Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 66 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 66 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Elena23-retete
+13
swe
mofturaki
sandy
roxana ,mamica finuta
cecilia_7625
anka9mai
adriana
Dia
teodoraion
Raluca30
crina_oc
Elena23
Maria
17 participanți
Pagina 1 din 6
Pagina 1 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Elena23-retete
m-am gandit ca poate va place sa vedeti ce-am mai facut de-a lungul timpului...
TORT DE RULADA
Ingrediente:
ptr o rulada-4 oua,4 linguri zahar,5 linguri faina,gem de prune. Ptr crema-doua pachete margarina,300 grame zahar pudra,300 grame nuca macinata,250 ml lapte dulce,2 fiole esenta de rom,3 galbenusuri Preparare:
se fac doua rulade din ingredientele de mai sus,dupa ce sau copt se umplu cu gem de prune si se ruleaza. Se face un sirop din o cana de zahar si una de apa si se adauga esenta de rom o fiola. Crema-2 pachete de margarina se freaca cu 300 g zahar pudra pana se omogenizeaza.300g de nuca macinata se opareste cu lapte clocotit.Dupa ce se raceste nuca se adauga crema de mai sus si 3 galbenusuri pe rand amestecand continuu.Se pune iar esenta de rom dupa gust. Rulada se taie felii si se insiropeaza fiecare felie in sirop.Va trebuie o cratita cam de 3l..se captuseste cratita cu folie pe fundul ei se aseaza o parte din crema dupa care se pun feliile de rulada pana acopera fundul vasului.Acum se pune iar rulada un rand in picioare pe marginile vasului,apoi se continua iar cu crema si rulada ramasa.Se impacheteaza cu marginile foliei si se preseaza cu o greutate si se baga la frigider ptr 24 ore.Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca(optional)...este nemaipomenit
Chec foarte bun
Ingrediente:
8 oua,2 cani zahar,10 linguri apa,6 linguri ulei,2 cani faina.esenta de rom,coaja rasa de lamaie
Preparare:
Se bat bine ouale cu zaharul,se adauga pe rand cele 10 ling de apa si de ulei si coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,se pune faina in ploaie...2 cani!! Separat opriti putina compozitie ptr a o amesteca cu cacao.Se ung doua forme de chec cu ulei si se tapeteaza cu faina.se pune compozitia in forme iar deasupra se adauga compozitia cu cacao si se amesteca putin cu o furculita.Se baga formele la cuptor cam 20-30 min.
SANTICLER
Ingrediente:
10 oua 1 cana mare de zahar 1 cana mare faina Preparare:
se bat bine ouale cu zaharul,dupa care se adauga faina.Se tapeteaza tava cu ulei si faina si se coace in tava de aragaz. Sirop-1 litru apa,4 linguri zahar se fierb bine....cand se raceste se adauga o esenta de rom. Se insiropeaza bine blatul acolo in tava. 2 budinci de vanilie care se fac pe foc cu lapte....cand e calduta se pune peste blat,apoi se bate frisca si se adauga putina cacao ca sa-i schimbe culoarea...dupa ce se pune frisca peste budinca se presara cacao... mare
CORNULETE FRAGEDE
Ingrediente:
1 cana untura 1 cana lapte acru 1 cub de drojdie(cat o nuca mai mare) sare,faina Preparare:
se freaca foarte bine untura pana se face ca o spuma ,apoi se pune drojdia dizolvata in laptele acru,faina cat cuprinde ca sa o poti intinde. Sa intinde pe rand cate o foaie mica rotunda cam de dimensiunea unei farfurii intinse.foile se intind subtiri si se taie in 8-10 parti egale de forma unui dreptunghi mai alungit... le umple cu rahat...se ruleaza incepand din partea mai mare. se coc la foc potrivit si cand sunt gata se pudreaza cu zahar farin
FOI CU CREMA DE LAMAIE
Ingrediente:
pentru 12 foi-1 cana zahar,1 cana ulei,1 cana lapte acru,2 lingurite amoniac,2 oua.faina cat cuprinde. Preparare:
Amoniacul se stinge in lapte fierbinete,se pun pe rand ingredientele ,se framanta si se imparte coca in trei parti egale,Se intinde fiecare parte in foaie subtire si se coace pe fundul tavii. Crema-1 litru lapte,350g zahar,150 g faina,6 oua,2-3 lamai. Faina se dizolva in putin lapte ca sa nu faca cocoloase.Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu zaharul,Dupa ce incepe sa fiarba se adauga faina amestecata cu laptele ,ouale si se amesteca bine cu un tel sa nu se lipeasca.Se lasa putin sa mai fiarba pana se face ca o ciulama.Se da jos de pe foc si se pune coaja si zeama de la lamai.Se aseaza pe foi fierbinte si se lasa asa cateva ore pana se inmoaie foile.se taie patratele si se pudreaza cu zahar farin.
NEGRESA
4 oua,1/2 kg zahar,3 linguri cacao,1 pachet margarina,1 praf de copt,1 cana lapte dulce,2 cani faina,o ciocolata de 100g sau 4 cuburi de ciocolata de menaj.
se pun pe foc laptele,zaharul,cacao si untul,se dau cateva clocote dupa care se da jos de pe foc.din aceasta compozitie de opresc 20 linguri separat iar restul sa da sa se raceasca.dupa ce s-a racit se pun pe rand cele 4 galbenusuri,praful de copt,faina si albusurile batute spuma.compozitia se toarna in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se baga la cuptor 15-20min.in cele 20 linguri de sirop oprite separat se topeste ciocolata de menaj si se toarna peste prajitura dupa ce o scoateti din cuptor.puteti razui ciocolataptr ornat,nuca de cocos,alune sau nuci.este f f buna. mare si spor la lucru.
si o felie din tortul de rulada scris mai sus
te asteptam aici Elena cu alte retete si poze caci esti super specialista
TORT DE RULADA
Ingrediente:
ptr o rulada-4 oua,4 linguri zahar,5 linguri faina,gem de prune. Ptr crema-doua pachete margarina,300 grame zahar pudra,300 grame nuca macinata,250 ml lapte dulce,2 fiole esenta de rom,3 galbenusuri Preparare:
se fac doua rulade din ingredientele de mai sus,dupa ce sau copt se umplu cu gem de prune si se ruleaza. Se face un sirop din o cana de zahar si una de apa si se adauga esenta de rom o fiola. Crema-2 pachete de margarina se freaca cu 300 g zahar pudra pana se omogenizeaza.300g de nuca macinata se opareste cu lapte clocotit.Dupa ce se raceste nuca se adauga crema de mai sus si 3 galbenusuri pe rand amestecand continuu.Se pune iar esenta de rom dupa gust. Rulada se taie felii si se insiropeaza fiecare felie in sirop.Va trebuie o cratita cam de 3l..se captuseste cratita cu folie pe fundul ei se aseaza o parte din crema dupa care se pun feliile de rulada pana acopera fundul vasului.Acum se pune iar rulada un rand in picioare pe marginile vasului,apoi se continua iar cu crema si rulada ramasa.Se impacheteaza cu marginile foliei si se preseaza cu o greutate si se baga la frigider ptr 24 ore.Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca(optional)...este nemaipomenit
Chec foarte bun
Ingrediente:
8 oua,2 cani zahar,10 linguri apa,6 linguri ulei,2 cani faina.esenta de rom,coaja rasa de lamaie
Preparare:
Se bat bine ouale cu zaharul,se adauga pe rand cele 10 ling de apa si de ulei si coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,se pune faina in ploaie...2 cani!! Separat opriti putina compozitie ptr a o amesteca cu cacao.Se ung doua forme de chec cu ulei si se tapeteaza cu faina.se pune compozitia in forme iar deasupra se adauga compozitia cu cacao si se amesteca putin cu o furculita.Se baga formele la cuptor cam 20-30 min.
SANTICLER
Ingrediente:
10 oua 1 cana mare de zahar 1 cana mare faina Preparare:
se bat bine ouale cu zaharul,dupa care se adauga faina.Se tapeteaza tava cu ulei si faina si se coace in tava de aragaz. Sirop-1 litru apa,4 linguri zahar se fierb bine....cand se raceste se adauga o esenta de rom. Se insiropeaza bine blatul acolo in tava. 2 budinci de vanilie care se fac pe foc cu lapte....cand e calduta se pune peste blat,apoi se bate frisca si se adauga putina cacao ca sa-i schimbe culoarea...dupa ce se pune frisca peste budinca se presara cacao... mare
CORNULETE FRAGEDE
Ingrediente:
1 cana untura 1 cana lapte acru 1 cub de drojdie(cat o nuca mai mare) sare,faina Preparare:
se freaca foarte bine untura pana se face ca o spuma ,apoi se pune drojdia dizolvata in laptele acru,faina cat cuprinde ca sa o poti intinde. Sa intinde pe rand cate o foaie mica rotunda cam de dimensiunea unei farfurii intinse.foile se intind subtiri si se taie in 8-10 parti egale de forma unui dreptunghi mai alungit... le umple cu rahat...se ruleaza incepand din partea mai mare. se coc la foc potrivit si cand sunt gata se pudreaza cu zahar farin
FOI CU CREMA DE LAMAIE
Ingrediente:
pentru 12 foi-1 cana zahar,1 cana ulei,1 cana lapte acru,2 lingurite amoniac,2 oua.faina cat cuprinde. Preparare:
Amoniacul se stinge in lapte fierbinete,se pun pe rand ingredientele ,se framanta si se imparte coca in trei parti egale,Se intinde fiecare parte in foaie subtire si se coace pe fundul tavii. Crema-1 litru lapte,350g zahar,150 g faina,6 oua,2-3 lamai. Faina se dizolva in putin lapte ca sa nu faca cocoloase.Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu zaharul,Dupa ce incepe sa fiarba se adauga faina amestecata cu laptele ,ouale si se amesteca bine cu un tel sa nu se lipeasca.Se lasa putin sa mai fiarba pana se face ca o ciulama.Se da jos de pe foc si se pune coaja si zeama de la lamai.Se aseaza pe foi fierbinte si se lasa asa cateva ore pana se inmoaie foile.se taie patratele si se pudreaza cu zahar farin.
NEGRESA
4 oua,1/2 kg zahar,3 linguri cacao,1 pachet margarina,1 praf de copt,1 cana lapte dulce,2 cani faina,o ciocolata de 100g sau 4 cuburi de ciocolata de menaj.
se pun pe foc laptele,zaharul,cacao si untul,se dau cateva clocote dupa care se da jos de pe foc.din aceasta compozitie de opresc 20 linguri separat iar restul sa da sa se raceasca.dupa ce s-a racit se pun pe rand cele 4 galbenusuri,praful de copt,faina si albusurile batute spuma.compozitia se toarna in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se baga la cuptor 15-20min.in cele 20 linguri de sirop oprite separat se topeste ciocolata de menaj si se toarna peste prajitura dupa ce o scoateti din cuptor.puteti razui ciocolataptr ornat,nuca de cocos,alune sau nuci.este f f buna. mare si spor la lucru.
si o felie din tortul de rulada scris mai sus
te asteptam aici Elena cu alte retete si poze caci esti super specialista
Maria- Administrator
Re: Elena23-retete
multumesc frumos Maria pentru ajutor... si te-as mai ruga sa te uiti putin in urma la topicul cu dulciuri ca mai am un tort...sau doua....multumesc mult!!
Elena23- Mamica eleganta
- Varsta : 47
Re: Elena23-retete
Negresa de post
Ingrediente:
o cana si jum zahar o cana si jum apa o cana ulei 3 cani faina 3 linguri cacao 1 lingurita de bicarbonat stins cu otet sau zeama de lamaie arome...coaja de portocala,esente
Preparare:
amesteci bine toate ingredientele,apoi torni compozitia intr-o tava unsa cu elei si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit. optional se poate adauga in compozitie si 3 linguri de gem este un deliciu si merita incercata!!!
Tortul facut de mine cand a implinit Dragos 2 ani!
si alte torturi facute de sarbatori in ani diferiti
Rulada
4 oua,4 linguri zahar,4 linguri faina....a mea este umpluta cu gem!
Poale-n brau...reteta este preluata de pe un forum
Ingrediente:
o cana si jum zahar o cana si jum apa o cana ulei 3 cani faina 3 linguri cacao 1 lingurita de bicarbonat stins cu otet sau zeama de lamaie arome...coaja de portocala,esente
Preparare:
amesteci bine toate ingredientele,apoi torni compozitia intr-o tava unsa cu elei si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit. optional se poate adauga in compozitie si 3 linguri de gem este un deliciu si merita incercata!!!
Tortul facut de mine cand a implinit Dragos 2 ani!
si alte torturi facute de sarbatori in ani diferiti
Rulada
4 oua,4 linguri zahar,4 linguri faina....a mea este umpluta cu gem!
Poale-n brau...reteta este preluata de pe un forum
Elena23- Mamica eleganta
- Varsta : 47
Re: Elena23-retete
wauuu cuscra, dar te pricepi nu gluma ...
ce fain e tortul de la 2 ani ....partea de deasupra e cumparata ? sau cum l-ai facut?
ce fain e tortul de la 2 ani ....partea de deasupra e cumparata ? sau cum l-ai facut?
crina_oc- Mamica sexy
Re: Elena23-retete
e cumparata..este vafa comestibila se gaseste la cofetarie.
Elena23- Mamica eleganta
- Varsta : 47
Re: Elena23-retete
inca o gospodina foarte buna
Raluca30- Mamica de cariera
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : ador plimbarile
Re: Elena23-retete
Elena23 a scris:si pentru ca tot vorbiti de amandina...sa va arat si eu amandinele facute de mine anul trecut de Paste
AMANDINA
Ingrediente:
Blatul 10 oua,1 cana cu varf de zahar,4 linguri de faina si 6-7 linguri de cacao. Preparare:
Crema 2 oua,3 linguri lapte,o jumatate de cana de zahar se pun la foc pana incepe sa dea in clocot...se lasa sa dea cateva clocote si sa da jos de pe aragaz.se pune un pachet de margarina taiata cubulete si 3 linguri cu varf de cacao.se adauga 1-2 esente de rom Siropul 3 cani apa si zahar dupa gust se fierbe bine pana se leaga siropul,poi se pune o esenta de rom. Glazura 300 grame ciocolata de menaj se topeste la bain-marin cu 6-7 linguri ulei.Eu am razuit ciocolata inainte ca sa se topeasca mai usor. Dupa ce s-a racit blatul,se taie in doua ca la sau in treei depinde cat e de crescut.Se insiropeaza si se pune crema de ciocolata amestecata cu frisca(eu am avut 400 g frisca).puteti pune si stafide ca sa iasa mai buna.blatul de deasupa se insiropeaza mai putin.Se taie prajitura acolo in tava in patrate ,fiecare cat vrea de mari,si se toarna glazura peste ea.eu am pus-o cu lingura....dupa ce se intareste glazura se fac moturi pe fiecare bucata de amandina cu crema ramasa.
Si tortul facut de Craciun....
Tort-blat 10 oua,o cana mare de zahar,o cana mare faina+cacao(jumate-jumate)
Crema de ciocolata-2 oua,4 linguri lapte,o jumatate de cana zahar se pun pe foc intr-o cratita care sa nu lipeasca si se ameste continuu cu telul,se lasa sa dea cateva clocote si se opreste focul,se adauga 1 pachet margarina si 4 linguri cacao.
Pentru crema ganaj care am pus-o la mijloc am folosit aceasta crema de cicocolata amestecata cu frisca...dar crema sa fie .
Sirop-apa dupa ochi,cat sa iti ajuga sa insiropezi un ,zahar dupa gust si se fierbe bine ,bine ...se adauga coaja de portocala si esenta de rom.
Maria- Administrator
Re: Elena23-retete
multumesc mult Maria!!
si tot de craciun facusem doua checuri si nu preau au crescut asa mult ...imi ramasese si crema ganaj d ela tortul de sus si am facut un chec la metru...inventie proprie....am taiat fiecare felie de chec,am insiropat-o putin,am uns feliile cu crema si le-am lipit intre ele...rezultatul a fost asta...
si tot de craciun facusem doua checuri si nu preau au crescut asa mult ...imi ramasese si crema ganaj d ela tortul de sus si am facut un chec la metru...inventie proprie....am taiat fiecare felie de chec,am insiropat-o putin,am uns feliile cu crema si le-am lipit intre ele...rezultatul a fost asta...
Elena23- Mamica eleganta
- Varsta : 47
Re: Elena23-retete
nu ma mai joc cu voi!
ma duc la Calarasi!
ma duc la Calarasi!
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Elena23-retete
la calarasi ajungi mai repede
Elena este o gospodina desavarsita :3345:
eu nu prea am facut poze la deserturi decat in ultimul timp
Elena este o gospodina desavarsita :3345:
eu nu prea am facut poze la deserturi decat in ultimul timp
Maria- Administrator
Re: Elena23-retete
lol inca o adevarata gospodina maria si tu niste fete foarte pricepute in ale torturilor felicitari
Re: Elena23-retete
wauuuuuuuuuuuu, elena cand ne vom intalni sa vi cu un tort .... doamne cat de bine arata ..... si eu si gabi poftim la ele
Re: Elena23-retete
am incercat reteta de chec a Elenei aseara si a iesit super
data trecuta am facut chec dupa a elenei cele vechi si acum dupa a Elenei
la ce consumator de chec este Gabi,incerc toate retetele
data trecuta am facut chec dupa a elenei cele vechi si acum dupa a Elenei
la ce consumator de chec este Gabi,incerc toate retetele
Maria- Administrator
Re: Elena23-retete
Maria,ma bucur foarte mult ca ti-a placut reteta...chiar este bun checul...si eu fac frecvent ca le place la baietii mei...
va multumesc frumos pentru cuvintele frumoase...in ultimul timp nu prea mai fac decat asa la zile de sarbatoare...ca se depune sa vedem ce fac de Paste si de ziua mea....
va multumesc frumos pentru cuvintele frumoase...in ultimul timp nu prea mai fac decat asa la zile de sarbatoare...ca se depune sa vedem ce fac de Paste si de ziua mea....
Elena23- Mamica eleganta
- Varsta : 47
Re: Elena23-retete
si eu trebuie sa fac un tort pe saptamana viitoare caci este ziua sotului
Maria- Administrator
Re: Elena23-retete
am uitat salata....dar numai merge photobuketul...
Elena23- Mamica eleganta
- Varsta : 47
Re: Elena23-retete
sincera sa fiu mie imi plac mai mult deserturile,si sa le fac si sa le mananc
Maria- Administrator
Re: Elena23-retete
vaiii Elena ce ne faci tu noua vrei sa nu mai slabim niciodata (noi cele care stam tare bine la capitolul kg in plus)? rade:
am facut si eu ieri chec dupa reteta ta, a iesit delicios....poza nu am apucat sa`i mai fac
am facut si eu ieri chec dupa reteta ta, a iesit delicios....poza nu am apucat sa`i mai fac
anka9mai- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Pagina 1 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Subiecte similare
» Retete fara carne .......retete de post
» swe (tina) - retete
» paul_A - retete
» Alinagherman-retete!
» anka9mai - retete
» swe (tina) - retete
» paul_A - retete
» Alinagherman-retete!
» anka9mai - retete
Pagina 1 din 6
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA