Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 23 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 23 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 221, Joi Mar 17, 2011 5:28 pm
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Aperitive si gustari
+22
anka9mai
mofturaki
sandy
muraru raluca
bebelusha18
flo09
macoveianca
elena
amalia-carmen
alinapopa1969
anays
teodoraion
dani23ela
deriana
Maria
mona_mami
alidascalu
STEF30IASI
paul_A
adriana
geodeny
GABITA
26 participanți
Pagina 4 din 5
Pagina 4 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Aperitive si gustari
cu atatea retete, nu mai trebuie sa rasfoiesc alte carti de bucate pentru a pregati masa de sarbatori! :pupicei:
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Aperitive si gustari
miamiiii!super aratoase si,presupun,gustoase!
amalia-carmen- Mamica de cariera
- Varsta : 52
Re: Aperitive si gustari
am incercat sa ma uit...dar la ora asta nu reusesc am o foame in mine...si nu mai am mancare
bebelusha18- Mamica sexy
- Varsta : 41
Joburi/Distractii : medic / multe
Re: Aperitive si gustari
oua umplute cu sos de marara
Ingrediente: 8 oua, 2 linguri de pate de ficat, 1 lingurita de mustar, 1 legatura de marar, 4 linguri de smantana, 1 lingura de ulei, sare, piper.
Fierbeti ouale 10-15 minute, apoi le curatati de coaja si le taiati in jumatate, cu grija sa nu le sfaramati. Scoateti galbenusurile si le frecati cu putin ulei, dupa care adaugati pateul si mustarul, le potriviti de sare si piper dupa gust si le mai frecati pana cand se omogenizeaza compozitia. Umpleti jumatatile de oua cu amestecul obtinut.Compozitia care ramane poate fi servita pe felii de paine la micul dejun.
Asezati ouale umplute pe un platou cu albusul in sus si pregatiti smantana amestecata cu mararul tocat.
Turnati smantana peste oua si gata. Este o reteta potrivita ca aperitiv, foarte usor de facut, dar deosebit de gustoasa la orice masa.
Pofta Mare!
Ingrediente: 8 oua, 2 linguri de pate de ficat, 1 lingurita de mustar, 1 legatura de marar, 4 linguri de smantana, 1 lingura de ulei, sare, piper.
Fierbeti ouale 10-15 minute, apoi le curatati de coaja si le taiati in jumatate, cu grija sa nu le sfaramati. Scoateti galbenusurile si le frecati cu putin ulei, dupa care adaugati pateul si mustarul, le potriviti de sare si piper dupa gust si le mai frecati pana cand se omogenizeaza compozitia. Umpleti jumatatile de oua cu amestecul obtinut.Compozitia care ramane poate fi servita pe felii de paine la micul dejun.
Asezati ouale umplute pe un platou cu albusul in sus si pregatiti smantana amestecata cu mararul tocat.
Turnati smantana peste oua si gata. Este o reteta potrivita ca aperitiv, foarte usor de facut, dar deosebit de gustoasa la orice masa.
Pofta Mare!
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Aperitive si gustari
Clătitele
Ingrediente: faina, lapte, oua, unt
...ShareClătitele sunt unul dintre cele mai rapide deserturi(sau aperitive) şi tocmai de aceea au devenit extrem de populare. Simplu de realizat, din ingrediente care se regăsesc în orice frigider, clătitele sunt un suport excelent pentru aproape orice tip de umplutură, dulce sau sărată.
Reţeta lor primară conţine apă (şi/sau lapte), ouă, făină, unt sau ulei, sare. Însă, ca orice lucru simplu, clătitele se pot complica după preferinţă. Totuşi, pentru a obţine clătite reuşite – ca formă, consistenţă şi gust – trebuie evitate excesele de orice tip.
Cea mai frecventă greşeală care se face la realizarea clătitelor este faptul că mulţi se concentrează asupra clătitei, în încercarea de a o face mai bună, în loc să atribuie această atenţie excesivă asupra umpluturii. Sfatul nostru este să faceţi exact pe dos.
Pentru că cele mai bune clătite sunt cele care respectă regulile de bază. Iar clătita umplutură aşteaptă.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
125 grame de făină (1 pahar)
2 ouă
120 ml lapte (o jumătate de pahar)
120 ml apă, apă minerală sau sifon (o jumătate de pahar)
30 grame unt topit (2 linguri)
puţină sare (un sfert de linguriţă)
câteva linguri de ulei pentru prăjit
Preparare:
Amestecaţi ouăle cu făina, într-un bol adânc, cu ajutorul unui tel. Adăugaţi treptat laptele şi apa. La final adăugaţi sarea şi untul şi amestecaţi până când obţineţi un aluat subţire şi cremos.
Încingeţi o tigaie – de preferinţă teflonată - la foc mediu. Ungeţi-o cu puţin ulei şi adăugaţi un polonic mic de aluat (un sfert de pahar). Rotiţi din încheietura mâinii, în sens circular, pentru ca aluatul să se distribuie uniform pe toată suprafaţa tigăii.
După aproximativ 2 minute desprindeţi marginile clătitei cu ajutorul unei spatule şi întoarceţi-o. Coaceţi-o şi pe cealaltă parte timp de aproximativ un minut.
Continuaţi la fel cu celelalte clătite.
Clătitele se servesc calde, rulate sau pliate (în patru), cu umpluturi dulci sau sărate.
Ingrediente: faina, lapte, oua, unt
...ShareClătitele sunt unul dintre cele mai rapide deserturi(sau aperitive) şi tocmai de aceea au devenit extrem de populare. Simplu de realizat, din ingrediente care se regăsesc în orice frigider, clătitele sunt un suport excelent pentru aproape orice tip de umplutură, dulce sau sărată.
Reţeta lor primară conţine apă (şi/sau lapte), ouă, făină, unt sau ulei, sare. Însă, ca orice lucru simplu, clătitele se pot complica după preferinţă. Totuşi, pentru a obţine clătite reuşite – ca formă, consistenţă şi gust – trebuie evitate excesele de orice tip.
Cea mai frecventă greşeală care se face la realizarea clătitelor este faptul că mulţi se concentrează asupra clătitei, în încercarea de a o face mai bună, în loc să atribuie această atenţie excesivă asupra umpluturii. Sfatul nostru este să faceţi exact pe dos.
Pentru că cele mai bune clătite sunt cele care respectă regulile de bază. Iar clătita umplutură aşteaptă.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
125 grame de făină (1 pahar)
2 ouă
120 ml lapte (o jumătate de pahar)
120 ml apă, apă minerală sau sifon (o jumătate de pahar)
30 grame unt topit (2 linguri)
puţină sare (un sfert de linguriţă)
câteva linguri de ulei pentru prăjit
Preparare:
Amestecaţi ouăle cu făina, într-un bol adânc, cu ajutorul unui tel. Adăugaţi treptat laptele şi apa. La final adăugaţi sarea şi untul şi amestecaţi până când obţineţi un aluat subţire şi cremos.
Încingeţi o tigaie – de preferinţă teflonată - la foc mediu. Ungeţi-o cu puţin ulei şi adăugaţi un polonic mic de aluat (un sfert de pahar). Rotiţi din încheietura mâinii, în sens circular, pentru ca aluatul să se distribuie uniform pe toată suprafaţa tigăii.
După aproximativ 2 minute desprindeţi marginile clătitei cu ajutorul unei spatule şi întoarceţi-o. Coaceţi-o şi pe cealaltă parte timp de aproximativ un minut.
Continuaţi la fel cu celelalte clătite.
Clătitele se servesc calde, rulate sau pliate (în patru), cu umpluturi dulci sau sărate.
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 47
Re: Aperitive si gustari
RULOURI BICOLORE
8 clatite
500 g spanac congelat
1 ardei capia ( gogosar )
200 g branza de vaci
100 g unt
2-3 catei usturoi
sare
piper negru macinat.
Pregatesti asa:
Pentru umplutura, lasa spanacul cu usturoi pisat si putin unt sa se soteze 15 minute.
Sareaza si pipereaza dupa gust.
Pe o foaie de clatita, pune un " cilindru " de spanac bine racorit, iar apoi altul cu crema de branza cu unt si ardei capia tocati marunt.
Ruleaza.
Infasoara acum in floie de aluminiu si da la rece cateva ore.
Scoate si taie rulouri drepte sau la un capat drept, iar la celalalt in diagonala.
8 clatite
500 g spanac congelat
1 ardei capia ( gogosar )
200 g branza de vaci
100 g unt
2-3 catei usturoi
sare
piper negru macinat.
Pregatesti asa:
Pentru umplutura, lasa spanacul cu usturoi pisat si putin unt sa se soteze 15 minute.
Sareaza si pipereaza dupa gust.
Pe o foaie de clatita, pune un " cilindru " de spanac bine racorit, iar apoi altul cu crema de branza cu unt si ardei capia tocati marunt.
Ruleaza.
Infasoara acum in floie de aluminiu si da la rece cateva ore.
Scoate si taie rulouri drepte sau la un capat drept, iar la celalalt in diagonala.
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 47
Re: Aperitive si gustari
chiar foarte bine! cred ca voi incerca si eu! :pupicei:
alinapopa1969- Mamica sexy
- Varsta : 54
Joburi/Distractii : goblenul, florile
Re: Aperitive si gustari
PAINE CU SUNCA SI CASCAVAL
Ingrediente :
-smantana 150 grame
-ceapa
-sunca presata 200 grame
-unt sau margarina 75 grame
-paine feliata 8 felii
-usturoi taiat marunt
-cascaval ras 250 grame
-marar
-felii de rosii
Mod de preparare :
Un aperitiv rapid pentru orice moment al zilei.
Se topeşte untul, se lasă puţin la răcit şi se amestecă bine cu ceapă tăiata felii, usturoi tăiat mărunt, şuncă tăiată felii, caşcaval ras, mărar şi smântână.
Amestecul obţinut se pune pe felii de pâine.
Acestea se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se ţin la cuptor pentru 6 -7 minute.
POFTA MARE SI BUNA !!!!!!STEFANIA
Ingrediente :
-smantana 150 grame
-ceapa
-sunca presata 200 grame
-unt sau margarina 75 grame
-paine feliata 8 felii
-usturoi taiat marunt
-cascaval ras 250 grame
-marar
-felii de rosii
Mod de preparare :
Un aperitiv rapid pentru orice moment al zilei.
Se topeşte untul, se lasă puţin la răcit şi se amestecă bine cu ceapă tăiata felii, usturoi tăiat mărunt, şuncă tăiată felii, caşcaval ras, mărar şi smântână.
Amestecul obţinut se pune pe felii de pâine.
Acestea se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se ţin la cuptor pentru 6 -7 minute.
POFTA MARE SI BUNA !!!!!!STEFANIA
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Aperitive si gustari
e interesanta reteta cu sunca si cascaval,o voi incerca
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 39
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Aperitive si gustari
hmmm arata foarte bine :rosh:
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Aperitive si gustari
Vin si eu cu o reteta, ca tot e sezonul prunelor!!
GOMBOTI ( Galuste) CU PRUNE:[b]
1500gr cartofi (zdrobiti deja ca pt. pireu)
300 gr faina + putina faina pentru lucrat aluatul
2 ou
8 linguri de ulei
500 gr prune
Pesmet
50 gr ulei
150 gr pesmet
3 linguri zahar
Se lasa pireul de cartofi sa se raceasca,apoi se amesteca cu ouale batute spuma, apoi se adauga in ploaie si faina si se amesteca bine toate ( cu mana se amesteca cel mai bine )
Prunele se taie in doua ( dar nu pe lungime si pe ...latime, cum ar veni ) si se pune in fiecare jumatate cate o lingurita de zahar si se lasa putin sa se patrunda de zahar!
Cand s-a format aluatul...se incepe modelarea gombotilor... in forma de bila, care are inauntru cate o jumatate de purna.
Intr-un vas mai mare se pune apa la fiert si cand a dat in clocot apa, se da focul la minim si se incepe operatiunea de fierbere a gobotilor. Gombotii sunt fierti cand se ridica la suprafata! Se scot cu o spumiera din apa si se tavalesc prin pesmetul preparat astfel : Intr-o oala mai lata se pune putin ulei si apoi se pune pesmetul si se amesteca incontinuu ca nu cumva se sa arda pesmetul. Cand a prin putina culoare se pune si zaharul si se amesteca inca putin !
Deasupra se pudreaza zaharul pudra cu aroma de vanilie....
POFTA BUNA!!!
GOMBOTI ( Galuste) CU PRUNE:[b]
1500gr cartofi (zdrobiti deja ca pt. pireu)
300 gr faina + putina faina pentru lucrat aluatul
2 ou
8 linguri de ulei
500 gr prune
Pesmet
50 gr ulei
150 gr pesmet
3 linguri zahar
Se lasa pireul de cartofi sa se raceasca,apoi se amesteca cu ouale batute spuma, apoi se adauga in ploaie si faina si se amesteca bine toate ( cu mana se amesteca cel mai bine )
Prunele se taie in doua ( dar nu pe lungime si pe ...latime, cum ar veni ) si se pune in fiecare jumatate cate o lingurita de zahar si se lasa putin sa se patrunda de zahar!
Cand s-a format aluatul...se incepe modelarea gombotilor... in forma de bila, care are inauntru cate o jumatate de purna.
Intr-un vas mai mare se pune apa la fiert si cand a dat in clocot apa, se da focul la minim si se incepe operatiunea de fierbere a gobotilor. Gombotii sunt fierti cand se ridica la suprafata! Se scot cu o spumiera din apa si se tavalesc prin pesmetul preparat astfel : Intr-o oala mai lata se pune putin ulei si apoi se pune pesmetul si se amesteca incontinuu ca nu cumva se sa arda pesmetul. Cand a prin putina culoare se pune si zaharul si se amesteca inca putin !
Deasupra se pudreaza zaharul pudra cu aroma de vanilie....
POFTA BUNA!!!
mofturaki- Mamica sexy
- Varsta : 49
Joburi/Distractii : www.isc.ro http://my.oriflame.ro/310365
Re: Aperitive si gustari
sunt delicioase .... mama facea .... eu nu am rabdare ..... mi se pare ca este mult de munca la ele
Re: Aperitive si gustari
Intradevar e mult de munca la ele...dar merita efortul si...sa-mi satisfca pofta!!!
mofturaki- Mamica sexy
- Varsta : 49
Joburi/Distractii : www.isc.ro http://my.oriflame.ro/310365
Re: Aperitive si gustari
te cred ..... dar eu una nu mas complica ..... mie oricum nu-mi place sa fac dulciuri,...... rapid si usor functioneaza la mine!
Re: Aperitive si gustari
Chec aperitiv
Ingrediente:
200g faina
6 oua
100g masline negre fara samburi
100g masline verzi fara samburi
400g sunca (sau orice alceva avti, parizer sau salam)
150g telemea de oi
200ml lapte
2 felii de gogosar murat
4 linguri de ulei
1 pliculet praf de copt
85g cascaval
Piper si sare dupa gust
Mod de preparare:
Taiem sunca cubulete.
Cascavalul il dam pe razatoarea mare.
Branza o faramitam bine cu furculita sau o putem da pe
razatoarea mare.
De preferat este ca maslinele sa le cumparati fara sambure, dar
daca aveti prin casa masline cu sambure asa cum am avut eu, sunt bune si astea, dar scoateti-le samburii.
Feliile de gogosar murat le taiati cubulete.
Intr-un castron punem faina, adaugam peste pliculetul de praf de
copt si amestecam.
Spargem ouale intr-un castron incapator si le mixam bine, pana
devin spuma.
Adaugam laptele si branza faramitata si mixam din nou, pana se
omogenizeaza.
Peste compozitia rezultata cernem fain ape care am amestecat-o
in prealabil cu praful de copt, si amestecam apoi cu o spatula, pana la omogenizare.
Peste compozitia rezultata adaugam sunca, maslinele, gogosarul
murat, cascavalul, uleiul, piper si sare dupa gust si amestecam cu
spatula, pana se omogenizeaza.
Compozitia rezultata o turnam intr-o tava de chec pe care o
tapetam, in prealabil cu hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam checul la copt,
la un foc mic spre mediu pana devine rumeniu. Inainte de al scoate din cuptor il putem incarca cu scobitoarea. Eu l-am copt aproximativ 45 minute.
Acest chec este un aperitiv grozav, atat pentru mesele de zi cu
zi, cat si pentru mesele festive. Este extrem de simplu de pregatit si foarte, foarte gustos.
POFTA BUNA!!
Ingrediente:
200g faina
6 oua
100g masline negre fara samburi
100g masline verzi fara samburi
400g sunca (sau orice alceva avti, parizer sau salam)
150g telemea de oi
200ml lapte
2 felii de gogosar murat
4 linguri de ulei
1 pliculet praf de copt
85g cascaval
Piper si sare dupa gust
Mod de preparare:
Taiem sunca cubulete.
Cascavalul il dam pe razatoarea mare.
Branza o faramitam bine cu furculita sau o putem da pe
razatoarea mare.
De preferat este ca maslinele sa le cumparati fara sambure, dar
daca aveti prin casa masline cu sambure asa cum am avut eu, sunt bune si astea, dar scoateti-le samburii.
Feliile de gogosar murat le taiati cubulete.
Intr-un castron punem faina, adaugam peste pliculetul de praf de
copt si amestecam.
Spargem ouale intr-un castron incapator si le mixam bine, pana
devin spuma.
Adaugam laptele si branza faramitata si mixam din nou, pana se
omogenizeaza.
Peste compozitia rezultata cernem fain ape care am amestecat-o
in prealabil cu praful de copt, si amestecam apoi cu o spatula, pana la omogenizare.
Peste compozitia rezultata adaugam sunca, maslinele, gogosarul
murat, cascavalul, uleiul, piper si sare dupa gust si amestecam cu
spatula, pana se omogenizeaza.
Compozitia rezultata o turnam intr-o tava de chec pe care o
tapetam, in prealabil cu hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam checul la copt,
la un foc mic spre mediu pana devine rumeniu. Inainte de al scoate din cuptor il putem incarca cu scobitoarea. Eu l-am copt aproximativ 45 minute.
Acest chec este un aperitiv grozav, atat pentru mesele de zi cu
zi, cat si pentru mesele festive. Este extrem de simplu de pregatit si foarte, foarte gustos.
POFTA BUNA!!
mofturaki- Mamica sexy
- Varsta : 49
Joburi/Distractii : www.isc.ro http://my.oriflame.ro/310365
Re: Aperitive si gustari
CLATITE MAROCANE
Ingrediente:
500 g de gris fin,
1 litru de lapte,
150 ml de apa,
3 galbenusuri de ou,
40 g de drojdie de panificatie.
Amestecati toate ingredientele impreuna intr-un recipient adanc, pana se obtine o pasta grasa si putin fluida. Lasati coca sa se odihneasca o jumatate de ora. Cu un polonic micut, turnati aluatul intr-o tigaie cu teflon, neunsa cu unt, si care a fost incalzita in prealabil. Pe foc mediu, lasati sa se coaca clatita, pe o singura parte, pana cand aluatul face zeci de gauri (aceasta este particularitatea clatitelor marocane). Luati clatita de pe foc, asezati-o pe o farfurie, ungeti-o cu unt, zahar ori dulceata
Ingrediente:
500 g de gris fin,
1 litru de lapte,
150 ml de apa,
3 galbenusuri de ou,
40 g de drojdie de panificatie.
Amestecati toate ingredientele impreuna intr-un recipient adanc, pana se obtine o pasta grasa si putin fluida. Lasati coca sa se odihneasca o jumatate de ora. Cu un polonic micut, turnati aluatul intr-o tigaie cu teflon, neunsa cu unt, si care a fost incalzita in prealabil. Pe foc mediu, lasati sa se coaca clatita, pe o singura parte, pana cand aluatul face zeci de gauri (aceasta este particularitatea clatitelor marocane). Luati clatita de pe foc, asezati-o pe o farfurie, ungeti-o cu unt, zahar ori dulceata
mofturaki- Mamica sexy
- Varsta : 49
Joburi/Distractii : www.isc.ro http://my.oriflame.ro/310365
Re: Aperitive si gustari
arata tare delicioase si retetele tale Ioana
anka9mai- Mamica cocheta
- Varsta : 41
Re: Aperitive si gustari
Foaete interesante retetele tale Ioana ! ...multumim ...sigur o sa incerc si eu
celina74- Mamica de cariera
- Varsta : 49
Re: Aperitive si gustari
Galusti cu prune vreau sa fac si eu cat de curand , si mie imi plac tare mult , si reteta Ioanei de cheg aperitiv imi face cu ochiul cu siguranta am sa fac
roxana ,mamica finuta- Mamica de cariera
- Joburi/Distractii : calatorile
Re: Aperitive si gustari
Interesante retete fetelor...Cu siguranta am sa incerc si eu cateva!
scumpetea- Mamica de cariera
- Varsta : 45
Pagina 4 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Pagina 4 din 5
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA