Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 73 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 73 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze
+52
raruta
Raluca30
crina_oc
mofturaki
scumpetea
radumihaela36
tit.ioana
emidiaconu
flori
Crina
roxana ,mamica finuta
micka27
bebelusha18
brigitta
anka9mai
mary24
madalina
blondyna
Rody
sandy
panky(Laura)
florares
marccora
muraru raluca
flo09
adriana
ari05
macoveianca
amalia-carmen
barizoana
alinapopa1969
anays
paula_mami
mona_mami
nestian
dani23ela
Liliana
elena
Maria
popescumelinda
alidascalu
roxanik
buburuza
pupkiss
deriana
narcy
paul_A
STEF30IASI
celina74
teodoraion
geodeny
GABITA
56 participanți
Pagina 1 din 42
Pagina 1 din 42 • 1, 2, 3 ... 21 ... 42
Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze
Tort de mere
Ingrediente:
1 kg de mere
350 g zahar
50 gr unt
6 oua
200 gr faina
6 linguri apa clocotita
150 ml compot de caise sau de ananas
400 g frisca
Mod de preparare:
Se curata merele de coaja, se taie in jumatate si se scot samburii. Intr-o tava se presara 150 gr zahar, se aseaza merele si se pun peste ele cubulete mici de unt. Se coace la cuptor 40 de minute. Blatul se prepara astfel: se bat galbenusurile cu 200 gr zahar, se adauga pe rand 6 linguri cu apa clocotita, se incorporeaza albusurile batute spuma si la sfarsit de pune faina.
Dupa ce se scot merele din cuptor se pune peste ele aluatul si se da iarasi la cuptor pentru 45 de minute. Dupa ce se coace, se rastoarna tortul pe un platou ( blatul sa fie pe platou si merele deasupra) si se da la rece. Dupa ce se raceste se adauga compotul peste mere (astfel incat sa ajunga compotul la blat) si se orneaza cu frisca.
Ingrediente:
1 kg de mere
350 g zahar
50 gr unt
6 oua
200 gr faina
6 linguri apa clocotita
150 ml compot de caise sau de ananas
400 g frisca
Mod de preparare:
Se curata merele de coaja, se taie in jumatate si se scot samburii. Intr-o tava se presara 150 gr zahar, se aseaza merele si se pun peste ele cubulete mici de unt. Se coace la cuptor 40 de minute. Blatul se prepara astfel: se bat galbenusurile cu 200 gr zahar, se adauga pe rand 6 linguri cu apa clocotita, se incorporeaza albusurile batute spuma si la sfarsit de pune faina.
Dupa ce se scot merele din cuptor se pune peste ele aluatul si se da iarasi la cuptor pentru 45 de minute. Dupa ce se coace, se rastoarna tortul pe un platou ( blatul sa fie pe platou si merele deasupra) si se da la rece. Dupa ce se raceste se adauga compotul peste mere (astfel incat sa ajunga compotul la blat) si se orneaza cu frisca.
Re: Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze
PRAJITURA CU FRUCTE
Aluatul: smantana 200g,zahar 200g,2 oua, 400g faina,1/2 plic praf de copt , 1lingurita coaja rasa de lamaie, vanilie 2 plic.
Garnitura:fructe de sezon (cirese,visine,caise,piersici,prune)
Se freaca smantana cu zaharul si cele doua oua, incorporate treptat.Se stinge praful de copt si se adauga in compozitie impreuna cu aromele.La urma se adauga faina . Aluatul obtinut se toarna in tava unsa si tapetata. Deasupra se pun fructele curatate si taiate in bucatele mici.
Se coace la foc potrivit .
Se serveste pudrata cu zahar vanilat.
Sa aveti pofta!!!!!!!
Aluatul: smantana 200g,zahar 200g,2 oua, 400g faina,1/2 plic praf de copt , 1lingurita coaja rasa de lamaie, vanilie 2 plic.
Garnitura:fructe de sezon (cirese,visine,caise,piersici,prune)
Se freaca smantana cu zaharul si cele doua oua, incorporate treptat.Se stinge praful de copt si se adauga in compozitie impreuna cu aromele.La urma se adauga faina . Aluatul obtinut se toarna in tava unsa si tapetata. Deasupra se pun fructele curatate si taiate in bucatele mici.
Se coace la foc potrivit .
Se serveste pudrata cu zahar vanilat.
Sa aveti pofta!!!!!!!
geodeny- Mamica incepator
- Varsta : 51
Joburi/Distractii : printesa mea
Biscuiţi cu cacao
Ingrediente: 100 g unt, 80 g zahăr, un ou, 180 g făină, două linguri de cacao, coaja rasă de la o lămâie.
Preparare: Se freacă spumă untul cu zahărul, se adaugă oul bătut bine, făina, cacaua şi coaja de la lămâie. Se frământă bine, se întinde o foaie subţire şi se taie diverse forme. Se coc în tavă neunsă, la foc iute. Se pot pudra cu zahăr.
Ingrediente: 100 g unt, 80 g zahăr, un ou, 180 g făină, două linguri de cacao, coaja rasă de la o lămâie.
Preparare: Se freacă spumă untul cu zahărul, se adaugă oul bătut bine, făina, cacaua şi coaja de la lămâie. Se frământă bine, se întinde o foaie subţire şi se taie diverse forme. Se coc în tavă neunsă, la foc iute. Se pot pudra cu zahăr.
Vizitato- Vizitator
am luat de la dr oetker o chestiune :PROFITEROL..am facut ..si am si poze iese delicios..ca eclerul..o sa descarc pozele sa va arat
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
interesante retetele voastre...poate le incerc si eu
celina74- Mamica de cariera
- Varsta : 50
TORT CU MERE
INGRADIENTE :
1 kg mere, lapte (2 cani), oua (8), zahar, faina (4 linguri, unt, frisca
MOD DE PREPARARE :
Se dau razatoarea mare merele. O tava de yena (sau o cratita de 4 kg) se tapeteaza cu zahar ars, se adauga merele, se presara zahar tos, iar deasupra citeva bucatele de unt. Se lasa la cuptor pina cind merele devin maronii. Intre timp se face crema de zahar ars ( 4 oua, 2 cani cu lapte si 4 linguri de zahar tos) care se toarna peste merele de la cuptor. Se omogenizeaza putin si se introduce tava la cuptor pina se incheaga crema. Intre timp se face pandispanul din 4 oua, 4 linguri zahar si 4 linguri faina, care se toarna peste crema de zahar ars si se da iar la cuptor.
Dupa ce s-a copt pandispanul, se scoate de la cuptor si se rastoarna pe un platou cind este rece.
Se poate servi ca atare sau cu frisca deasupra.
POFTA MARE SI BUNA !!!!!! STEFANIA.
:flori: :flori: :flori:
INGRADIENTE :
1 kg mere, lapte (2 cani), oua (8), zahar, faina (4 linguri, unt, frisca
MOD DE PREPARARE :
Se dau razatoarea mare merele. O tava de yena (sau o cratita de 4 kg) se tapeteaza cu zahar ars, se adauga merele, se presara zahar tos, iar deasupra citeva bucatele de unt. Se lasa la cuptor pina cind merele devin maronii. Intre timp se face crema de zahar ars ( 4 oua, 2 cani cu lapte si 4 linguri de zahar tos) care se toarna peste merele de la cuptor. Se omogenizeaza putin si se introduce tava la cuptor pina se incheaga crema. Intre timp se face pandispanul din 4 oua, 4 linguri zahar si 4 linguri faina, care se toarna peste crema de zahar ars si se da iar la cuptor.
Dupa ce s-a copt pandispanul, se scoate de la cuptor si se rastoarna pe un platou cind este rece.
Se poate servi ca atare sau cu frisca deasupra.
POFTA MARE SI BUNA !!!!!! STEFANIA.
:flori: :flori: :flori:
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
fetele sa va innebunesc cu niste poze..v-am zis de profiterolul de la dr.oetker..iei cutia care costa vreo 8 lei si mai adaugi 1 pachet unt 1 ou si 1l de lapte parca....acum priviti ce iese:
aici sunt gogoselele gata de pus la cuptor
aici se copsesera
aici deja le umplusem cu crema si le pusesem sosul de ciocolata pe deasupra
se pot manca cu frisca cu inghetata dar sunt super si goale..e un deliciu
aici sunt gogoselele gata de pus la cuptor
aici se copsesera
aici deja le umplusem cu crema si le pusesem sosul de ciocolata pe deasupra
se pot manca cu frisca cu inghetata dar sunt super si goale..e un deliciu
chiar nu va place ce va arat aici de nu ati scris nimic??
sunt super Teo, bravo, cred ca la cat de bine arata ata sunt si de gustoase
ufff merg la bucatarie ca imi ploua in gura rau de tot :ochi:
ufff merg la bucatarie ca imi ploua in gura rau de tot :ochi:
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
O sa fac si eu, imi place cum arata teo!yam,yam :ochi:
narcy- Mamica eleganta
- Varsta : 41
Joburi/Distractii : INGINER
da fetele e delicioasa..eu am ramas uimita cat de buna poate fi !!! :yes!!:
Teo , imi lasa gura apa, arata taaaaare bine.
Eu am vrut sa i-au de la dr oetker tiramisu, dar m-am razgandit, cred ca o sa incerc si eu asta.
Eu am vrut sa i-au de la dr oetker tiramisu, dar m-am razgandit, cred ca o sa incerc si eu asta.
deriana- Mamica eleganta
- Varsta : 45
voi fetele ce a ti facut dulce?
sa faceti poze de acum savedem si noi :zambet larg: :tort: :papa:
sa faceti poze de acum savedem si noi :zambet larg: :tort: :papa:
wow ce bine arata!!!
da-ne si reteta :yes!!:
da-ne si reteta :yes!!:
reteta mea o vreti ?? pt chec??
am sa o scriu.. :inimioare:
am sa o scriu.. :inimioare:
pupkiss- Mamica rafinata
- Varsta : 33
Banane cu nuca de cocos si sos caramel
Ingrediente:
4 banane ferme, de dimensiune medie (circa 800 g in total), decojite si taiate in jumatate, pe lungime
faina
2 oua, batute
1 cana miez de nuca de cocos
2 linguri pesmet
ulei, pentru prajit
100 g zahar brun
110 g zahar alb tos
125 ml apa
340 g lapte de cocos, din cutie
1 lingura amidon
1 lingurita de coaja rasa de limeta
1 lingura apa
20 g unt
Mod de preparare :
Se amesteca intr-un castron mare pesmetul si miezul de nuca de cocos.
Se tavalesc jumatatile de banane prin faina, se scutura de exces, se inmoaie in ouale batute, apoi se tavalesc prin mixtura de pesmet si miez de nuca de cocos.
Se combina, intr-o craticioara, zaharul brun si cel alb cu 125 ml apa, pe flacara medie. Se amesteca, fara a da mixtura in clocot, pana ce se dizolva zaharul. Se da apoi in clocot si se fierbe amestecul 8 minute, sau pana cand capata o culoare bruna.
Intre timp, se adauga uleiul intr-o tigaie mare, astfel ca sa formeze un start inalt de 5 cm. Se lasa sa se incinga bine, apoi se adauga jumatatile de banana si se prajesc pana ce se rumenesc usor. Se scot cu o spumiera si se scurg pe prosoape de hartie.
Se combina amidonul cu 1 lingura de apa. Se adauga in craticioara cu sos caramel laptele de cocos si mixtura de amidon. Se amesteca pana ce sosul se ingroasa, se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine, pana ce s-a topit.
Se servesc bananele fierbinti, stropite cu sos.
POFTA MARE SI BUNA !!!!!!!!
:inimioare: :inimioare: :inimioare:
:floare: :floare: :floare:
Ingrediente:
4 banane ferme, de dimensiune medie (circa 800 g in total), decojite si taiate in jumatate, pe lungime
faina
2 oua, batute
1 cana miez de nuca de cocos
2 linguri pesmet
ulei, pentru prajit
100 g zahar brun
110 g zahar alb tos
125 ml apa
340 g lapte de cocos, din cutie
1 lingura amidon
1 lingurita de coaja rasa de limeta
1 lingura apa
20 g unt
Mod de preparare :
Se amesteca intr-un castron mare pesmetul si miezul de nuca de cocos.
Se tavalesc jumatatile de banane prin faina, se scutura de exces, se inmoaie in ouale batute, apoi se tavalesc prin mixtura de pesmet si miez de nuca de cocos.
Se combina, intr-o craticioara, zaharul brun si cel alb cu 125 ml apa, pe flacara medie. Se amesteca, fara a da mixtura in clocot, pana ce se dizolva zaharul. Se da apoi in clocot si se fierbe amestecul 8 minute, sau pana cand capata o culoare bruna.
Intre timp, se adauga uleiul intr-o tigaie mare, astfel ca sa formeze un start inalt de 5 cm. Se lasa sa se incinga bine, apoi se adauga jumatatile de banana si se prajesc pana ce se rumenesc usor. Se scot cu o spumiera si se scurg pe prosoape de hartie.
Se combina amidonul cu 1 lingura de apa. Se adauga in craticioara cu sos caramel laptele de cocos si mixtura de amidon. Se amesteca pana ce sosul se ingroasa, se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine, pana ce s-a topit.
Se servesc bananele fierbinti, stropite cu sos.
POFTA MARE SI BUNA !!!!!!!!
:inimioare: :inimioare: :inimioare:
CHEC CA LA MAMA ACASA
Ingrediente:
6 oua
1 cana zahar
1 cana si jumatate faina
jumatate pahar ulei
arome, cacao
un plic zahar vanilat
un plic praf de copt
putina zeama de lamaie sau otet de mere amesteca usor
unt pt uns tavile
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul si cu putina sare. Se adauga uleiul si apa minerala, zaharul vanilat. Albusurile se bat separat pana se obtine o bezea.
La urma se adauga bezeaua peste crema de galbenusuri, faina si praful de copt stins in prealabil in putina zeama de lamaie sau otet de mere.
Se amesteca usor si se ia putina compozitie care se va amesteca cu putina cacao. Dupa ce se toarna o parte din compozitie in tavi, se toarna si putina compozitie cu cacao si se amesteca putin cu o furculita, dupa care se adauga compozitia alba si se adauga la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit aprox 15 min. Se lasa la cuptor potrivit si se intorc la 15 min. Se incearca cu o scobitoare: cand sunt gata nu se mai ia nimic pe scobitoare.
Din aceasta compozitie vor iesi un chec mare sau doua checuri mai mici deosebit de aratoase si de delicioase.
POFTA MARE SI BUNA !!!!!!
Ingrediente:
6 oua
1 cana zahar
1 cana si jumatate faina
jumatate pahar ulei
arome, cacao
un plic zahar vanilat
un plic praf de copt
putina zeama de lamaie sau otet de mere amesteca usor
unt pt uns tavile
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul si cu putina sare. Se adauga uleiul si apa minerala, zaharul vanilat. Albusurile se bat separat pana se obtine o bezea.
La urma se adauga bezeaua peste crema de galbenusuri, faina si praful de copt stins in prealabil in putina zeama de lamaie sau otet de mere.
Se amesteca usor si se ia putina compozitie care se va amesteca cu putina cacao. Dupa ce se toarna o parte din compozitie in tavi, se toarna si putina compozitie cu cacao si se amesteca putin cu o furculita, dupa care se adauga compozitia alba si se adauga la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit aprox 15 min. Se lasa la cuptor potrivit si se intorc la 15 min. Se incearca cu o scobitoare: cand sunt gata nu se mai ia nimic pe scobitoare.
Din aceasta compozitie vor iesi un chec mare sau doua checuri mai mici deosebit de aratoase si de delicioase.
Inghetata cu scortisoara
Ingrediente:
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
• 225 ml lapte
• 1 bat de scortisoara
• 3 galbenusuri
• 100 gr zahar
• 1 lingurita scortisoara macinata
• 450 ml frisca lichida
Mod de preparare:
1. Pune laptele la fiert impreuna cu batul de scortisoara.Intr-un bol, amesteca galbenusrile, zaharul si scortisoara macinata.Scoate batul de scortisoara din lapte, apoi toarna incet laptele peste galbenusuri, amestecand continuu.
2. Toarna compozitia obtinuta inapoi in cratita si gateste pe foc mic, aprox. 8-10 minute, amestecand continuu, pana ce aceasta se va ingrosa.Adauga frisca la compozitie si amesteca.Pune crema obtinuta intr-un vas de plastic, las-o sa se raceasca, apoi pune-o la congelator.Dupa aprox. 1h 30 minute scoate inghetata si amesteca in ea apoi pune-o din nou in congelator.Repeta aceasta operatiune de inca 2 ori .
POFTA MARE SI BUNA !!!!
Ingrediente:
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
• 225 ml lapte
• 1 bat de scortisoara
• 3 galbenusuri
• 100 gr zahar
• 1 lingurita scortisoara macinata
• 450 ml frisca lichida
Mod de preparare:
1. Pune laptele la fiert impreuna cu batul de scortisoara.Intr-un bol, amesteca galbenusrile, zaharul si scortisoara macinata.Scoate batul de scortisoara din lapte, apoi toarna incet laptele peste galbenusuri, amestecand continuu.
2. Toarna compozitia obtinuta inapoi in cratita si gateste pe foc mic, aprox. 8-10 minute, amestecand continuu, pana ce aceasta se va ingrosa.Adauga frisca la compozitie si amesteca.Pune crema obtinuta intr-un vas de plastic, las-o sa se raceasca, apoi pune-o la congelator.Dupa aprox. 1h 30 minute scoate inghetata si amesteca in ea apoi pune-o din nou in congelator.Repeta aceasta operatiune de inca 2 ori .
POFTA MARE SI BUNA !!!!
BUDINCA DE COZONAC
Ingrediente:
3 felii de cozonac intarit
300 ml lapte
5 oua
3 linguri de zahar
esenta de rom/ vanilie
cateva stafide
Mod de preparare:
Taiem feliile de cozonac cubulete. Batem ouale cu zaharul, esentele, apoi adaugam laptele si un praf de sare. Imbibam bine bucatelele de cozonac si le punem in forme unse cu unt sau ulei. Presaram cateva stafide si apoi lasam cozonacul sa se inmoaie bine. Turnam si restul de lapte cu ou in forme. Daca mai e nevoie mai batem un ou cu cateva linguri de lapte.
Dam la cuptor pentru vreo 25-30 de minute.
POFTA MARE SI BUNA !!!!!
Ingrediente:
3 felii de cozonac intarit
300 ml lapte
5 oua
3 linguri de zahar
esenta de rom/ vanilie
cateva stafide
Mod de preparare:
Taiem feliile de cozonac cubulete. Batem ouale cu zaharul, esentele, apoi adaugam laptele si un praf de sare. Imbibam bine bucatelele de cozonac si le punem in forme unse cu unt sau ulei. Presaram cateva stafide si apoi lasam cozonacul sa se inmoaie bine. Turnam si restul de lapte cu ou in forme. Daca mai e nevoie mai batem un ou cu cateva linguri de lapte.
Dam la cuptor pentru vreo 25-30 de minute.
POFTA MARE SI BUNA !!!!!
Tort de inghetata Tiramisu
Ingrediente:
• 500 gr Mascarpone
• 115 gr zahar pudra
• 6 linguri vin rosu
• 50 gr ciocolata amaruie, maruntita
• 140 ml frisca lichida, usor batuta
• 5 linguri cafea proaspat macinata
• 85 gr zahar pudra
• 5 linguri coniac
• 200 gr piscoturi
Pentru servire
• cacao, pentru pudrare
• 140 ml frisca lichida, batuta
• ciocolata rasa
Mod de preparare:
1. Aseaza folie de plastic intr-o tava de paine/cozonac cu capacitatea de 1 kg.Bate branza mascarpone cu zahar si vinul rosu, apoi inglobeaza ciocolata si frisca usor batuta.
2. Prepara cafeaua cu 600 ml apa fiarta, las-o sa stea 5 minute, apoi strecoar-o intr-un bol, adauga zaharul si coniacul si amesteca.
3. Pastreaza 2 piscoturi, apoi inmoaie repede celelalte piscoturi in amestecul cu cafea si aseaza o parte din ele pe fundul si pe marginile tavii pregatite.
4. Pune jumatate din amestecul cu mascarpone peste piscoturi.Inmoaie cele 2 piscoturi pastrate in cafea si aseaza-le in mijloc, de-a lungul tavii.Pune restul de amestec cu mascarpone deasupra si aseaza piscoturile ramase deasupra, cufundandu-le usor in crema.Acopera tortul cu folie si pune-l la congelator pana ce se va intari.Pentru servire, rastoarna tortul pe o farfurie, inlatura folia de plastic si pudreaza-l cu multa cacao.Decoreaza-l cu frisca batuta si ciocolata rasa.
Ingrediente:
• 500 gr Mascarpone
• 115 gr zahar pudra
• 6 linguri vin rosu
• 50 gr ciocolata amaruie, maruntita
• 140 ml frisca lichida, usor batuta
• 5 linguri cafea proaspat macinata
• 85 gr zahar pudra
• 5 linguri coniac
• 200 gr piscoturi
Pentru servire
• cacao, pentru pudrare
• 140 ml frisca lichida, batuta
• ciocolata rasa
Mod de preparare:
1. Aseaza folie de plastic intr-o tava de paine/cozonac cu capacitatea de 1 kg.Bate branza mascarpone cu zahar si vinul rosu, apoi inglobeaza ciocolata si frisca usor batuta.
2. Prepara cafeaua cu 600 ml apa fiarta, las-o sa stea 5 minute, apoi strecoar-o intr-un bol, adauga zaharul si coniacul si amesteca.
3. Pastreaza 2 piscoturi, apoi inmoaie repede celelalte piscoturi in amestecul cu cafea si aseaza o parte din ele pe fundul si pe marginile tavii pregatite.
4. Pune jumatate din amestecul cu mascarpone peste piscoturi.Inmoaie cele 2 piscoturi pastrate in cafea si aseaza-le in mijloc, de-a lungul tavii.Pune restul de amestec cu mascarpone deasupra si aseaza piscoturile ramase deasupra, cufundandu-le usor in crema.Acopera tortul cu folie si pune-l la congelator pana ce se va intari.Pentru servire, rastoarna tortul pe o farfurie, inlatura folia de plastic si pudreaza-l cu multa cacao.Decoreaza-l cu frisca batuta si ciocolata rasa.
ce delicatese , avem de unde ne inspira ..multumim
pupkiss- Mamica rafinata
- Varsta : 33
eu in general , pun retete care le-am incercat si care stiu cum trebuie sa iasa ....asa ca 100% sunt super gustoase .......
fetelor de ce nu puneti si poze?stiti voi ca arata maia apetisant cand vezi cum arata.
alba ca zapada(o prajitura ietfina si gustoasa)
aluat:
10 lg de lapte
10 lg de zahar
10 lg de ulei
2 oua
sare
arome
praf de cpot
faina cat cuprinde
se face un aluat care se imparte in 3 sau 4 foi care se coc pe fundul tavii unse cu ulei si tapetata cu faina
crema:
1litru de lapte
8 lg faina
8lg zahar
zeama de la o lamaie +coaja
un pachet unt
faina se amesteca cu cateva lg de lapte iar restul laptelui cu coaja de lamaie si zaharul se pune la fiert.cand este aproape de fierbere se adauga faina inmuiata se mai dau cateva clocote. pana se ingroasa compozitia.se racoreste putin dupa care se adauga untul si zeama de lamaie.
pofta buna!!!!
alba ca zapada(o prajitura ietfina si gustoasa)
aluat:
10 lg de lapte
10 lg de zahar
10 lg de ulei
2 oua
sare
arome
praf de cpot
faina cat cuprinde
se face un aluat care se imparte in 3 sau 4 foi care se coc pe fundul tavii unse cu ulei si tapetata cu faina
crema:
1litru de lapte
8 lg faina
8lg zahar
zeama de la o lamaie +coaja
un pachet unt
faina se amesteca cu cateva lg de lapte iar restul laptelui cu coaja de lamaie si zaharul se pune la fiert.cand este aproape de fierbere se adauga faina inmuiata se mai dau cateva clocote. pana se ingroasa compozitia.se racoreste putin dupa care se adauga untul si zeama de lamaie.
pofta buna!!!!
buburuza- Mamica rafinata
- Varsta : 44
super reteta , buburuza !!!!
si mai ales , poza cu bebita ta si prajitura !!!!! :pupicei: :pupicei: :pupicei:
si mai ales , poza cu bebita ta si prajitura !!!!! :pupicei: :pupicei: :pupicei:
Pagina 1 din 42 • 1, 2, 3 ... 21 ... 42
Subiecte similare
» Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze(2)-topic interzis ptr Sandy.
» Poze cu mamici cochete
» Concurs-recomanda forumul Mamici cochete!!!
» Prietene - mamici cochete
» Dulciuri...Mamici cochete!!!!!
» Poze cu mamici cochete
» Concurs-recomanda forumul Mamici cochete!!!
» Prietene - mamici cochete
» Dulciuri...Mamici cochete!!!!!
Pagina 1 din 42
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA