.
-Ajuta sistemul imunitar :
De asemenea, trebuie mentionat ca pepenele galben este o sursa buna si de vitamina C.Vitamina C stimuleaza globulele albe in lupta cu infectiile, putand distruge direct orice bacterie si virusuri si regenereaza vitamina E dupa ce a fost facuta inactiva de radicalii liberi .
-Producator natural de energie :
Este indicat sa consumi pepene galben si pentru continutul semnificativ de potasiu, vitamina B6, fibre si vitamina B3. Combinarea acestor substante nutritionale fac din acest fruct un producator direct de energie, care de asemenea ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange .
Se recomanda salata de pepene galben, mango, pepene rosu, ananas, capsune si kiwi, deoarece sunt considerate cele mai bogate fructe in substante minerale, care asigura necesarul zilnic de vitamine .

:floare: :floare: :floare:
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de mona_mami Mar Sept 08, 2009 3:26 am

vin si eu cu cateva completari legate de piersici si nectarine, acestea fiind fructele preferate ale fetelor mele, si crude, dar si sub forma de compotel.

Piersicile si nectarinele contin vitamina C, fier si potasiu, cantitati modeste de fibre si putine calorii. Nectarinele sunt ceva mai dulci decat piersicile, dar si unele, si altele nu contin graismi sau sodiu si din aceasta cauza sunt recomandate hipertensivilor si persoanelor care au nivelul colesterolului marit. Piersicile au un aport de zaharuri de aproape 8%, contin vitamine (vitamina A - 2%, vitamina C - 12%) si minerale, precum fier, potasiu, enzime si uleiuri volatile. Cura de piersici e indicata hipertensivilor, deoarece aportul de potasiu e de mare folos persoanelor care se confrunta cu efectele hipertensiunii arteriale oscilante, pentru ca regleaza aceste valori. ai mai mult, piersicile sunt bine tolerate de stomac si sunt asimilate de organism cu usurinta, fara sa produca indigestii. O cura cu piersici ii poate ajuta pe copiii anemici sa-si recapete pofta de mancare, iar pe convalescenti sa se refaca dupa boala. Dupa 14 zile de cura, timp in care acestia trebuie sa consume un kilogram de fructe (trei - patru fructe in stare cruda si restul sub forma de nectar) starea lor de sanatate se imbunatateste foarte mult.
Curele cu piure de piersici combat oboseala, nevrozele si, de aceea, sunt benefice pentru intarirea sistemului imunitar si pentru revigorarea celulei nervoase. Cura dureaza doua saptamani; zilnic se consuma un kilogram de piersici transformat in piure, in care se adauga cate o lingurita de menta si busuioc.
Nutritionistii recomanda o dieta bogata in nectarine persoanelor anemice, hipertensivilor, dar si celor care au nivelul colesterolului marit. Nectarinele contin potasiu, fier, vitamine (A,C, vitamine din complexul B), iar o cura dureaza 14 zile. Intrucat sunt bogate in antioxidanti, nectarinele previn aparitia unor forme de cancer si intaresc sistemul imunitar. Mai mult, continutul lor de apa (87-89%) contribuie la eliminarea acidului uric din organism, ajutandu-i astfel pe bolnavii de guta si de boli inflamatorii.
:suculet: :suculet: :suculet:
mona_mami
mona_mami
Mamica cocheta
Mamica cocheta


Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de paul_A Mar Sept 08, 2009 3:40 am

noi am mancat vara asta muuult pepene rosu, acum a inceput sa mai dispara, acum am dat-o pe portocale ca s-au facut bune si banane, eu mananc non-stop struguri, Alexiaei i-am dat mai putinei ca e cam alergica si oricum suntem cu tratament acum - ne luptam cu iritatia de pe fata :Fructele---sursa de sanatate 163517
paul_A
paul_A
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time

Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de mona_mami Mar Sept 08, 2009 1:14 pm

of, saracuta. ai folosit crema locoid?? sa stii ca e buna. si eu i-am dat Laviniei la recomandarea doctorului specialist in dermatologie. avea si ea pe fata bubite mici si i-a recut in vreo doua zile. o dadeam inainte de fiecare somnic. asta pentru ca mai dadea cu manuta la gurita si i se stergea de pe fata crema.
sa aveti grija de voi. si multa sanatate!!
:baloane: :baloane: :baloane:
mona_mami
mona_mami
Mamica cocheta
Mamica cocheta


Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de popescumelinda Sam Sept 12, 2009 6:38 am

daaa pepenele ne place si noua si papam multicel,e bun pt. rinichi..si nectarinel lafel..sunt foarte bune...multimim pt. informatii Stefania si ioanasimona.... :pupicei:
popescumelinda
popescumelinda
Mamica eleganta
Mamica eleganta

Varsta : 47

Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de mona_mami Sam Sept 12, 2009 6:41 am

cu placere, ce pot mai ajut si eu, chiar daca e ... on-line! :pupicei:
mona_mami
mona_mami
Mamica cocheta
Mamica cocheta


Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de popescumelinda Dum Sept 13, 2009 3:05 am

bravoo si multumim...pentru ca ajuti fetele....
popescumelinda
popescumelinda
Mamica eleganta
Mamica eleganta

Varsta : 47

Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de paul_A Dum Sept 13, 2009 3:29 am

ioanasimona_pop@yahoo.com a scris:of, saracuta. ai folosit crema locoid?? sa stii ca e buna. si eu i-am dat Laviniei la recomandarea doctorului specialist in dermatologie. avea si ea pe fata bubite mici si i-a recut in vreo doua zile. o dadeam inainte de fiecare somnic. asta pentru ca mai dadea cu manuta la gurita si i se stergea de pe fata crema.
sa aveti grija de voi. si multa sanatate!!
:baloane: :baloane: :baloane:

locoidul e a nustiu cata crema pe care i-o dau pe fata, adica la tratamentu trecut am avut aceasta crema, a trecut toata iritatia, iar acum a revenit si alt tratament...nidoflor seara si ziua o solutie cu antibiotic + peritol care o ameteste tare, picaturi de zirtec si zinnat-antibiotic... :help:
e satula mititica de medicamente Fructele---sursa de sanatate 16974
paul_A
paul_A
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time

Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de STEF30IASI Dum Sept 13, 2009 4:05 am

paul_A a scris:
ioanasimona_pop@yahoo.com a scris:of, saracuta. ai folosit crema locoid?? sa stii ca e buna. si eu i-am dat Laviniei la recomandarea doctorului specialist in dermatologie. avea si ea pe fata bubite mici si i-a recut in vreo doua zile. o dadeam inainte de fiecare somnic. asta pentru ca mai dadea cu manuta la gurita si i se stergea de pe fata crema.
sa aveti grija de voi. si multa sanatate!!
:baloane: :baloane: :baloane:

locoidul e a nustiu cata crema pe care i-o dau pe fata, adica la tratamentu trecut am avut aceasta crema, a trecut toata iritatia, iar acum a revenit si alt tratament...nidoflor seara si ziua o solutie cu antibiotic + peritol care o ameteste tare, picaturi de zirtec si zinnat-antibiotic... :help:
e satula mititica de medicamente Fructele---sursa de sanatate 16974

tratamentul e foarte bun , ar trebui sa se simta bine ....
peritol , incearca sa ii dai numai seara .....intr-adevar o ameteste....

:doctor: :doctor: :doctor:
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de mona_mami Mier Sept 16, 2009 5:27 am

am folosit nidoflor si nu a mers, doar cu locoid.
mona_mami
mona_mami
Mamica cocheta
Mamica cocheta


Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de nestian Mier Sept 16, 2009 8:08 pm

As dori sa scriu si eu cate ceva depre fructul care este considerat ca este mai la indemana ori cui , iar acest fruct este :
MARUL
Merele ţin cancerul la distanţă„Un măr pe zi ţine doctorul departe“, spune o veche zicală, care se potriveşte şi acum foarte bine. Dar ştiţi într-adevăr de ce merele sunt speciale? Şi de ce nu aţi auzit până acum că o banană sau un grepfrut pe zi ţin doctorul departe? Merele au proprietăţi diferite de cele ale altor fructe, urmările benefice ale consumului de mere fiind dovedite de-a lungul timpului.

Proprietăţile curative şi de prevenire ale merelor au intrat de multe ori în atenţia cercetătorilor. Deşi aceste proprietăţi se regăsesc individual în numeroase fructe, acestea pot fi găsite în totalitate doar în mere, de aceea consumul lor este benefic pentru sănătate.
Merele ocupă primul loc între fructele speciilor pomicole cultivate în zonele cu climă temperată. Ele sânt reprezentate prin soiuri de vară, cu coacerea în iulie-august (Aromat de vară, Red Melba, James Grieve, etc.), soiuri de toamnă care se consumă în septembrie-noiembrie (Frumos de Voineşti, Parmen auriu, etc.) şi soiuri de iarnă care se recoltează în septembrie-octombrie şi se pot păstra până în iunie (Jonathan, Delicios auriu, Starkrimson, Wagener premiat, etc.).


Merele proaspete conţin apă (77,8-88,5%), zaharuri (7,6-16,4%), acizi (0,16-1,27%), substanţe tanoide (0,06-0,31%), substanţe pectice (0,23-1,14%), proteine (0,18-0,72%), săruri minerale, celuloză, hemiceluloză, lignină, enzime, provitamina A, Vitamina C, vitaminele din grupa B (B1, B2, B6, acid pantotenic, vitamina PP, biotină şi alte substanţe.

Zaharurile din mere sânt reprezentate prin levuloză (4,15-8,10%), glucoză (2,50-5,55%) şi zaharoză (3,20-4,55%). Cu cât durata de păstrare este mai lungă, cu atât merele conţin cantităţi mai mici de zaharoză.

Acizii organici se găsesc în mere în formă liberă (malic, citric) şi combinată (malic, citric, succinic, lactic, salicilic, axalic). Merele au 70% acid malic, 20% acid citric, 7% acid succinic şi 3 % alţi acizi.
Substanţe tanoide condiţionează gustul şi durata de păstrare a merelor. Feliile de mere expuse la aer imediat după tăiere se brunifică, datorită oxidării taninului.

În seminţele merelor se găsesc glucozidul amigdalină (0,6%) şi lipide (20-22%). Aşa cum s-a arătat, amigdalina este toxică.

Valoarea energetică a merelor este de 46-84 kcal la 100 g (în medie 60 kcal) în funcţie soi şi alţi factori.

Merele păstrate la +2 grade şi higroscopice de peste 85% pierd în 4-6 luni circa 20% din vitamina C, iar în 8-10 luni 40%.
Din mere se prepară marmeladă, compot, peltea, pastă, pistil, suc, cidru, oţet şi rachiu.
Merele au şi utilizări culinare foarte variate: plăcinte, tarte, sufleu, tort, cataif cu mere, budincă, omletă, sos de mere, supă-cremă de mere, mere în aluat, etc. Merele proaspete, date prin răzătoare, se pot folosi în combinaţie cu nuci, cu alte fructe, cu miere, brânză de vaci, ţelină, maioneză, etc. Din mere uscate (sub formă de felii) se prepară chisel.

Cura de mere. Se recomandă în cazuri de surmenaj fizic şi psihic, de anemie, obezitate (cura de slăbire, cu 1 kg mere zilnic, fără alte alimente), infecţii intestinale, stări febrile, migrene, convalescenţă, sarcină, reumatism, ulcer gastric, gastrite, boli de ficat, calculi biliari, demineralizare, diabet, etc. preventiv şi curativ, merele au acţiune favorabilă în hipertensiunea arterială. Pectinele din mere micşorează concentraţia din sânge şi contribuie la eliminarea acidului uric.
Este suficient să se mănânce zilnic două mere (respectiv 15 g de pectină) pentru ca fiecare om să se asigure, într-o bună măsură, contra aterosclerozei şi a infarctului (merele contribuie la întărirea muşchilor cardiaci şi a sistemului muscular, în general).
Merele sunt un depurativ sanguin şi un antiseptic intestinal, deoarece favorizează secreţia unei diastaze intestinale bactericide. Curăţate de coajă şi rase mărunt, merele constituie, alături de morcov un tratament eficace în diaree acută şi cronică, la copii (un copil poate consuma 0,5-1 kg mere pe zi, în 5 mese), în enterocolite, dizenterie, rectocolită, ulcer gastric, etc. Consumate seara, înainte de culcare, merele au acţiune calmantă asupra sistemului nervos, previne insomniile, uşurează somnul. Ca depurativ, se recomandă a se consuma un măr în fiecare dimineaţă, iar ca laxativ, un măr în fiecare seară. Nutriţioniştii bulgari consideră merele şi iaurtul ca alimente de bază, care asigură longevitatea.

Conţinutul variat de săruri minerale conferă merelor efect alcalinizat, iar microorganismele (fier, cupru, zinc, etc.) stimulează activitatea enzimelor şi înlesnesc arderile în organism. Merele contribuie la întărirea organismului şi la prevenirea infecţiilor aparatului respirator, în cursul iernii şi primăverii.

Datorită acidităţii moderate, merele ajută digestia, provocând prin act reflex o secreţie importantă de salivă şi de suc gastric. Merele conţin un complex de substanţe antioxidante care modifică sistemul enzimatic din microzomi, neutralizând totodată substanţele mutagene şi cancerigene.

Deoarece pieliţa merelor conţine de circa două ori mai mult acid pantotenic şi vitamină C decât pulpa, se recomandă ca merele să fie mâncate nedecojite.

Merele uscate sânt contraindicate în diabet, deoarece conţin multe zaharuri.

Pe cale externă, merele se folosesc în otalgii (aplicarea unui măr copt în cuptor), plăgi atone (oblojeală cu mere rase şi fierte în sucul lor, sau aplicări de suc de mere şi ulei de măsline, în părţi egale), precum şi în cosmetică.

Decoctul de mere dă rezultate bune în bronşite, reumatisme şi afecţiuni intestinale. El se prepară astfel: se taie în felioare 2-3 mere necurăţate de coajă şi se fierb într-un litru de apă 15 minute. Se bea după poftă. I se pot adăuga câteva bucăţi de rădăcină de reglisă (lemn dulce). Decoctul poate fi pregătit şi din mere uscate, bine mărunţite, o linguriţă la cană; se beau 3-4 căni pe zi.

Infuzia din pieliţă de mere uscate (o linguriţă de supă la o cană de apă clocotită, lăsată 15 minute să se pătrundă bine), în cantitate de 4-5 ceşti pe zi, este indicată în reumatisme, gută, oligurie, etc.

Oţetul de mere, în scop alimentar şi medicinal, se prepară astfel: după spălare, merele se strivesc sau se rad împreună cu coaja. Terciul rezultat se toarnă într-un vas de lemn sau ceramică smălţuită, se adaugă apă călduţă care a fost fiartă în prealabil (0,5 litri apă la 0,4 kg terci de mere). Pentru fiecare litru de apă se adaugă 100 g miere de albine sau zahăr, 10 g drojdie de bere şi 20 g pâine neagră uscată. Vasul se acoperă şi se lasă să fermenteze la întuneric şi la temperatura de 20 de grade , timp de 10 zile, amestecând conţinutul lui de 1-2 ori pe zi. După fermentare se strecoară şi se presează printr-o pânză rară, apoi se adaugă la fiecare litru de filtrat încă 50-100 g de miere sau zahăr, după care se lasă să-şi continue fermentarea la temperatura de 20-30 grade. După 40-60 de zile lichidul se limpezeşte şi se poate trage în sticle, care se astupă cu dop de plută, se ceruieşte şi se păstrează în camere reci.

Cura cu oţet de mere este indicată în următoarele boli¬: astm bronşic, ateroscleroză, hipertensiune arterială, arterită, trombangeită obliterantă, obezitate, cistite, nefrite, spondilită, anchilozantă, nevroze, gastrită acută toxialimentară, insomnii, oboseală cronică, migrene, ameţeli, lăcrimare la persoanele în vârstă, sterilitate primară, graviditate, intoxicaţii alimentare, nevralgie facială, etc.

Oţetul de mere (două linguriţe la 100 ml apă), în care se adaugă 1-2 picături soluţie Lugol (5% iod şi 10% iodură de potasiu), în cure îndelungate, contribuie la sporirea longevităţii omului şi la prevenirea infarctului.

Siropul din suc de mere şi zahăr, în părţi egale, fierb la foc domol, până la consistenţa siropoasă, consumat câte două linguri înainte de fiecare masă, are efect laxativ şi pectoral, îndeosebi la copii.
Infuzia din flori de Măr calmează tusea.


:pupicei: :pupicei: :pupicei: :doua inimioare
nestian
nestian
Mamica incepator
Mamica incepator

Varsta : 54
Joburi/Distractii : asistent medical de farmacie

Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de mona_mami Dum Sept 20, 2009 1:07 am

da, otetul de mere e indicat si in curele de slabire. cate o lingurita inaintea meselor principale, de trei ori pe zi.
mona_mami
mona_mami
Mamica cocheta
Mamica cocheta


Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de STEF30IASI Sam Sept 26, 2009 4:04 am

consumati multe fructe , indiferent de care .....toate sunt o sursa de sanatate !!!!!

:doctor: :doctor: :doctor:
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de mona_mami Sam Oct 03, 2009 10:19 pm

zilnic luam o masa de fructel, cel putin.
mona_mami
mona_mami
Mamica cocheta
Mamica cocheta


Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de STEF30IASI Lun Oct 05, 2009 12:14 am

foarte bine mona , ....cat mai multe vitamine luate pe cale naturala ...... :pupicei: :pupicei:

:doctor: :doctor: :doctor:
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de Maria Joi Noi 12, 2009 12:04 am

Gutuia
Din Grecia Antica gutuile s-au raspandit in toata Europa si in Asia, ajungand sa fie considerate fructe magice. Romanii le numeau "mere de aur si le foloseau pentru a se feri de deochi si de farmece. Primele marturii despre cultivarea acestor fructe galbene, cu un gust neobisnuit, dulce-astringent, si cu un parfum amarui inconfundabil, dateaza de acum 4.000 de ani. Atunci s-au cultivat, se pare, pentru prima oara in insoritele insule ale arhipelagului grecesc. Erau folosite in scop terapeutic de Hipocrate, care le recomanda contra febrei si diareei. Sunt mentionate in scrierile grecesti incepand cu anul 600 i.H. Retete din batrani Ceaiul din gutui cu putin zahar era, inca din cele mai vechi timpuri, un remediu contra tusei si raguselii, iar ceaiul din frunze, in amestec cu flori de tei, e indicat in amigdalite si raceli. Zeama din frunze de gutui se aplica pe rani infectate. Din seminte de gutui se prepara, in vechime, apa pentru ochi - 40 de samburi la 100 de picaturi de apa limpede, rece, se bateau putin, apoi se puneau comprese. Ceaiul din samburi se bea cu zahar candel sau cu tarate de grau contra tusei. Cu frunze de gutui, mar dulce si cimbrisor, fierte impreuna, se faceau oblojeli celor care sufereau de slabiciune fizica. Ceaiul din frunze uscate se folosea in cazuri de insuficienta cardiaca si in boli de ficat. Din semintele plamadite in apa se facea un unguent pentru sanii crapati ai femeilor care alaptau. Sursa de vitamine Frunzele contin apa, zaharuri, acizi organici, pectine, protide, tanin, mici cantitati de grasime, vitaminele A, B, C, PP, saruri minerale etc. Fructele contin apa, zaharuri, acizi organici, pectine, protide, tanin, mici cantitati de grasime, mucilagii, mai ales in seminte. Sunt foarte bogate si in vitamine, precum provitamina A, B1, B2, B6, C, E, PP, saruri minerale de calciu (55 mg), fier (4,3 mg), fosfor (95 mg), potasiu (125 mg), cupru, magneziu, sodiu (25mg), sulf, etc. 100 g conttin 355 cal. Sanatatea din gutuie Fructele, semintele si florile sunt astringente, fortifiante ale ficatului. Acidul malic contribuie la neutralizarea sangelui, iar pectina ajuta la coagulare. Gutuia e utila in afectiunile pulmonare, chiar in tuberculoza. De asemenea, este un leac eficient in afectiunile intestinale cu diaree sau chiar dizenterie. Amelioreaza secretiile gastrice, are actiune asupra functiilor hepatice si ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Antiinflamator, astringent, analgezic, antispasmodic, emolient (in special semintele), fructul ajuta la digestie, e diuretic, expectorant, tonic si stimulent. Tibetanii considera ca sucul de gutuie este cel mai bun medicament pentru bolile de urechi. In Orientul Apropiat se folosesc in afectiunile digestive semintele. Consumul regulat de gutui influenteaza favorabil psihicul. Semintele, lasate in apa 6-8 ore, sunt un foarte bun laxativ care se poate folosi cu succes in constipatii, in special la copii. Fructele se folosesc ca atare sau ca sirop, dulceturi, sucuri. Extern, au actiune astringenta, semintele sunt emoliente, mucilaginoase, pulpa fructului este tonica. In lipsa fructelor se poate folosi frunza. Gutuile contin substante care stimuleaza ficatul si pancreasul, incetinesc procesele de imbatranire si combat eficient cancerul. Afectiuni in care este benefica: afectiuni bucale, cardiace, ale ochilor si urechilor, pulmonare; in afte, angina, arsuri si iritatii ale pielii (in special ceai din seminte) astm, bronsite, colon iritabil, conjunctivita, constipatie, crapaturi ale pielii, cuperoza, degeraturi, diaree, distonie digestiva, dureri articulare, eczeme, enterita, enterocolita, faringite, fisuri anale, dureri de gat, gingivite, greata, hemoragii uterine si intestinale, hemoptizii, hemoroizi, hepatita, hiperaciditate gastrica, hipertensiune arteriala, infectii respiratorii, inapetenta, insomnie, insuficienta hepatica, insuficienta pancreatica, leucoree, prolaps rectal si uterin, rani tegumentare, raguseala, riduri, stomatite, tuberculoza, tuse, ulceratii, voma. Mod de folosire. Uz intern Se consuma fructul crud, suc, compoturi, paste, jeleuri, suc in sirop. Fructele isi pastreaza majoritatea proprietatilor si prin preparare termica. Consumate ca atare, gutuile stimuleaza pofta de mancare si amelioreaza infectiile respiratorii si astmul. Se pot consuma in cure de lunga durata. * Cateva felii de gutuie se pun la 250 ml apa si se fierb 5 minute. Se bea apoi lichidul caldut de catre copiii care au diaree. In caz de dureri articulare se consuma 3 cani pe zi sau se aplica o compresa externa pe locul dureros. * Se taie o gutuie in felii subtiri si se fierbe intr-un litru de apa, pana se reduce apa la jumatate. Se strecoara prin presare. Se adauga 50 g de zahar. Se foloseste contra enteritelor acute, a digestiilor anevoioase, in tuberculoza (tanin). * Lichior de Fructele---sursa de sanatate 163517 1,5 l suc de gutuie, 0,5 l rachiu, 2 g scortisoara, 0,80 g cuisoare, 0,50 g migdale amare, 1 g (cat apuci intre degete) nucsoara praf. Lasam sa se macereze timp de doua luni. Facem un sirop de zahar, il lasam sa se raceasca si-l adaugam. Filtram si punem la sticla. Se foloseste contra indigestiilor, a flatulentei (gaze) si a hiperaciditatii gastrice. * Sucul de gutuie proaspat stors este recomandat in anemii, boli cardiace, astm, afectiuni digestive sau ale cailor respiratorii. Se beau cate 100 ml de 3 ori pe zi, cu 30 minute inaintea meselor. * Una-doua lingurite de semintele se pun la 100 ml apa si se lasa la fiert pana capata consistenta unei gelatine. Se poate lua intern, cate o lingurita, in bronsite, tuse cu hemoragie, chiar hemoptizie, sau hemoragii uterine. Se face gargara in cazul anghinei, afectiunilor respiratorii sau chiar al constipatiei, in special la copii. Mod de folosire. Uz Extern * O gutuie de marime potrivita se fierbe timp de 15 minute cu un sfert de lamaie, fara sa se adauge zahar. Se foloseste la spalaturi vaginale sau clisme, dupa strecurare. * Se face o emulsie mucilaginoasa calmanta dintr-o mana de samburi de gutui pisati, macerati in jumatate de pahar de apa calda. Se aplca impotriva degeraturilor, hemoroizilor, crapaturii sanilor sau pielii, contra arsurilor, a iritatiilor diverse. * Pentru fisuri ale anusului, sanilor sau pielii se poate aplica suc de gutuie extern. * Contra ridurilor: se lasa sa se macereze timp de 15 zile coji de gutui in putin rachiu apoi se aplica pe fata. * Infuzia de flori (30 g la un litru de apa) sau de frunze (50 g la un litru) calmeaza tusa convulsiva. In combinatie cu putina apa de flori de portocal favorizeaza somnul. ATENTIE! Semintele in cantitate mare, intern, sunt otravitoare, deci nu se vor consuma mai mult de 3-4 linguri pe zi de catre copii, pentru ca pot cauza insuficienta respiratorie si chiar moartea.
Maria
Maria
Administrator
Administrator


Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de narcy Joi Noi 19, 2009 11:23 pm

in fiecare zi mancam fructe....micuta mea uneori nu vrea sa manance mancare si mananca tot fructe.... :lacrimi:
narcy
narcy
Mamica eleganta
Mamica eleganta

Varsta : 41
Joburi/Distractii : INGINER

Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de mona_mami Mier Dec 02, 2009 10:50 pm

si lavinia oscileaza cu fructele. cand mananca, cand nu. in schimb adela si-a revenit foarte bine si e topita dupa clementine.
mona_mami
mona_mami
Mamica cocheta
Mamica cocheta


Sus In jos

Important Re: Fructele---sursa de sanatate

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum