Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 11 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 11 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Retete pentru copilasi
+9
Rody
elena
ari05
STEF30IASI
paula_mami
teodoraion
mona_mami
scumpetea
amalia-carmen
13 participanți
Pagina 1 din 1
Retete pentru copilasi
Alessia era ...si uneori isi aduce aminte...o mica mofturoasa;nici nu mai stiam ce sa-i dau sa manance,dar erau cateva mancaruri pe care nu la refuza.
Incep cu o reteta simpla,pe care o savuram "in familie":
PASTE TRICOLORE CU SOS(pentru copii peste 18 luni)
Ingrediente:spirale tricolore;100 g de piept de pui fiert;o lingurita de unt;3 linguri de smantana slaba; 3 linguri de cascaval dat pe razatoare;sare;oregano(daca puiutul este mai mare ).
Mod de preparare:
-se fierb pastele "al dente";
-se taie feliute pieptul de pui si se prajeste putin in unt,dupa care se adauga smantana si cascavalul,amestecand continuu,pana se omogenizeaza;
-se adauga un praf de sare si,eventual,putin oregano;
-se aseaza pastele in bol si se toarna sosul peste ele.
si dovada:
Incep cu o reteta simpla,pe care o savuram "in familie":
PASTE TRICOLORE CU SOS(pentru copii peste 18 luni)
Ingrediente:spirale tricolore;100 g de piept de pui fiert;o lingurita de unt;3 linguri de smantana slaba; 3 linguri de cascaval dat pe razatoare;sare;oregano(daca puiutul este mai mare ).
Mod de preparare:
-se fierb pastele "al dente";
-se taie feliute pieptul de pui si se prajeste putin in unt,dupa care se adauga smantana si cascavalul,amestecand continuu,pana se omogenizeaza;
-se adauga un praf de sare si,eventual,putin oregano;
-se aseaza pastele in bol si se toarna sosul peste ele.
si dovada:
amalia-carmen- Mamica de cariera
- Varsta : 52
Re: Retete pentru copilasi
Ce bine arata..Edi e un mofturos dar am sa incerc si eu reteta.. :pupicei:
scumpetea- Mamica de cariera
- Varsta : 45
CLATITE PARFUMATE(ptr copii peste 1 an)
Ingrediente: 1 ou;1 cana de faina;2 linguri de zahar;1 zahar vanilat;coaja rasa de lamaie;100 ml lapte;100 ml apa minerala;sare;unt.
Mod de preparare:
-oul se bate cu telul pana devine spuma;
-se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat;
-se adauga laptele,apoi faina(in ploaie),iar la final apa minerala,pana cand compozitia capata o consistenta ca de smantana mai subtire;
-la final se presara un praf de sare si cateva fire de coaja rasa de lamaie(dupa preferinta se mai poate adauga si scortisoara);
-se coc in tigaia incinsa unsa cu unt;
Se servesc caldute.
Pofta buna!
Ingrediente: 1 ou;1 cana de faina;2 linguri de zahar;1 zahar vanilat;coaja rasa de lamaie;100 ml lapte;100 ml apa minerala;sare;unt.
Mod de preparare:
-se adauga laptele,apoi faina(in ploaie),iar la final apa minerala,pana cand compozitia capata o consistenta ca de smantana mai subtire;
-la final se presara un praf de sare si cateva fire de coaja rasa de lamaie(dupa preferinta se mai poate adauga si scortisoara);
Se servesc caldute.
Pofta buna!
super topicul..o sa incerc ce vad pe aici
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
hmmm ... ce clatite bune. voi face si eu copiilor mei! multumesc amalia!
mona_mami- Mamica cocheta
Budinca de taitei (de la 12 luni)
Ingrediente: 150 g taitei, 2 oua, 40 g smantana, 200 g branza de vaci, 5 g faina, sare, 10 g verdeata.
Cum se procedeaza:
Fierbeti taiteii in apa cu sare, clatiti-i in apa rece si scurgeti-i bine. Amestecati taiteii cu branza de vaci, smantana, galbenusurile, verdeata tocata marunt si sarea. Intr-o tava neunsa, dar tapetata cu faina, puneti compozitia si la sfarsit albusurile batute spuma. Puneti tava in cuptor si lasati sa se coaca 30 de minute. Pofta mare!
Eu iam facut fetitei mele si ia placut foarte mult!
Ingrediente: 150 g taitei, 2 oua, 40 g smantana, 200 g branza de vaci, 5 g faina, sare, 10 g verdeata.
Cum se procedeaza:
Fierbeti taiteii in apa cu sare, clatiti-i in apa rece si scurgeti-i bine. Amestecati taiteii cu branza de vaci, smantana, galbenusurile, verdeata tocata marunt si sarea. Intr-o tava neunsa, dar tapetata cu faina, puneti compozitia si la sfarsit albusurile batute spuma. Puneti tava in cuptor si lasati sa se coaca 30 de minute. Pofta mare!
Eu iam facut fetitei mele si ia placut foarte mult!
paula_mami- Mamica eleganta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : Fetita mea si forumul Mamici Cochete
ma bucur ca va plac...o sa va mai scriu...dar vreau sa pun si poze...
super reteta, mami paula. si eu o fac destul de des! dar fara verdeata!
paula_mami a scris:Papanasi cu branza dulce
Ai nevoie de: 200 g de branza de vaci, un galbenus de ou, 2 ½ linguri de gris, 20 g de zahar, o oala cu apa clocotind.
Cum procedezi: Amesteci bine branza cu oul, adaugi zaharul si grisul si freci amestecul. Iei din compoziti cate o lingurita si o torni in apa clocotita, apoi o lasi la fiert 5-10 minute. Cand papanasii ies la suprafata, se scot cu o strecuratoare de supa. La sfarsit, se poate adauga putin unt sau gem.
Pofta buna la ingerasi !!
:pupicei:
Miniclatite (de la 2 ani)
Ingrediente: 3 oua, 5 linguri cu faina, 1 lingurita cu praf de copt, 150 ml lapte, 5 linguri cu zahar, sare, ulei
Mod de preparare:
1. Freaca energic galbenusurile cu zaharul pana se topeste. Toarna treptat laptele, alternand cu faina amestecata cu praful de copt si sare.
2. Adauga albusurile batute spuma.
3. Unge o tigaie cu ulei si toarna din compozitie cam 3-4 linguri.
4. In momentul in care aluatul face gaurele, intoarce pe partea cealalta.
5. Repeta operatia pana termini toata compozitia. Serveste-le cu dulceata de fructe deasupra.
Sugestie: Pentru a nu se lipi clatitele de fundul tigaii, adauga in compozitie 1 lingura cu ulei. Lasa apoi aluatul sa se odihneasca pret de cateva minute.
Pofta buna!!
Pandispan pufos cu fructe (de la 2 ani)
Ingrediente: 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri faina, un plic zahar vanilinat, jumatate plic praf de copt, diferite fructe de sezon
Cum se proceedaza:
Se separa albusurile de galbenusuri. Cele 3 galbenusuri se freaca cu cele 3 linguri de ulei, cele 3 albusuri se bat spuma cu cele 3 linguri de zahar si plicul de zahar vanilinat
Intr-un castron se amesteca cele 2 compozitii, se adauga faina,praful de copt si se amesteca apoi usor. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se toarna compozitia, apoi se aseaza fructele de sezon spalate si stoarse de zeama.
Se coace in cuptor circa 20 minute. Se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!!
:pupicei:
Eclere cu branza :
Ingrediente: 1 cana branza de vaci; 1/2 cana smantana fermentata; 1/4 cana zahar; 1 lingurita esenta de vanilie; 1/4 lingurita scortisoara; 24 coji de ecler
Cum se procedeaza:
Intr-un mixer sau blender amestecati branza de vaci pana cand devine spumoasa. Adaugati smantana, zaharul, esenta de vanilie, scortisoara si amestecati bine. Puneti amestecul intr-un castron de marime medie. Umpleti cu lingurita fiecare coaja de ecler.
:pupicei: :pupicei: :pupicei:
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
fetelor, care mai aveti ceva retete bune pt copilasi... si sa nu fie greu de facut ? ca nu mai stiu ce sa ii fac la mofturiciu meu de copil
ari05- Mamica cocheta
- Varsta : 43
Sufleu de Cartofi pentru Copii
Ingrediente pentru 2 portii: 4 cartofi, 300 g branza, 300 ml lapte, 3 linguri de unt, (optional: 1 ou)
Preparare: amestecati branza rasa cu cartofii taiati bucati potrivite si cu laptele si oul batut spuma. Se poate sa gatiti sufleul de cartofi si fara ou, dar acesta il face mai pufos.
Topiti untul intr-o craticioarasi puneti peste el compozitia de branza si cartofi, dupa care dati la cuptor aproximativ 40 de minute sau pana cand se inmoaie cartofii si se rumeneste sufleul.
pofta sa aveti
:pupd:
Ingrediente pentru 2 portii: 4 cartofi, 300 g branza, 300 ml lapte, 3 linguri de unt, (optional: 1 ou)
Preparare: amestecati branza rasa cu cartofii taiati bucati potrivite si cu laptele si oul batut spuma. Se poate sa gatiti sufleul de cartofi si fara ou, dar acesta il face mai pufos.
Topiti untul intr-o craticioarasi puneti peste el compozitia de branza si cartofi, dupa care dati la cuptor aproximativ 40 de minute sau pana cand se inmoaie cartofii si se rumeneste sufleul.
pofta sa aveti
:pupd:
o sa incerc si eu sa le fac sufleu :pupicei: si papanasi -am mai facut papanasi dar prajiti, au fost foarte buni, o sa incerc si asa, fierti, e mai sanatos
elena- Mamica cocheta
reteta pe care am preparat-o chiar astazi, piure de spanac cu galbenus de ou:
Se fierbe pe jumatate un cartof mic curatat si taiat cubulete. Se adauga 4-5 guguloaie de spanac (eu folosesc spanac congelat taiat cubulete) si se mai lasa 15-20 de minute. Se strecoara de apa ramasa, se paseaza si se amesteca cu un galbenus de ou fiert tare, cateva lingurite de lapte, putin unt si cascaval ras, eventual se potriveste de sare.
Se fierbe pe jumatate un cartof mic curatat si taiat cubulete. Se adauga 4-5 guguloaie de spanac (eu folosesc spanac congelat taiat cubulete) si se mai lasa 15-20 de minute. Se strecoara de apa ramasa, se paseaza si se amesteca cu un galbenus de ou fiert tare, cateva lingurite de lapte, putin unt si cascaval ras, eventual se potriveste de sare.
Ce de delici.Ale mele sunt niste mofturoase.Nu vor sa mai manance nimic :nervi:
Rody- Mamica rafinata
Paste cu ton
se prepara foarte simplu
ingrediente:
-paste 200 gr
-o cutie de conserva de ton in ulei
-o cutie de rosii
-sare,condimente
se fierb pastele,aveti indicatia pe pachet...intre timp se prepara sosul,se pune tonul la calit intr-o tigaie in uleiul propriu.dupa ce s-a incins adaugati rosiile,sarea si condimentele.adugati apoi pastele fierte si prespalate
eu scap cand nu am chef de facut mancare....pun imediat mana pe paste
Spageti cu ulei de masline si sos de rosii si condimente
Se fierb pastele, de orice forma, se strecoara si se spala, peste pastele calde se toarna putin ulei de masline calit cu sos de rosii si condimente uscate dupa gust : busuioc uscat, oregano uscat ,pantrujel uscat .De asemenea se poate adaoga si parmezan sau branza mozarela data pe razatoare.
sigur o sa le placa la bebei
se prepara foarte simplu
ingrediente:
-paste 200 gr
-o cutie de conserva de ton in ulei
-o cutie de rosii
-sare,condimente
se fierb pastele,aveti indicatia pe pachet...intre timp se prepara sosul,se pune tonul la calit intr-o tigaie in uleiul propriu.dupa ce s-a incins adaugati rosiile,sarea si condimentele.adugati apoi pastele fierte si prespalate
eu scap cand nu am chef de facut mancare....pun imediat mana pe paste
Spageti cu ulei de masline si sos de rosii si condimente
Se fierb pastele, de orice forma, se strecoara si se spala, peste pastele calde se toarna putin ulei de masline calit cu sos de rosii si condimente uscate dupa gust : busuioc uscat, oregano uscat ,pantrujel uscat .De asemenea se poate adaoga si parmezan sau branza mozarela data pe razatoare.
sigur o sa le placa la bebei
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Mazare cu chiftelute de pui
Ingrediente:
-100g mazare -o lingurita de bulion -un filet de pui(cat palma) -o jumatate morcov -doua fire ceapa verde sau o ceapa mica -un cartof mic -un ou -verdeata(marar si patrunjel) -sare -faina -ulei
Mod de preparare:
se pune mazarea la fiert 15-20 minute,pana se inmoaie si se scurge. se da prin masina de tocat sau cu blenderul,carnea,morcovul,un fir de ceapa verde sau o jumatate de ceapa si cartoful.totul se amesteca cu verdeata tocata marunt si galbenusul si un praf de sare(daca compozitia e prea tare si nu se leaga bine se pune si albusul).se formeaza mici bilute se dau prin faina se turtesc si se pun la prajit in putin ulei.intr-un alt vas se pune o lingura ulei si celalalt fir de ceapa tocat marunt.se caleste bine ceapa se stinge cu bulionul si se pune mazarea se pune apa pana ce o acopera si se fierbe 10 min,se adauga chiftelutele ,putina sare dupa gust si un fir de marar sau patrunjel.
pofta buna! :papa:
Ingrediente:
-100g mazare -o lingurita de bulion -un filet de pui(cat palma) -o jumatate morcov -doua fire ceapa verde sau o ceapa mica -un cartof mic -un ou -verdeata(marar si patrunjel) -sare -faina -ulei
Mod de preparare:
se pune mazarea la fiert 15-20 minute,pana se inmoaie si se scurge. se da prin masina de tocat sau cu blenderul,carnea,morcovul,un fir de ceapa verde sau o jumatate de ceapa si cartoful.totul se amesteca cu verdeata tocata marunt si galbenusul si un praf de sare(daca compozitia e prea tare si nu se leaga bine se pune si albusul).se formeaza mici bilute se dau prin faina se turtesc si se pun la prajit in putin ulei.intr-un alt vas se pune o lingura ulei si celalalt fir de ceapa tocat marunt.se caleste bine ceapa se stinge cu bulionul si se pune mazarea se pune apa pana ce o acopera si se fierbe 10 min,se adauga chiftelutele ,putina sare dupa gust si un fir de marar sau patrunjel.
pofta buna! :papa:
..amalia-carmen a scris:CLATITE PARFUMATE(ptr copii peste 1 an)
Mod de preparare:
Se servesc caldute.
Pofta buna!
o sa incerc si eu...eu nu le fc asa..dar cred ca sunt delicioase :pupd:
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
multumim pentru retete,eu am noroc cu copii mei nu au fost mofturosi si nici nu sunt
Sufleu de conopida
Ingrediente:
1 conopida de marime potrivita, 3 oua, ½ lingura pesmet,100 gr branza, 1 pahar lapte, 2 linguri unt, un virf de lingura de sare
Mod de preparare: Se fierbe conopida in apa sarata, se scurge cind este gata si se lasa la o parte. Se amesteca untul cu pesmetul, branza si laptele, apoi se adauga ouale unul cite unul, fara sa se inceteze amestecatul. Se unge o forma cu unt, se asaza conopida si se toarna peste ea compozitia . Se coace la foc potrivit.
POFTA BUNA.
lui gabita ii placea foarte mult cand era mai micut!
Ingrediente:
1 conopida de marime potrivita, 3 oua, ½ lingura pesmet,100 gr branza, 1 pahar lapte, 2 linguri unt, un virf de lingura de sare
Mod de preparare: Se fierbe conopida in apa sarata, se scurge cind este gata si se lasa la o parte. Se amesteca untul cu pesmetul, branza si laptele, apoi se adauga ouale unul cite unul, fara sa se inceteze amestecatul. Se unge o forma cu unt, se asaza conopida si se toarna peste ea compozitia . Se coace la foc potrivit.
POFTA BUNA.
lui gabita ii placea foarte mult cand era mai micut!
Subiecte similare
» Carticele pentru copilasi la preturi acceptabile
» retete naturiste pentru raceala
» Retete fara carne .......retete de post
» Ceea ce pentru tine e gunoi , pentru altii e o comoara
» Pentru sufletul tau si pentru vesnicia ta
» retete naturiste pentru raceala
» Retete fara carne .......retete de post
» Ceea ce pentru tine e gunoi , pentru altii e o comoara
» Pentru sufletul tau si pentru vesnicia ta
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA