Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 14 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 14 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 221, Joi Mar 17, 2011 5:28 pm
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Aperitive si gustari
+22
anka9mai
mofturaki
sandy
muraru raluca
bebelusha18
flo09
macoveianca
elena
amalia-carmen
alinapopa1969
anays
teodoraion
dani23ela
deriana
Maria
mona_mami
alidascalu
STEF30IASI
paul_A
adriana
geodeny
GABITA
26 participanți
Pagina 1 din 5
Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Aperitive si gustari
Rulada de pui
Ingrediente:
piept de pui
morcov
mazare
sare
condimente
ulei
Mod de preparare:
Pieptul de pui de taie subtire apoi se bate usor cu ciocanul pentru snitele. Dupa ce s-a batut, se da cu sare si condimente. Se aseaza apoi un morcov nu prea gros si cate un bob de mazare pe toata lungimea pieptului. Se ruleaza si se leaga cu ata (mai groasa). Se aseaza in tava unsa cu ulei si se da la cuptor completand cu cate un pic de apa pentru a se innabusi. Cand incepe sa se rumeneasca se poate stropi cu putin vin alb (dupa preferinta). Pofta buna!
Ingrediente:
piept de pui
morcov
mazare
sare
condimente
ulei
Mod de preparare:
Pieptul de pui de taie subtire apoi se bate usor cu ciocanul pentru snitele. Dupa ce s-a batut, se da cu sare si condimente. Se aseaza apoi un morcov nu prea gros si cate un bob de mazare pe toata lungimea pieptului. Se ruleaza si se leaga cu ata (mai groasa). Se aseaza in tava unsa cu ulei si se da la cuptor completand cu cate un pic de apa pentru a se innabusi. Cand incepe sa se rumeneasca se poate stropi cu putin vin alb (dupa preferinta). Pofta buna!
Re: Aperitive si gustari
Clatite cu carne si spanac
Ingrediente: 150 g carne tocata (din resturi de friptura), 1/2 kg spanac, 100 g branza telemea, 150 ml smantana, un ou, 50 g cascaval ras, 150 ml suc de rosii, 50 g unt.
Mod de preparare: Spanacul fiert, trecut prin masina de tocat impreuna cu carnea, se amesteca cu branza rasa , smantana, oul intreg, un varf de cutit cu piper sau marar si cu patrunjel. Cu aceasta compozitie se vor umple clatitele, impachetandu-le ca sarmalele si asezandu-le intr-un vas rezistent la foc; se stropesc cu sucul de rosii si se presara deasupra cascavalul ras. Pe masura ce s-au copt, clatitele se pun intr-o cratita (potrivita cu marimea lor), acoperita, care se asaza pe un vas cu apa fierbinte, pastrandu-le calde. Clatitele se infierbanta cu 15 minute inainte de servire.
Pofta buna!
Ingrediente: 150 g carne tocata (din resturi de friptura), 1/2 kg spanac, 100 g branza telemea, 150 ml smantana, un ou, 50 g cascaval ras, 150 ml suc de rosii, 50 g unt.
Mod de preparare: Spanacul fiert, trecut prin masina de tocat impreuna cu carnea, se amesteca cu branza rasa , smantana, oul intreg, un varf de cutit cu piper sau marar si cu patrunjel. Cu aceasta compozitie se vor umple clatitele, impachetandu-le ca sarmalele si asezandu-le intr-un vas rezistent la foc; se stropesc cu sucul de rosii si se presara deasupra cascavalul ras. Pe masura ce s-au copt, clatitele se pun intr-o cratita (potrivita cu marimea lor), acoperita, care se asaza pe un vas cu apa fierbinte, pastrandu-le calde. Clatitele se infierbanta cu 15 minute inainte de servire.
Pofta buna!
Vizitato- Vizitator
Re: Aperitive si gustari
Interesanta reteta de clatite ...am sa incerc si eu ...pare delicioasa!
geodeny- Mamica incepator
- Varsta : 51
Joburi/Distractii : printesa mea
Re: Aperitive si gustari
Rulada din carne
Ingrediente:
bucati mici de friptura, 2 cartofi cruzi, o felie de piine, lapte, ceapa, 2 oua, sare, piper, patrunjel verde, sos condimentat
Mod Preparare
Se dau prin masina de tocat bucati mici de friptura ramase, 2 cartofi cruzi, o felie de piine muiata in lapte si bine stoarsa, o ceapa mijlocie. In compozitie se adauga 1-2 oua crude, sare, piper si patrunjel verde tocat. Se unge o forma de chec, se pune pasta obtinuta si se da la cuptorul cu foc mic. Se stropeste preparatul cu o ceasca de sos condimentat si cind acesta se aureste (prinde coaja) se inchide focul. Dupa citeva ore, se taie rulada in felii subtiri.
Ingrediente:
bucati mici de friptura, 2 cartofi cruzi, o felie de piine, lapte, ceapa, 2 oua, sare, piper, patrunjel verde, sos condimentat
Mod Preparare
Se dau prin masina de tocat bucati mici de friptura ramase, 2 cartofi cruzi, o felie de piine muiata in lapte si bine stoarsa, o ceapa mijlocie. In compozitie se adauga 1-2 oua crude, sare, piper si patrunjel verde tocat. Se unge o forma de chec, se pune pasta obtinuta si se da la cuptorul cu foc mic. Se stropeste preparatul cu o ceasca de sos condimentat si cind acesta se aureste (prinde coaja) se inchide focul. Dupa citeva ore, se taie rulada in felii subtiri.
Vizitato- Vizitator
Re: Aperitive si gustari
Tartine cu cascaval
Ingrediente:
o franzela, unt, sardele sau pasta de sardele, cascaval, masline, gogosari, galbenus de ou tare.
Mod Preparare
Se ung feliile de franzela cu unt simplu sau cu unt condimentat, preparat cu sardelele sau pasta de sardele. Deasupra, se rade cascaval prin razatoarea cu gauri mici. Se decoreaza cu masline taiate in forma de stea si cu raze din gogosari rosii. Feliile de franzela se mai pot unge si cu branza Bucegi, care are gust picant, frecata in parti egale cu unt. In loc de branzeturi, se poate rade direct, peste feliile unse cu unt, galbenus de ou fiert tare.
Ingrediente:
o franzela, unt, sardele sau pasta de sardele, cascaval, masline, gogosari, galbenus de ou tare.
Mod Preparare
Se ung feliile de franzela cu unt simplu sau cu unt condimentat, preparat cu sardelele sau pasta de sardele. Deasupra, se rade cascaval prin razatoarea cu gauri mici. Se decoreaza cu masline taiate in forma de stea si cu raze din gogosari rosii. Feliile de franzela se mai pot unge si cu branza Bucegi, care are gust picant, frecata in parti egale cu unt. In loc de branzeturi, se poate rade direct, peste feliile unse cu unt, galbenus de ou fiert tare.
Vizitato- Vizitator
Re: Aperitive si gustari
hmm deja imi ploua in gura fetelor :ochi:
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Aperitive si gustari
Tarta aperitiv
Ingrediente:
Aluatul:
1 cana si 3/4 faina alba
1/2 cub margarina rama (125g)
1/2 lingurita sare
5-6 linguri apa (doar cat e necesara ca aluatul sa stea la un loc)
Umplutura:
2 cepe albe
200-300gr sunca taiata cubulete
200gr cascaval
o cutie ciuperci taiate
3 ardei grasi in 3 culori
Deasupra:
200 g smanatana
3-4 oua
Mod de preparare:
Se face aluatul, se intinde o foaie rotunda de aproximativ 0,5 cm si se aseaza in tava de tarta,sau de tort,captusita cu hirtie de copt. Aluatul se inteapa cu o furculita ca sa nu se ridice la copt...
Ceapa, ciupercile, sunca se calesc intr-un pic de unt si se pun peste aluat. Deasupra se rade cascavalul..
Se pune si verdeata tocata , peste ele si ardei gras de trei culori .
Deasupra se pune smantana batuta cu ouale si se da la cuptor. Se lasa la foc potrivit aproximativ 30 minute, pana capata o culoare placut aramie si o crusta minunata...
POFTA MARE SI BUNA !!!!!
:floare: :floare: :floare:
Ingrediente:
Aluatul:
1 cana si 3/4 faina alba
1/2 cub margarina rama (125g)
1/2 lingurita sare
5-6 linguri apa (doar cat e necesara ca aluatul sa stea la un loc)
Umplutura:
2 cepe albe
200-300gr sunca taiata cubulete
200gr cascaval
o cutie ciuperci taiate
3 ardei grasi in 3 culori
Deasupra:
200 g smanatana
3-4 oua
Mod de preparare:
Se face aluatul, se intinde o foaie rotunda de aproximativ 0,5 cm si se aseaza in tava de tarta,sau de tort,captusita cu hirtie de copt. Aluatul se inteapa cu o furculita ca sa nu se ridice la copt...
Ceapa, ciupercile, sunca se calesc intr-un pic de unt si se pun peste aluat. Deasupra se rade cascavalul..
Se pune si verdeata tocata , peste ele si ardei gras de trei culori .
Deasupra se pune smantana batuta cu ouale si se da la cuptor. Se lasa la foc potrivit aproximativ 30 minute, pana capata o culoare placut aramie si o crusta minunata...
POFTA MARE SI BUNA !!!!!
:floare: :floare: :floare:
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Aperitive si gustari
Chec aperitiv
Ingrediente:
- 1 lingura ulei masline
- 4 rosii potrivite
- cca 200 g ardei rosu + verde
- 300 g costita afumata
- 4 oua
- 250 g cascaval ras(reteta initiala era cu telemea )
- marar
- sare, piper
- o lingurita de unt pt uns tava
Mod de preparare:
Am decojit rosiile, le-am taiat si le-am pus la calit in ulei cam 10-15 min. Am adaugat ardeiul,costita si le-am mai lasat 5 min. La sfarsit am pus mararul tocat si le-am lasat un pic la racit.
Intre timp am batut oualele spuma si am potrivit de sare si piper. Le-am adaugat peste compozitiva usor racita iar la sfarsit cascavalul ras.
Am uns o tava cu o lingurita de unt(puteti folosi si hartie de copt) si le-am dat la cuptor la bain-marie 1 ora la 180 de grade.
L-am lasat la racit in tava sa se intareasca si l-am scos pe 2 prosoape de hartie sa mai absoarba un pic din grasime.
POFTA MARE SI BUNA !!!!!!
:floare: :floare: :floare:
Ingrediente:
- 1 lingura ulei masline
- 4 rosii potrivite
- cca 200 g ardei rosu + verde
- 300 g costita afumata
- 4 oua
- 250 g cascaval ras(reteta initiala era cu telemea )
- marar
- sare, piper
- o lingurita de unt pt uns tava
Mod de preparare:
Am decojit rosiile, le-am taiat si le-am pus la calit in ulei cam 10-15 min. Am adaugat ardeiul,costita si le-am mai lasat 5 min. La sfarsit am pus mararul tocat si le-am lasat un pic la racit.
Intre timp am batut oualele spuma si am potrivit de sare si piper. Le-am adaugat peste compozitiva usor racita iar la sfarsit cascavalul ras.
Am uns o tava cu o lingurita de unt(puteti folosi si hartie de copt) si le-am dat la cuptor la bain-marie 1 ora la 180 de grade.
L-am lasat la racit in tava sa se intareasca si l-am scos pe 2 prosoape de hartie sa mai absoarba un pic din grasime.
POFTA MARE SI BUNA !!!!!!
:floare: :floare: :floare:
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Aperitive si gustari
Oua umplute cu ficatei de pasare si smintina
Ingrediente:
7 oua, 200 gr. ficati de pasare, unt, o cana smintina, sare, piper, frunze de patrunjel, pesmet
Mod de preparare:
Se fierb 6 oua tari, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie in doua. Se trec prin masina de tocat ficatii de pasare fierti, precum si galbenusurile rascoapte. Se freaca totul impreuna cu putin unt, cu un galbenus crud, sare, piper si putina frunza de patrunjel tocat fin. La urma se adauga si un albus batut spuma. Cu acest amestec se umplu albusurile, iar restul de umplutura se subtiaza cu o lingura de smintina si se pune intr-o farfurie ce merge la foc si unsa cu unt. Deasupra se aseaza ouale, iar peste ele se pune un strat de smintina, se presara pesmet fin si se da la cuptor aproximativ un sfert de ora.
POFTA MARE SI BUNA !!!!!
:floare: :floare: :floare:
Ingrediente:
7 oua, 200 gr. ficati de pasare, unt, o cana smintina, sare, piper, frunze de patrunjel, pesmet
Mod de preparare:
Se fierb 6 oua tari, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie in doua. Se trec prin masina de tocat ficatii de pasare fierti, precum si galbenusurile rascoapte. Se freaca totul impreuna cu putin unt, cu un galbenus crud, sare, piper si putina frunza de patrunjel tocat fin. La urma se adauga si un albus batut spuma. Cu acest amestec se umplu albusurile, iar restul de umplutura se subtiaza cu o lingura de smintina si se pune intr-o farfurie ce merge la foc si unsa cu unt. Deasupra se aseaza ouale, iar peste ele se pune un strat de smintina, se presara pesmet fin si se da la cuptor aproximativ un sfert de ora.
POFTA MARE SI BUNA !!!!!
:floare: :floare: :floare:
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Aperitive si gustari
Pasta de oua cu peste si cartofi
Ingrediente:
5 oua
2 conserve de peste in ulei (de 125 g)
4-5 cartofi noi mai micuti
1-2 morcovi
1 ceapa
1 lingurita mustar
2 linguri otet (balsamic)
1 lamaie
20 ml ulei de masline
1-2 bucati arpagic (ceapa verde)
cateva fire de marar, patrunjel, spanac, loboda pentru decor
sare, piper
Mod de preparare:
Se spala si se fierb cartofii in coaja 20 minute. Ouale se fierb tari, cam 5 minute. Dupa ce au fiert cartofii si ouale, curatati coaja.
In uleiul de masline (pastrati putin pentru decor) caliti ceapa taiata fideluta si morcovii rasi pe razatoarea mai mare.
Intr-un blender puneti ouale taiate bucati mai mari, pestele dintr-o conserva fara uleiul din ea, mustarul, ceapa si morcovul calite si cartofii zdrobiti. Adaugati sare, piper, otetul si zeama de la jumatate de lamaie. Mixati amestecul 10-15 secunde.
Se consuma ca atare ca aperitiv impreuna cu pestisorii din a doua conserva, sau la tartine, sandwitch-uri. Pentru aspect, puteti sa puneti pasta intr-o pompa de spritat cu care faceti diferite modele pe farfurii colorate decorate cu felii de lamaie, nuferi din felii de arpagic pe foi de spanac si o barza din staniol pe o farfurie bleu, felii de rosii, castraveti, stropiti cu ulei de masline, etc.
POFTA MARE SI BUNA !!!!!
:floare: :floare: :floare:
Ingrediente:
5 oua
2 conserve de peste in ulei (de 125 g)
4-5 cartofi noi mai micuti
1-2 morcovi
1 ceapa
1 lingurita mustar
2 linguri otet (balsamic)
1 lamaie
20 ml ulei de masline
1-2 bucati arpagic (ceapa verde)
cateva fire de marar, patrunjel, spanac, loboda pentru decor
sare, piper
Mod de preparare:
Se spala si se fierb cartofii in coaja 20 minute. Ouale se fierb tari, cam 5 minute. Dupa ce au fiert cartofii si ouale, curatati coaja.
In uleiul de masline (pastrati putin pentru decor) caliti ceapa taiata fideluta si morcovii rasi pe razatoarea mai mare.
Intr-un blender puneti ouale taiate bucati mai mari, pestele dintr-o conserva fara uleiul din ea, mustarul, ceapa si morcovul calite si cartofii zdrobiti. Adaugati sare, piper, otetul si zeama de la jumatate de lamaie. Mixati amestecul 10-15 secunde.
Se consuma ca atare ca aperitiv impreuna cu pestisorii din a doua conserva, sau la tartine, sandwitch-uri. Pentru aspect, puteti sa puneti pasta intr-o pompa de spritat cu care faceti diferite modele pe farfurii colorate decorate cu felii de lamaie, nuferi din felii de arpagic pe foi de spanac si o barza din staniol pe o farfurie bleu, felii de rosii, castraveti, stropiti cu ulei de masline, etc.
POFTA MARE SI BUNA !!!!!
:floare: :floare: :floare:
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Aperitive si gustari
Rulada cu branza
Am savurat aceasta minunatie de rulada cu branza la o prietena si am ramas profund impresionata. E asa pufoasa foia de rulada, cand o mananci zici ca e spuma. Este nemaipomenita, dar si foarte simplu de executat.
Ingrediente:
* 500ml de lapte
* un pachet de margarina
* 6 linguri cu faina
* 6 oua
* 500g de branza dulce de vaca
* 3 ardei de culori diferite
* 250g sunca presata
* sare
* piper dupa gust
Mod de preparare:
Fierbem laptele impreuna cu pachetul de margarina. Dupa ce s-au fiert, le lasam la racit si dupa ce s-au racit bine bine, adaugam cele 6 linguri de faina si omogenizam. Se amesteca cu cele 6 galbenusuri frecate bine si cele 6 albuse batute spuma. Se amesteca toate si se toarna in tava unsa si tapetata cu faina.
Dupa ce se coace (aproximativ 20 de minute), se rastoarna pe un servet umed si se ruleaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se desface servetul, se unge cu umplutura si se ruleaza la loc destul de strans.
In acest timp putem pregati umplutura. Se taie ardeiul cubulete. Branza se pune in prealabil la scurs, dupa care se pune intr-un castron si se condimenteaza cu sare, piper si chilli dupa gust. Se adauga ardeiul taiat cubulete si sunculita. De preferat este ca sunculita sa fie feliata, si apoi taiata patratele mici. Se amesteca aceasta compozitie si apoi se trece la umplerea blatului. Important de retinut este faptul ca blatul pentru rulada rezultat trebuie sa fie lasat la racit inainte de a fi umplut.
Blatul se pune cu fata in jos pe un tocator. Se intinde umplutura pe intreaga suprafata, dupa care se ruleaza foarte strans avand grija sa nu se rupa. Dupa ce am rulat, se intinde o foaie de celofan se pune rulada pe celofan si se ruleaza din nou foarte strans pentru a rezulta o rulada bine inchegata.
Vom lasa rulada la rece in frigider preferabil pana a doua zi, cand se poate taia felii si se poate servi ca aperitiv.
Pofta buna
Am savurat aceasta minunatie de rulada cu branza la o prietena si am ramas profund impresionata. E asa pufoasa foia de rulada, cand o mananci zici ca e spuma. Este nemaipomenita, dar si foarte simplu de executat.
Ingrediente:
* 500ml de lapte
* un pachet de margarina
* 6 linguri cu faina
* 6 oua
* 500g de branza dulce de vaca
* 3 ardei de culori diferite
* 250g sunca presata
* sare
* piper dupa gust
Mod de preparare:
Fierbem laptele impreuna cu pachetul de margarina. Dupa ce s-au fiert, le lasam la racit si dupa ce s-au racit bine bine, adaugam cele 6 linguri de faina si omogenizam. Se amesteca cu cele 6 galbenusuri frecate bine si cele 6 albuse batute spuma. Se amesteca toate si se toarna in tava unsa si tapetata cu faina.
Dupa ce se coace (aproximativ 20 de minute), se rastoarna pe un servet umed si se ruleaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se desface servetul, se unge cu umplutura si se ruleaza la loc destul de strans.
In acest timp putem pregati umplutura. Se taie ardeiul cubulete. Branza se pune in prealabil la scurs, dupa care se pune intr-un castron si se condimenteaza cu sare, piper si chilli dupa gust. Se adauga ardeiul taiat cubulete si sunculita. De preferat este ca sunculita sa fie feliata, si apoi taiata patratele mici. Se amesteca aceasta compozitie si apoi se trece la umplerea blatului. Important de retinut este faptul ca blatul pentru rulada rezultat trebuie sa fie lasat la racit inainte de a fi umplut.
Blatul se pune cu fata in jos pe un tocator. Se intinde umplutura pe intreaga suprafata, dupa care se ruleaza foarte strans avand grija sa nu se rupa. Dupa ce am rulat, se intinde o foaie de celofan se pune rulada pe celofan si se ruleaza din nou foarte strans pentru a rezulta o rulada bine inchegata.
Vom lasa rulada la rece in frigider preferabil pana a doua zi, cand se poate taia felii si se poate servi ca aperitiv.
Pofta buna
alidascalu- Mamica rafinata
- Varsta : 43
Re: Aperitive si gustari
aperitiv pentru un copil mofturos la mancare, asa cum este fetita mea cea mare (Adela). e simpla si gustoasa:
paste fundita - aproximativ un sfert de pachet - se fierb dupa indicatiile de pe punga
2 cremvusti de pui (fierti si curatati de pielita)
boabe de porumb - o jumatate de cutie - sau un porumb fiert bine (e mai buna aceasta varianta, e mai dulce, le-am facut pe amandoua)
uleiu de masline
sare
Se amesteca toate ingredientele si ... pofta buna pici ... dar si mamici si tatici ...
:yes!!: :yes!!: :yes!!:
:animalute:
paste fundita - aproximativ un sfert de pachet - se fierb dupa indicatiile de pe punga
2 cremvusti de pui (fierti si curatati de pielita)
boabe de porumb - o jumatate de cutie - sau un porumb fiert bine (e mai buna aceasta varianta, e mai dulce, le-am facut pe amandoua)
uleiu de masline
sare
Se amesteca toate ingredientele si ... pofta buna pici ... dar si mamici si tatici ...
:yes!!: :yes!!: :yes!!:
:animalute:
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Aperitive si gustari
interesanta reteta ioanasimona , ....am sa fac si eu si am sa-ti spun daca ne-a placut sau nu ...... :pupicei: :pupicei: :pupicei:
:iepuras cu umb :iepuras cu umb :iepuras cu umb
:iepuras cu umb :iepuras cu umb :iepuras cu umb
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Aperitive si gustari
Maria ce bine arata, mai ales ca nu am mancat nimic.
Mi-ai facut o pofta , chiar imi vine sa ma servesc.
:papa: :papa: :papa:
Mi-ai facut o pofta , chiar imi vine sa ma servesc.
:papa: :papa: :papa:
deriana- Mamica eleganta
- Varsta : 45
Re: Aperitive si gustari
ce pofte mai am si eu, bine ca nu sunt insarcinata!
:papa:
:papa:
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Aperitive si gustari
Este superb platoul,arata bine si rulada de pui cu legume,!
alidascalu- Mamica rafinata
- Varsta : 43
Re: Aperitive si gustari
Rulouri de bacon- 4 portii; mediu; 40 min;
6 felii de sunca; 2 cartofi; 2 linguri cu sos alb; rozmarin; 1 lingurita cu mazare verde; zarzavat; cateva piersici; sare ; piper
Cartofii e curata, se t5aie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Intre timp, mazarea se pune si ea la fiert, iar zarzavatul (ceapa, ardei si morcovi) se taie marunt. Se amesteca zarzavatul, cartofii, mazarea fiarta, sosul alb si rozmarinul. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se pune salata obtinuta pe feliile de sunca si se ruleaza. Se prinde cu un betisor (scobitoare).
Sfat: Se asezoneaza cu piersici.
Bautura: Coniac
Sper sa va placa
6 felii de sunca; 2 cartofi; 2 linguri cu sos alb; rozmarin; 1 lingurita cu mazare verde; zarzavat; cateva piersici; sare ; piper
Cartofii e curata, se t5aie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Intre timp, mazarea se pune si ea la fiert, iar zarzavatul (ceapa, ardei si morcovi) se taie marunt. Se amesteca zarzavatul, cartofii, mazarea fiarta, sosul alb si rozmarinul. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se pune salata obtinuta pe feliile de sunca si se ruleaza. Se prinde cu un betisor (scobitoare).
Sfat: Se asezoneaza cu piersici.
Bautura: Coniac
Sper sa va placa
dani23ela- Mamica rafinata
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : familia si prietenii, gatitul, desenul...
Re: Aperitive si gustari
astazi va dau o reteta de aperitiv cu icre
TARTINE CU ICRE BICOLORE- 4 portii; usor; 20min;
8 felii de paine prajita; 20 gr unt; 100 gr de mozzarella; 50 gr masline; 50 gr icre de somon; 50 gr icre de pastrav; 1 lamaie; 1 legatura de patrunjel
Painea curatata de coaja se prajeste pe plta sau la prajitorul electric. Pe feliile de paine prajite si unse cu unt se pun felii de mozzarella (sau alta branza dulce), aceasta avand rolul de a absorbi sarea din icre, si deabia apoi icrele.
Peste icre se pun felii subtiri de lamai si jumatati de masline fara samburi.
Sfat: Tartinele pot fi ornate cu frunzulite de patrunjel sau dupa gustul gospodinei
Bautura: Vin spumant alb sec
TARTINE CU ICRE BICOLORE- 4 portii; usor; 20min;
8 felii de paine prajita; 20 gr unt; 100 gr de mozzarella; 50 gr masline; 50 gr icre de somon; 50 gr icre de pastrav; 1 lamaie; 1 legatura de patrunjel
Painea curatata de coaja se prajeste pe plta sau la prajitorul electric. Pe feliile de paine prajite si unse cu unt se pun felii de mozzarella (sau alta branza dulce), aceasta avand rolul de a absorbi sarea din icre, si deabia apoi icrele.
Peste icre se pun felii subtiri de lamai si jumatati de masline fara samburi.
Sfat: Tartinele pot fi ornate cu frunzulite de patrunjel sau dupa gustul gospodinei
Bautura: Vin spumant alb sec
dani23ela- Mamica rafinata
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : familia si prietenii, gatitul, desenul...
Re: Aperitive si gustari
SALATA DE PATRUNJEL (TABOULE)-4 portii; meiu; 45 minute
3 legaturi patrunjel, 3 rosii, 1 ceapa, 100 gr grau maruntit, 1 lingura cu sos de rodii, 1 lingura cu ulei de masline, sare
Graul maruntit se pune la inmuiat in apa calduta si se lasa la inflorit o jumatate de ora. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiilee se spala si se taie cubulete, iar patrunjelul se toaca marunt.
Dupa ce grul s-a inmuiat se amesteca impreuna cu rosiile, ceapa, patrunjelul si uleiul de masline. Se stropeste cu sos de rodii.
Sfat: Se poate servi si ca garnitura la friptura de pui
Bautura: Apa plata cu lamaie
3 legaturi patrunjel, 3 rosii, 1 ceapa, 100 gr grau maruntit, 1 lingura cu sos de rodii, 1 lingura cu ulei de masline, sare
Graul maruntit se pune la inmuiat in apa calduta si se lasa la inflorit o jumatate de ora. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiilee se spala si se taie cubulete, iar patrunjelul se toaca marunt.
Dupa ce grul s-a inmuiat se amesteca impreuna cu rosiile, ceapa, patrunjelul si uleiul de masline. Se stropeste cu sos de rodii.
Sfat: Se poate servi si ca garnitura la friptura de pui
Bautura: Apa plata cu lamaie
dani23ela- Mamica rafinata
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : familia si prietenii, gatitul, desenul...
Re: Aperitive si gustari
branza topita facuta in casa
500g branza dulce; un pachet unt rama
o lingurita bicarbonat
branza rasa de oaie pentru a fi sarata
se framanta toate foarte bine si apoi se lasa o ora la crescut.se fierbe pe baie de aburi amestecand continuu .se lasa sa se racoreasca si se pune in cutii.
500g branza dulce; un pachet unt rama
o lingurita bicarbonat
branza rasa de oaie pentru a fi sarata
se framanta toate foarte bine si apoi se lasa o ora la crescut.se fierbe pe baie de aburi amestecand continuu .se lasa sa se racoreasca si se pune in cutii.
mona_mami- Mamica cocheta
Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Pagina 1 din 5
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA