Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 73 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 73 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze(2)-topic interzis ptr Sandy.
+16
mona_mami
nadvio1973
swe
roxana ,mamica finuta
elena
Elena23
celina74
sandy
cecilia_7625
teodoraion
crina_oc
Raluca30
narcy
anka9mai
adriana
Maria
20 participanți
Pagina 1 din 8
Pagina 1 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze(2)-topic interzis ptr Sandy.
Va asteptam cu noi retete si poze!!
:cofpr: :cofpr: :cofpr: :cofpr: :cofpr:
:cofpr: :cofpr: :cofpr: :cofpr: :cofpr:
Maria- Administrator
Re: Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze(2)-topic interzis ptr Sandy.
cu o feliuta de chec va servesc .....si vreau sa va spun ca este facut de sotul meu!
Re: Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze(2)-topic interzis ptr Sandy.
eu nu am mai facut de mult chec...arata f bine Adriana
anka9mai- Mamica cocheta
- Varsta : 42
multumesc anka ...si noi la fel cred ca nu am mai facut de cateva luni ....a iesit super bun .....
servesc si de aici chec Adriana,eu fac chec primavara si de doua ori pe saptamana,Gabi una doua vrea chec si trecem la treaba
Maria- Administrator
eu azi am facut negreasa de post:
Timp de preparare:
10min (complexitate redusa)
Ingrediente:
3 cani faina;
1 1/2 cana zahar;
1 1/2 cana apa;
4linguri ulei;
1lingurita rom;
1 praf copt;
1zahar vanilat;
3linguri cacao;
stafide sau nuca .
glazura:
5linguri zahar;
3linguri apa;
1lingura margarina;
cateva picaturi esenta rom.
Se pun toate la fiert, iar cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga romul. Se toarna peste prajitura calda, scoasa din cuptor.
Mod de preparare:
Se pun intr-un vas cele 3 cani de faina, apoi zahar, zahar vanilat, praf de copt, cacao si esenta rom. Se amesteca bine, dupa care se adauga uleiul + apa (la final, pt a evita formarea cocoloaselor). In compozitia preparata de adauga stafidele sau nuca si se pune intr-o tava tapetata cu margarina si faina. Se tine cca 20-25 min la cuptor.(cuptorul sa fie bine incins inainte).
Timp de preparare:
10min (complexitate redusa)
Ingrediente:
3 cani faina;
1 1/2 cana zahar;
1 1/2 cana apa;
4linguri ulei;
1lingurita rom;
1 praf copt;
1zahar vanilat;
3linguri cacao;
stafide sau nuca .
glazura:
5linguri zahar;
3linguri apa;
1lingura margarina;
cateva picaturi esenta rom.
Se pun toate la fiert, iar cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga romul. Se toarna peste prajitura calda, scoasa din cuptor.
Mod de preparare:
Se pun intr-un vas cele 3 cani de faina, apoi zahar, zahar vanilat, praf de copt, cacao si esenta rom. Se amesteca bine, dupa care se adauga uleiul + apa (la final, pt a evita formarea cocoloaselor). In compozitia preparata de adauga stafidele sau nuca si se pune intr-o tava tapetata cu margarina si faina. Se tine cca 20-25 min la cuptor.(cuptorul sa fie bine incins inainte).
anka9mai- Mamica cocheta
o fac si eu , arata super bine
aia mare e pt ai mei....o sa o duca sambata la biserica
cea mica e a noastra:
cea mica e a noastra:
anka9mai- Mamica cocheta
narcy- Mamica eleganta
- Varsta : 41
Joburi/Distractii : INGINER
iata si negresa mea , de dulce binenteles
ce frumoasa e si a ta Adriana....tot cu bobonele colorate
anka9mai- Mamica cocheta
Gris cu lapte
Ingrediente: 1 litru de lapte, 250 gr gris, 100 gr zahar, vanilie, dulceata.
Mod de preparare: Se pune laptele la fiert, cand a dat laptele in clocot adaugam grisul si amestecam bine cu un tel. Lasam sa fiarba la foc mic si amestecam mai tot timpul. Dupa 15 minute adaugam zaharul, amestecam si lasam sa fiarba pana se ingroasa. Cand este gata punem aceasta compozitie in boluri si le lasam la rece.
Mod de servire: Se serveste cu dulceata.
Ingrediente: 1 litru de lapte, 250 gr gris, 100 gr zahar, vanilie, dulceata.
Mod de preparare: Se pune laptele la fiert, cand a dat laptele in clocot adaugam grisul si amestecam bine cu un tel. Lasam sa fiarba la foc mic si amestecam mai tot timpul. Dupa 15 minute adaugam zaharul, amestecam si lasam sa fiarba pana se ingroasa. Cand este gata punem aceasta compozitie in boluri si le lasam la rece.
Mod de servire: Se serveste cu dulceata.
anka9mai- Mamica cocheta
vai anka ce pofta mi-ai facut de gris cu lapte , nu am maifacut de cand era gabi bebelus si ii dadeam gris cu lapte , ..... trebuie neaparat sa fac si eu!
Raluca30- Mamica de cariera
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : ador plimbarile
atunci s aface`ti si voi...eu fac des baietii mei mananca cate un ceaun odata
anka9mai- Mamica cocheta
TORT KODRIT KADIR
Kadir Kodrit este prajitura cu crema de caramel. Foarte uşor de pregatit, atractiva şi cu gust teribil de bun:
Ingrediente pentru caramel:
•800 ml lapte
•5 ouă
•200 g zahăr
•1 zahar vanilinat
•1 esenta de rom
pentru blat:
•1 ou
•100 grame zahar
•100 ml lapte
•100 ml ulei
•praf de copt
•100 grame faina
•3 linguri de cacao
•1 lingura de cafea/ness
pentru blat amestecam intr-un vas oul zaharul, laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao cu ness. Amestecam bine.
Pentru caramel batem ouale cu zaharul, apoi adaugam zaharul vanilat, esenta de rom, un praf de sare şi laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.
Intr-un alt vas, caramelizam cinci linguri de zahar. Lasam putin sa se intareasca si adaugam caramelul facut mai devreme. Imediat turnam in mijloc compozitia de blat. Va arata foarte ciudat, pentru ca se va imprastia in tot vasul, insa fiti fara grija la coacere se va ridica la suprafata.
Introducem vasul in cuptorul incalzit pentru aproximativ 35-40 de minute. Pentru o mai buna siguranta facem testul scobitoarei. Mie mi s-a intamplat ca balatul sa se crape insa nu a fost nicio problema.
Cand este gata scoatem vasul din cuptor si lasam sa se raceasca. Apoi punem platoul pe care vrem sa servim tortul peste vasul care a fost in cuptor (atentie fel de vas folositi) si printr-o miscare rapida rasturnam tortul. Vom avea astfel un tort cu trei straturi: caramel, crema de zahar ars si blat. Se pastreaza foarte bine la frigider (pana la 3-4 zile).
In speranta ca v-am convins sa treceti la fapte, va urez "spor la treaba" si astept cu drag impresiile voastre.
Si gata pentru a fi servit:
Kadir Kodrit este prajitura cu crema de caramel. Foarte uşor de pregatit, atractiva şi cu gust teribil de bun:
Ingrediente pentru caramel:
•800 ml lapte
•5 ouă
•200 g zahăr
•1 zahar vanilinat
•1 esenta de rom
pentru blat:
•1 ou
•100 grame zahar
•100 ml lapte
•100 ml ulei
•praf de copt
•100 grame faina
•3 linguri de cacao
•1 lingura de cafea/ness
pentru blat amestecam intr-un vas oul zaharul, laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao cu ness. Amestecam bine.
Pentru caramel batem ouale cu zaharul, apoi adaugam zaharul vanilat, esenta de rom, un praf de sare şi laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.
Intr-un alt vas, caramelizam cinci linguri de zahar. Lasam putin sa se intareasca si adaugam caramelul facut mai devreme. Imediat turnam in mijloc compozitia de blat. Va arata foarte ciudat, pentru ca se va imprastia in tot vasul, insa fiti fara grija la coacere se va ridica la suprafata.
Introducem vasul in cuptorul incalzit pentru aproximativ 35-40 de minute. Pentru o mai buna siguranta facem testul scobitoarei. Mie mi s-a intamplat ca balatul sa se crape insa nu a fost nicio problema.
Cand este gata scoatem vasul din cuptor si lasam sa se raceasca. Apoi punem platoul pe care vrem sa servim tortul peste vasul care a fost in cuptor (atentie fel de vas folositi) si printr-o miscare rapida rasturnam tortul. Vom avea astfel un tort cu trei straturi: caramel, crema de zahar ars si blat. Se pastreaza foarte bine la frigider (pana la 3-4 zile).
In speranta ca v-am convins sa treceti la fapte, va urez "spor la treaba" si astept cu drag impresiile voastre.
Si gata pentru a fi servit:
anka9mai- Mamica cocheta
MINGIUTE JUCAUSE
Ingrediente:
•500 grame branzica dulce
•6 linguri zahar pudra
•coaja de la o lamaie
•2 pliculete zahar vanilat
•300 ml lapte
•4 linguri de gris stafide
•400 grame nuca macinata (eu am folosit nuca de cocos)
•optional migdale macinate (am inlocuit cu fulgi de cioco)
Mai intai si mai intai se pregateste un gris cu lapte mai vartos, in care adaugam bineinteles zaharul si coaja de portocale. Se lasa sa se raceasca. Separat, intr un vas se amesteca branza cu stafidele, iar la final grisul racit. Pasta obtinuta trebuie sa fie consistenta.
Se formeaza bilute potrivite si "se tavalesc" prin nuca pisata. Se dau la rece pentru aproximativ o ora si apoi se pot manca. Este un desert delicios si sanatos pentru cei mici, dar si pentru cei mari.
Ingrediente:
•500 grame branzica dulce
•6 linguri zahar pudra
•coaja de la o lamaie
•2 pliculete zahar vanilat
•300 ml lapte
•4 linguri de gris stafide
•400 grame nuca macinata (eu am folosit nuca de cocos)
•optional migdale macinate (am inlocuit cu fulgi de cioco)
Mai intai si mai intai se pregateste un gris cu lapte mai vartos, in care adaugam bineinteles zaharul si coaja de portocale. Se lasa sa se raceasca. Separat, intr un vas se amesteca branza cu stafidele, iar la final grisul racit. Pasta obtinuta trebuie sa fie consistenta.
Se formeaza bilute potrivite si "se tavalesc" prin nuca pisata. Se dau la rece pentru aproximativ o ora si apoi se pot manca. Este un desert delicios si sanatos pentru cei mici, dar si pentru cei mari.
anka9mai- Mamica cocheta
foarte interesanta reteta , cred ca si foarte buna, le voi face si eu
Tortul diplomat facut dupa reteta Mariei
cum a iesit Adriana?sa intarit compozitia?
Maria- Administrator
da maria , a iesit super bine ....binenteles ca nu am rezistat si l-am inceput aseara ....trecuse doar vreo 2 ore de cand il bagasem la frigider dar era foarte tare!
eu de obicei il fac seara Adriana,caci pana dimineata se intareste cu siguranta perfect si nu suntem tentati noaptea sa dam iama in frigider la tort
ti-am spus mai demult caci nu e greu de facut si acum te-ai convins
ti-am spus mai demult caci nu e greu de facut si acum te-ai convins
Maria- Administrator
pai tocmai de aceea l-am facut seara maria ,.... doar ca am stat la tv pana la 12 noaptea si gandul meu era la tort , asa ca nu am rezistat!!!!!
Adriana...arata foarte bine ...si cred ca e si foarte gustos
crina_oc- Mamica sexy
patesc si eu la fel cand fac amandine,cand stiu ca sunt in frigider nu imi pot lua gandul de la ele
Maria- Administrator
Continut sponsorizat
Pagina 1 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Subiecte similare
» Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze
» Poze cu mamici cochete
» retete Sandy!!!
» Concurs-recomanda forumul Mamici cochete!!!
» Prietene - mamici cochete
» Poze cu mamici cochete
» retete Sandy!!!
» Concurs-recomanda forumul Mamici cochete!!!
» Prietene - mamici cochete
Pagina 1 din 8
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA