Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 130 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 130 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Inghetate-retete
5 participanți
Pagina 1 din 1
Inghetate-retete
Inghetata de iaurt
Ingrediente: 1 iaurt 200 ml, 2 galbenuse de ou, 1 plic zahar vanilat, 150 gr. zahar, 150 ml. lapte, 200 ml frisca lichida.
galbenusele de ou se freaca cu zaharul si apoi cu laptele si se fierb la foc mic pana ce compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa sa se raceasca. Frisca se bate. In frisca se adauga treptat iaurtul, mixand in continuare. La final se adauga si compozitia cu oua, tot treptat si mixand in continuu.
Se da la congelator. daca doriti sa evitati cristalele de gheata, se mai mixeaza odata dupa vre-o jumatate de ora la congelator.
Pofta buna!
Ingrediente: 1 iaurt 200 ml, 2 galbenuse de ou, 1 plic zahar vanilat, 150 gr. zahar, 150 ml. lapte, 200 ml frisca lichida.
galbenusele de ou se freaca cu zaharul si apoi cu laptele si se fierb la foc mic pana ce compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa sa se raceasca. Frisca se bate. In frisca se adauga treptat iaurtul, mixand in continuare. La final se adauga si compozitia cu oua, tot treptat si mixand in continuu.
Se da la congelator. daca doriti sa evitati cristalele de gheata, se mai mixeaza odata dupa vre-o jumatate de ora la congelator.
Pofta buna!
Maria- Administrator
Re: Inghetate-retete
Inghetata de ciocolata
Ingrediente
-2 cani de lapte
-4 galbenusuri
-400 g ciocolata
-2 linguri de cacao
-4 linguri de zahar
-1 lingurita de esenta de rom
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul si cacaua. Se adauga laptele caldut si se amesteca bine. Se pune vasul la fiert in baie de aburi, amestecand continuu, pana se ingroasa. Jumatate din cantitatea de ciocolata se da prin razatoare si se adauga in crema de ou, amestecand pana se topeste.
Se lasa crema sa se raceasca si apoi se adauga esenta de rom si restul de ciocolata, care a fose taiata in bucatele cat mai mici. Se toarna compozitia in forme si se lasa la congelator pana se intareste.
Ingrediente
-2 cani de lapte
-4 galbenusuri
-400 g ciocolata
-2 linguri de cacao
-4 linguri de zahar
-1 lingurita de esenta de rom
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul si cacaua. Se adauga laptele caldut si se amesteca bine. Se pune vasul la fiert in baie de aburi, amestecand continuu, pana se ingroasa. Jumatate din cantitatea de ciocolata se da prin razatoare si se adauga in crema de ou, amestecand pana se topeste.
Se lasa crema sa se raceasca si apoi se adauga esenta de rom si restul de ciocolata, care a fose taiata in bucatele cat mai mici. Se toarna compozitia in forme si se lasa la congelator pana se intareste.
Maria- Administrator
Re: Inghetate-retete
Inghetata de vanilie
Ingrediente :
4 batoane de vanilie,
125 ml frisca lichida,
250 ml lapte,
4 galbenusuri,
150 g zahar,
Preparare :
Se fierbe laptele cu vanilia. Galbenusurile se bat cu 100 g zahar si se adauga peste laptele aflat pe foc. Se fierbe la foc mic pana ce compozitia va avea consistenta smantanii. Se lasa la racit, se adauga frisca si se introduce la congelator pentru circa 5 ore. Se orneaza cu cirese sau capsune proaspete.
Ingrediente :
4 batoane de vanilie,
125 ml frisca lichida,
250 ml lapte,
4 galbenusuri,
150 g zahar,
Preparare :
Se fierbe laptele cu vanilia. Galbenusurile se bat cu 100 g zahar si se adauga peste laptele aflat pe foc. Se fierbe la foc mic pana ce compozitia va avea consistenta smantanii. Se lasa la racit, se adauga frisca si se introduce la congelator pentru circa 5 ore. Se orneaza cu cirese sau capsune proaspete.
Maria- Administrator
Re: Inghetate-retete
Vai, Maria ce ai pus aici!! Cand vii la mine sa le faci? Cu prajituri cu tot, bineinteles!
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Inghetate-retete
inghetate fac mai rar acum,caci sunt prea multe facute gata,in privinta prajiturilor mai vedem
sunt in cautare de retete noi pentru tortul lui Gabi
sunt in cautare de retete noi pentru tortul lui Gabi
Maria- Administrator
Re: Inghetate-retete
Cauta, cauta Maria ... O prajitura buna oricand e bine-venita!
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Inghetate-retete
Mousse de ciocolată albă cu mentă
Dacă îţi doreşti un desert care să arate impecabil, să fie sofisticat şi cât se poate de delicios, atunci e momentul să încerci un mousse de ciocolata albă cu mentă.
Mousse-ul de ciocolată este uşor de făcut şi poate fi consumat fie aşa simplu, ori îl poţi folosi ca umplutură sau cremă pentru prăjituri şi torturi.
Ingrediente:
- 250 grame ciocolată albă
- 250 grame frişcă lichidă
- 1 albuş de ou
- ½ linguriţă esenţă de mentă
- mentă proaspată pentru decor
Mod de preparare:
Pentru început, topeşte ciocolata albă la bain-marie şi las-o la răcit câteva minute.
Apoi, amestecă frişca cu albuşul de ou şi esenţa de mentă până ce se se formează o textură uşoară, nu foarte groasă. Ai grijă ca textura să nu se întărească prea tare.
Adaugă două linguri de frişcă în ciocolată şi amestecă bine, mai adaugă esenţă, după care toarnă amestecul în restul de frişcă.
După ce mouse-ul e gata, aşează-l în pahare sau în cupe speciale şi ornează-l cu frunze de mentă, pentru un aspect fresh, şi câteva fructe de pădure pentru a obţine un desert colorat şi delicos.De asemenea, poti pune la baza cupelor sirop de fructe sau dulceaţă şi abia apoi toarnă compoziţia.
Mousse-ul se lasă la răcit în frigider câteva ore înainte de a fi servite.
Dacă îţi doreşti un desert care să arate impecabil, să fie sofisticat şi cât se poate de delicios, atunci e momentul să încerci un mousse de ciocolata albă cu mentă.
Mousse-ul de ciocolată este uşor de făcut şi poate fi consumat fie aşa simplu, ori îl poţi folosi ca umplutură sau cremă pentru prăjituri şi torturi.
Ingrediente:
- 250 grame ciocolată albă
- 250 grame frişcă lichidă
- 1 albuş de ou
- ½ linguriţă esenţă de mentă
- mentă proaspată pentru decor
Mod de preparare:
Pentru început, topeşte ciocolata albă la bain-marie şi las-o la răcit câteva minute.
Apoi, amestecă frişca cu albuşul de ou şi esenţa de mentă până ce se se formează o textură uşoară, nu foarte groasă. Ai grijă ca textura să nu se întărească prea tare.
Adaugă două linguri de frişcă în ciocolată şi amestecă bine, mai adaugă esenţă, după care toarnă amestecul în restul de frişcă.
După ce mouse-ul e gata, aşează-l în pahare sau în cupe speciale şi ornează-l cu frunze de mentă, pentru un aspect fresh, şi câteva fructe de pădure pentru a obţine un desert colorat şi delicos.De asemenea, poti pune la baza cupelor sirop de fructe sau dulceaţă şi abia apoi toarnă compoziţia.
Mousse-ul se lasă la răcit în frigider câteva ore înainte de a fi servite.
Maria- Administrator
Re: Inghetate-retete
oare iese buna? aveti vreo reteta probata si buna?
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Inghetate-retete
am eu mai mute retete de mousse probate si iese o crema super fina si buna
acum am sa incerc pe cel cu menta...
acum am sa incerc pe cel cu menta...
Maria- Administrator
Re: Inghetate-retete
PAI PUNE AICI UNA probata de tine ca asa am incredere
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Inghetate-retete
am sa pun si retete de mousse probate de mine dar si acestea sunt asemanatoare,eu am sa incerc si astea...
Maria- Administrator
Re: Inghetate-retete
Mousse de ciocolata alba:
- 200 ml frisca lichida
- 200g ciocolata alba
- 2g gelatina -1 foaie
- 100 ml frisca batuta
Am pus la inmuiat in apa rece gelatina.
Am pus pe foc frisca lichida si am lasat-o sa se incalzeasca bine.
Am adaugat ciocolata alba rasa si am amestecat sa se topeasca.
Am scos gelatina din apa rece am bagat-o in apa fierbinte pentru a se topi, dupa care am turnat-o peste ciocolata alba.
Lasati crema sa ajunga la temperatura camerei si o bateti putin cu mixerul dupa care adaugati restul de frisca batuta.
Daca folosesti ciocolata de buna calitate nu mai ai nevoie de gelatina.
Cantitatile de mai sus ajung pentru un strat de crema la un tort de marime normala
- 200 ml frisca lichida
- 200g ciocolata alba
- 2g gelatina -1 foaie
- 100 ml frisca batuta
Am pus la inmuiat in apa rece gelatina.
Am pus pe foc frisca lichida si am lasat-o sa se incalzeasca bine.
Am adaugat ciocolata alba rasa si am amestecat sa se topeasca.
Am scos gelatina din apa rece am bagat-o in apa fierbinte pentru a se topi, dupa care am turnat-o peste ciocolata alba.
Lasati crema sa ajunga la temperatura camerei si o bateti putin cu mixerul dupa care adaugati restul de frisca batuta.
Daca folosesti ciocolata de buna calitate nu mai ai nevoie de gelatina.
Cantitatile de mai sus ajung pentru un strat de crema la un tort de marime normala
Maria- Administrator
Re: Inghetate-retete
Mousse de ciocolata cu lapte
- 200 ml frisca lichida
- 200 g. ciocolata cu lapte
- 1 foaie gelatina
- 100 ml frisca batuta
Se prepara ca mousse-ul de ciocolata alba
- 200 ml frisca lichida
- 200 g. ciocolata cu lapte
- 1 foaie gelatina
- 100 ml frisca batuta
Se prepara ca mousse-ul de ciocolata alba
Maria- Administrator
Re: Inghetate-retete
vaiii Maria ce retete ai pus tu aici...numai ca eu nu ma prea omor dupa inghetata
anka9mai- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Re: Inghetate-retete
retetele de mousse sunt foarte bune ca creme pentru tort,eu pentru asta le folosesc,dar merg si ca inghetata
Maria- Administrator
Re: Inghetate-retete
sunt probate de tine Maria da? ca as face si eu
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Subiecte similare
» Retete fara carne .......retete de post
» retete Sandy!!!
» Retete de sufleu
» Retete Raluca30
» Retete cu carne de pui
» retete Sandy!!!
» Retete de sufleu
» Retete Raluca30
» Retete cu carne de pui
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA