Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 40 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 40 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Crina_oc - retete
+14
claudia_mami
alinagherman
anka9mai
roxanik
mofturaki
cecilia_7625
Elena23
teodoraion
Raluca30
Maria
nadvio1973
adriana
brigitta
crina_oc
18 participanți
Pagina 1 din 11
Pagina 1 din 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Crina_oc - retete
Prajitura Kinder Pinguin
Ingrediente
Pentru blat:
10 oua
200 grame
zahar tos
2 pliculete de zahar vanilinat
5 linguri de pesmet alb fin
5 linguri de faina
5 linguri de cacao
5 linguri de miere
1 pliculet si jumatate de praf de copt
un praf de sare
50 ml lapte
270 ml ulei
Pentru crema:
700ml frisca lichida
1 pliculet de gelatina
3 linguri de lapte
2 lingura de miere
1 fiola de esenta de vanilie
Pentru glazura 1 (din interiorul prajiturii)
240g ciocolata cu lapte Milka
140g de margarina
2 linguri de apa
4 linguri de ulei
Pentru glazura 2 (deasupra prajiturii)
220g de ciocolata cu lapte Milka
100g de unt
3 linguri de ulei
1 lingura de apa
1 lingura zahar pudra
Ciocolata pentru razalit deasupra prajiturii
Mod de preparare:
Incepem cu prepararea blaturilor. Separam galbenusurile de albusuri si le punem in castroane diferite. In castronul cu galbenusuri adaugam zaharul tos, zaharul vanilinat si mixam bine compozitia pana la omogenizare.
Peste compozitia rezultata, adaugam faina si praful de copt si mixam din nou pana se incorporeaza complet.
Adaugam si cacaoa peste compozitia obtinuta mai sus si amestecam pana la omogenizare. Atentie, compozitia, mie cel putin, mi-a iesit tare si greu de amestecat cu spatula, eu, pur si simplu am inceput sa o amestec cu mana, nu renuntati, perseverati, finalul este delicios
Continuam prin a adauga in aceeasi compozitie, pesmetul, laptele, uleiul si mierea si amestecam pana se incorporeaza totul. Eu din nou am amestecat cu mana.
Intr-un alt catron, in care am pus albusurile, adaugam un praf mic de sare si incepem sa mixam albusurile cu mixerul pana obtinem o spuma consistenta.
Peste aceasta spuma adaugam compozitia cu cacao pregatita mai inainte si amestecam cu spatula pana obtinem o compozitie omogena.
Tapetam cu hartie de copt 2 tavi identice, impartim compozitia de mai sus in doua parti egale si punem la copt, in cuptorul preincalzit, cele 2 blaturi necesare pentru prajitura. Atentie, daca nu aveti 2 tavi identice, nu-i nici o problema, impartiti compozitia in doua si coaceti blaturile pe rand. Blatul se coace in 25-30 minute, se incearca cu scobitoarea daca este copt.
Dupa ce blaturile sunt coapte le scoatem pe niste tocatoare si le lasam la racit, fara sa le scoatem din hartia de copt.
Intre timp, cat blaturile se racesc, pregatim cele 2 glazuri si crema.
Pentru prima glazura, luam o craticioara – eu am setul special de topire a ciocolatei pe baie de aburi – rupem in ea ciocolata bucatelele, adaugam margarina sau untul, apa si uleiul, in cantitatile necesare si punem craticioara cu toate aceste ingrediente pe foc, la fiert, pe baie de aburi, pana se topesc toate si se obtine o compozitie omogena.
Dupa topire, eu am lasat compozitia deoparte sa se raceasca, insa am vazut ca nu se ingrosa deloc, asa ca, in momentul in care compozitia a ajuns la temperature camerei, am introdus-o in frigider si am lasat-o acolo pana s-a ingrosat bine, in asa fel incat sa o pot intinde usor pe prajitura.
Pentru prepararea cremei, incepem prin a dizolva un plic de gelatina, intr-un pahar cu 200 ml apa.
Punem frisca lichida intr-un castron si incepem sa mixam pana se intareste. Dupa ce am obtinut frisca, adaugam mierea, laptele, esenta de vanilie, gelatina dizolvata in prealabil in apa (atentie in momentul incorporarii gelatinei in frisca gelatina trebuie sa fie lichida, daca s-a intarit intre timp mai adaugati putina apa peste ea si amestecati pana la diluare) si mixam pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Crema obtinuta astfel o punem in frigder, pana incepem sa asamblam prajitura.
Pentru prepararea celei de a doua glazuri, procedam ca la prima glazura, luam o craticioara – eu am setul special de topire a ciocolatei pe baie de aburi – rupem in ea ciocolata bucatelele, adaugam apa si uleiul, margarina sau untul, zaharul pudra in cantitatile necesare si punem craticioara cu toate aceste ingrediente pe foc, la fiert, pe baie de aburi, pana se topesc toate si se obtine o compozitie omogena.
Dupa topire, eu am lasat compozitia deoparte sa se raceasca, insa am vazut ca nu se ingrosa deloc, asa ca, in momentul in care compozitia a ajuns la temperature camerei, am introdus-o in frigider si am lasat-o acolo pana s-a ingrosat bine, in asa fel incat sa o pot intinde usor pe prajitura.
Cand avem pregatit totul incepem sa asmblam prajiturica.
Crema de frisca eu am imparti-o in 3 parti, doua parti mai mari si egale si a treia parte mai mica pentru deasupra prajiturii.
Luam unul din blaturi, si intindem o parte din crema de frisca pe toata suprafata blatului, netezind foarte bine, deasupra cremei intindem glazura 1, dupa care dam prajiura la congelator pentru 5-10minute, doar cat sa se intareasca glazura bine.
Dupa ce glazura s-a intarit indeajuns, scoatem prajitura din congelator si intindem peste glazura si cealalta parte de crema de frisca, egala cu prima parte, netezim bine din nou. Peste crema rasturnam al doilea blat, cu hartia de copt in sus si apasam usor cu man ape suprafata hartiei de copt, atat cat sa adere blatul cu stratul de crema de frisca, dupa care indepartam hartia de copt.
Turnam glazura 2 peste toata suprafata blatului, netezim bine cu un cutit si dam din nou prajitura la congelator pentru 5-10 minute, cat sa se intareasca glazura.
Peste acest strat de glazura intindem a treia parte de crema de frisca (cea mai mica) si nivelam frumos suprafata prajiturii, ar deasupra razalim ciocolata. Prajiturica o pastram la frigider.
Ingrediente
Pentru blat:
10 oua
200 grame
zahar tos
2 pliculete de zahar vanilinat
5 linguri de pesmet alb fin
5 linguri de faina
5 linguri de cacao
5 linguri de miere
1 pliculet si jumatate de praf de copt
un praf de sare
50 ml lapte
270 ml ulei
Pentru crema:
700ml frisca lichida
1 pliculet de gelatina
3 linguri de lapte
2 lingura de miere
1 fiola de esenta de vanilie
Pentru glazura 1 (din interiorul prajiturii)
240g ciocolata cu lapte Milka
140g de margarina
2 linguri de apa
4 linguri de ulei
Pentru glazura 2 (deasupra prajiturii)
220g de ciocolata cu lapte Milka
100g de unt
3 linguri de ulei
1 lingura de apa
1 lingura zahar pudra
Ciocolata pentru razalit deasupra prajiturii
Mod de preparare:
Incepem cu prepararea blaturilor. Separam galbenusurile de albusuri si le punem in castroane diferite. In castronul cu galbenusuri adaugam zaharul tos, zaharul vanilinat si mixam bine compozitia pana la omogenizare.
Peste compozitia rezultata, adaugam faina si praful de copt si mixam din nou pana se incorporeaza complet.
Adaugam si cacaoa peste compozitia obtinuta mai sus si amestecam pana la omogenizare. Atentie, compozitia, mie cel putin, mi-a iesit tare si greu de amestecat cu spatula, eu, pur si simplu am inceput sa o amestec cu mana, nu renuntati, perseverati, finalul este delicios
Continuam prin a adauga in aceeasi compozitie, pesmetul, laptele, uleiul si mierea si amestecam pana se incorporeaza totul. Eu din nou am amestecat cu mana.
Intr-un alt catron, in care am pus albusurile, adaugam un praf mic de sare si incepem sa mixam albusurile cu mixerul pana obtinem o spuma consistenta.
Peste aceasta spuma adaugam compozitia cu cacao pregatita mai inainte si amestecam cu spatula pana obtinem o compozitie omogena.
Tapetam cu hartie de copt 2 tavi identice, impartim compozitia de mai sus in doua parti egale si punem la copt, in cuptorul preincalzit, cele 2 blaturi necesare pentru prajitura. Atentie, daca nu aveti 2 tavi identice, nu-i nici o problema, impartiti compozitia in doua si coaceti blaturile pe rand. Blatul se coace in 25-30 minute, se incearca cu scobitoarea daca este copt.
Dupa ce blaturile sunt coapte le scoatem pe niste tocatoare si le lasam la racit, fara sa le scoatem din hartia de copt.
Intre timp, cat blaturile se racesc, pregatim cele 2 glazuri si crema.
Pentru prima glazura, luam o craticioara – eu am setul special de topire a ciocolatei pe baie de aburi – rupem in ea ciocolata bucatelele, adaugam margarina sau untul, apa si uleiul, in cantitatile necesare si punem craticioara cu toate aceste ingrediente pe foc, la fiert, pe baie de aburi, pana se topesc toate si se obtine o compozitie omogena.
Dupa topire, eu am lasat compozitia deoparte sa se raceasca, insa am vazut ca nu se ingrosa deloc, asa ca, in momentul in care compozitia a ajuns la temperature camerei, am introdus-o in frigider si am lasat-o acolo pana s-a ingrosat bine, in asa fel incat sa o pot intinde usor pe prajitura.
Pentru prepararea cremei, incepem prin a dizolva un plic de gelatina, intr-un pahar cu 200 ml apa.
Punem frisca lichida intr-un castron si incepem sa mixam pana se intareste. Dupa ce am obtinut frisca, adaugam mierea, laptele, esenta de vanilie, gelatina dizolvata in prealabil in apa (atentie in momentul incorporarii gelatinei in frisca gelatina trebuie sa fie lichida, daca s-a intarit intre timp mai adaugati putina apa peste ea si amestecati pana la diluare) si mixam pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Crema obtinuta astfel o punem in frigder, pana incepem sa asamblam prajitura.
Pentru prepararea celei de a doua glazuri, procedam ca la prima glazura, luam o craticioara – eu am setul special de topire a ciocolatei pe baie de aburi – rupem in ea ciocolata bucatelele, adaugam apa si uleiul, margarina sau untul, zaharul pudra in cantitatile necesare si punem craticioara cu toate aceste ingrediente pe foc, la fiert, pe baie de aburi, pana se topesc toate si se obtine o compozitie omogena.
Dupa topire, eu am lasat compozitia deoparte sa se raceasca, insa am vazut ca nu se ingrosa deloc, asa ca, in momentul in care compozitia a ajuns la temperature camerei, am introdus-o in frigider si am lasat-o acolo pana s-a ingrosat bine, in asa fel incat sa o pot intinde usor pe prajitura.
Cand avem pregatit totul incepem sa asmblam prajiturica.
Crema de frisca eu am imparti-o in 3 parti, doua parti mai mari si egale si a treia parte mai mica pentru deasupra prajiturii.
Luam unul din blaturi, si intindem o parte din crema de frisca pe toata suprafata blatului, netezind foarte bine, deasupra cremei intindem glazura 1, dupa care dam prajiura la congelator pentru 5-10minute, doar cat sa se intareasca glazura bine.
Dupa ce glazura s-a intarit indeajuns, scoatem prajitura din congelator si intindem peste glazura si cealalta parte de crema de frisca, egala cu prima parte, netezim bine din nou. Peste crema rasturnam al doilea blat, cu hartia de copt in sus si apasam usor cu man ape suprafata hartiei de copt, atat cat sa adere blatul cu stratul de crema de frisca, dupa care indepartam hartia de copt.
Turnam glazura 2 peste toata suprafata blatului, netezim bine cu un cutit si dam din nou prajitura la congelator pentru 5-10 minute, cat sa se intareasca glazura.
Peste acest strat de glazura intindem a treia parte de crema de frisca (cea mai mica) si nivelam frumos suprafata prajiturii, ar deasupra razalim ciocolata. Prajiturica o pastram la frigider.
crina_oc- Mamica sexy
Re: Crina_oc - retete
Salata de boeuf
Ingrediente:
piept de pui
morcov
cartofi
pastranac
telina
mazare in conserva
castraveti murati
Sare dupa gust
Pentru maioneza
2 galbenusuri
1 lingurita cu varf mustar
Sare dupa gust
Ulei
Gogosar si masline pentru ornat
Mod de preparare: se fierb legumele si pieptul de pui apoi se taie marunt si se ameasteca cu maioneza.
TORT CU NUCA
Pentru foile de nuca:
200 g nuci prajite si zdrobite cu sucitorul,
300 g zahar ,
2 linguri rase de miere,
1 ou ,
4 linguri lapte,
1lingura rasa bicarbonat(stins sau asa cum e)
200 g faina.
Se pun toate intr-un bol si se framanta un aluat care e putin lipicios.
Pe o folie se presara putina faina,se pune aluatul si se da la rece cateva ore.Se poate face si seara si se lasa la frigider pana a doua zi.
Dupa ce e scos de la frigider ,se imparte aluatul in 4 bucati.
Am taiat o hartie de copt la marimea de 24 cm diametru ,am presarat faina si am pus o bucatica din aluat ,restul le-am pus iarasi la rece ...se lucreaza mai usor, am intins foaia de aluat cu sucitorul, foarte subtire pana in marginea hartiei de copt..se mai presara faina peste aluat ca sa nu se lipeasca de sucitor,am pus foaia asa pe dosul unei tavi si am dat la cuptor 15 minute,foaia de aluat se face maro,se scoate si cand e rece se intareste ca un biscuit.Asa am copt toate cele 4 foi.
Crema
500 ml frisca lichida
200 g nuci prajite si macinate,
esenta de rom.
colorant albastru
Se bate frisca pana se intareste ,se adauga nuca si esenta de rom dupa gust.
Se amesteca bine, crema se imparte si se pune intre foi si deasupra tortului.
Trandafirasii sunt facuti din caramele sugus
am postat inital la delicatese insa mi-am dat seama ca putea sa pun si aici...la mine de anul nou fac negresit un tort
Ingrediente:
piept de pui
morcov
cartofi
pastranac
telina
mazare in conserva
castraveti murati
Sare dupa gust
Pentru maioneza
2 galbenusuri
1 lingurita cu varf mustar
Sare dupa gust
Ulei
Gogosar si masline pentru ornat
Mod de preparare: se fierb legumele si pieptul de pui apoi se taie marunt si se ameasteca cu maioneza.
TORT CU NUCA
Pentru foile de nuca:
200 g nuci prajite si zdrobite cu sucitorul,
300 g zahar ,
2 linguri rase de miere,
1 ou ,
4 linguri lapte,
1lingura rasa bicarbonat(stins sau asa cum e)
200 g faina.
Se pun toate intr-un bol si se framanta un aluat care e putin lipicios.
Pe o folie se presara putina faina,se pune aluatul si se da la rece cateva ore.Se poate face si seara si se lasa la frigider pana a doua zi.
Dupa ce e scos de la frigider ,se imparte aluatul in 4 bucati.
Am taiat o hartie de copt la marimea de 24 cm diametru ,am presarat faina si am pus o bucatica din aluat ,restul le-am pus iarasi la rece ...se lucreaza mai usor, am intins foaia de aluat cu sucitorul, foarte subtire pana in marginea hartiei de copt..se mai presara faina peste aluat ca sa nu se lipeasca de sucitor,am pus foaia asa pe dosul unei tavi si am dat la cuptor 15 minute,foaia de aluat se face maro,se scoate si cand e rece se intareste ca un biscuit.Asa am copt toate cele 4 foi.
Crema
500 ml frisca lichida
200 g nuci prajite si macinate,
esenta de rom.
colorant albastru
Se bate frisca pana se intareste ,se adauga nuca si esenta de rom dupa gust.
Se amesteca bine, crema se imparte si se pune intre foi si deasupra tortului.
Trandafirasii sunt facuti din caramele sugus
am postat inital la delicatese insa mi-am dat seama ca putea sa pun si aici...la mine de anul nou fac negresit un tort
crina_oc- Mamica sexy
Re: Crina_oc - retete
Prajitura Cuburi de gheata
Pentru blat:
4 oua
120g zahar tos
1 plic praf de copt
70g cacao
80g faina
Pentru crema:
220g unt
120g zahar pudra (pentru frecat untul)
2 plicuri budinca de vanilie
1l lapte (pentru preparat budinca)
250g zahar tos (pentru preparat budinca)
Pentru frisca:
3 plicuri praf de frisca Dr. Qetker
450ml lapte rece
Pentru insiropat:
150ml apa
1 fiola esenta de rom
3 linguri zahar tos
Mod de preparare:
Amestecam intr-un castron, faina cu praful de copt.
Intr-un castron punem albusurile, incepem sa le batem spuma cu mixerul.
Adaugam peste spuma de albusuri zaharul tos si mixam pana se intareste bat.
Turnam galbenusurile pe care le frecam pana se omogenizeaza in prealabil, peste albusurile intarite, si mixam totul.
Adaugam faina in ploaie si amestecam usor cu paleta de jos in sus, pana se incorporeaza.
Adaugam cacaoa, amestecam din nou cu paleta pana obtinem o compozitie omogena.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, o nivelam daca este nevoie si o introducem in cuptorul preincalzit, la foc mica poi mediu, pentru 30 minute, pana se coace, facem testul cu scobitoarea
Dupa ce s-a copt blatul, il scoatem pe un tocator si il lasam la racit.
Pentru pregatirea siropului de insiropat blatul, punem intr-un castronel apa, zaharul si esenta de rom si amestecam pana zaharul se dizolva.
Cu siropul obtinut insiropam blatul.
Intre timp preparam budinca.
Pentru budinca punem intr-o cratita 800ml lapte la fiert.
Turnam plicurile de budinca intr-un bol, peste punem 200 ml lapte, si 250g de zahar tos. Amestecam pana se dizolva totul, si adaugam in cratita peste lapte. Amestecam incontinu pana incepe sa se ingroase dupa care tragem budinca de pe foc si o lasam la racit.
Pana se raceste budinca, punem untul (care trebuie scos din frigider dinainte cu o seara) intr-un castron, adaugam zaharul pudra si frecam pana obtinem o spuma.
Odata ce s-a racit budinca, adaugam untul frecat, spuma peste budinca si frecam bine, pana se incorporeaza complet si obtinem o crema omogena.
Intr-un recipient punem 450ml lapte adaugam praful de frisca si mixam totul pana se intareste frisca.
Dupa ce avem totul pregatit, incepem sa asambam prajitura.
Punem blatul racit si insiropat pe o tava, intindem crema de budinca uniform, peste crema de bodinca intindem un strat gros si generos de frisca si cu o furculita incepem sa tragem linii prin frisca, la suprafata.
Deasupra presaram bilute ornamentale comestibile sau, dupa preferinte si gust, putem rade ciocolata, putem presara nuca sau orice altceva preferati.
Pentru blat:
4 oua
120g zahar tos
1 plic praf de copt
70g cacao
80g faina
Pentru crema:
220g unt
120g zahar pudra (pentru frecat untul)
2 plicuri budinca de vanilie
1l lapte (pentru preparat budinca)
250g zahar tos (pentru preparat budinca)
Pentru frisca:
3 plicuri praf de frisca Dr. Qetker
450ml lapte rece
Pentru insiropat:
150ml apa
1 fiola esenta de rom
3 linguri zahar tos
Mod de preparare:
Amestecam intr-un castron, faina cu praful de copt.
Intr-un castron punem albusurile, incepem sa le batem spuma cu mixerul.
Adaugam peste spuma de albusuri zaharul tos si mixam pana se intareste bat.
Turnam galbenusurile pe care le frecam pana se omogenizeaza in prealabil, peste albusurile intarite, si mixam totul.
Adaugam faina in ploaie si amestecam usor cu paleta de jos in sus, pana se incorporeaza.
Adaugam cacaoa, amestecam din nou cu paleta pana obtinem o compozitie omogena.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, o nivelam daca este nevoie si o introducem in cuptorul preincalzit, la foc mica poi mediu, pentru 30 minute, pana se coace, facem testul cu scobitoarea
Dupa ce s-a copt blatul, il scoatem pe un tocator si il lasam la racit.
Pentru pregatirea siropului de insiropat blatul, punem intr-un castronel apa, zaharul si esenta de rom si amestecam pana zaharul se dizolva.
Cu siropul obtinut insiropam blatul.
Intre timp preparam budinca.
Pentru budinca punem intr-o cratita 800ml lapte la fiert.
Turnam plicurile de budinca intr-un bol, peste punem 200 ml lapte, si 250g de zahar tos. Amestecam pana se dizolva totul, si adaugam in cratita peste lapte. Amestecam incontinu pana incepe sa se ingroase dupa care tragem budinca de pe foc si o lasam la racit.
Pana se raceste budinca, punem untul (care trebuie scos din frigider dinainte cu o seara) intr-un castron, adaugam zaharul pudra si frecam pana obtinem o spuma.
Odata ce s-a racit budinca, adaugam untul frecat, spuma peste budinca si frecam bine, pana se incorporeaza complet si obtinem o crema omogena.
Intr-un recipient punem 450ml lapte adaugam praful de frisca si mixam totul pana se intareste frisca.
Dupa ce avem totul pregatit, incepem sa asambam prajitura.
Punem blatul racit si insiropat pe o tava, intindem crema de budinca uniform, peste crema de bodinca intindem un strat gros si generos de frisca si cu o furculita incepem sa tragem linii prin frisca, la suprafata.
Deasupra presaram bilute ornamentale comestibile sau, dupa preferinte si gust, putem rade ciocolata, putem presara nuca sau orice altceva preferati.
crina_oc- Mamica sexy
Re: Crina_oc - retete
Prajitura desteapta
8 oua
250g margarina
225g faina
2 linguri apa
1 litru lapte caldut
2 pliculete de zahar vanilinat
300g zahar tos
Zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare:
Luam o cratita si punem cele 250g margarina la topit, dupa care o lasam la racit.
Albusurile le punem intr-un castron si le batem spuma cu mixerul.
Intr-un alt castron, mai incapator, punem galbenusurile, adaugam 300g zahar tos, 2 pliculete zahar vanilinat, cele 2 linguri de apa si mixam totul pana la omogenizare.
In compozitia obtinuta adaugam margarina topita si racita si mixam din nou pana la omogenizare.
In aceasta compozitie adaugam faina in ploaie si mixam pana se incorporeaza complet.
Adaugam in compozitia rezultata laptele caldut si mixam bine.
In final, adaugam in compozitie albusurile batute spuma, amestecam bine cu un tel pana sunt complet inglobate. Compozitia rezultata este lichida, avand aspectul unei ciorbe, asa trebuie sa arate, in cuptor, in timpul coacerii se vor alege singure blatul si crema.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia obtinuta in tava si o introducem in cuptorul preincalzit pentru 1 ora, la foc mic spre mediu, atentie supravegheati prajitura pentru a nu se arde. De preferat ar fi sa nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii.
Tort cu fructe de padure si crema de sampanie
Ingrediente:
1 blat de tort de vanilie cu trei niveluri
Pentru crema:
2 galbenusuri
2 albusuri
Coaja rasa de la 1 lamaie
Sucul stors de la 1 lamaie
400ml frisca lichida Hulala
125ml sampanie
2 pliculete de gelatina
50g zahar tos
8 linguri dulceata extra de zmeura, data prin sita
Mod de preparare:
Spalam si curatam de codite toate fructele pe care vrem sa le folosim ca decor, apoi le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Luam o lamaie potrivita, o spalam, dam coaja pe o razatoare si stoarcem sucul intr-un bol.
Deasupra unui bol, intr-o strecuratoare mai mica, punem rand pe rand 8 linguri de dulceata de zmeura si incepem sa o pisam pana ce obtinem un jeleu fin, samburii ce raman in strecuratoare ii aruncam. Acest jeleu obtinut, il punem in cuptorul cu microunde pentru 1-2 minute sa se incalzeasca, astfel va deveni mai lichid si vom unge blatul mai usor, in momentul asamblarii tortului.
Punem 400ml frisca lichida intr-un bol si incepem sa mixam pana se intareste. Intr-un alt bol, punem 2 albusuri, pe care le batem spuma cu mixerul
Luam un bol, incapator, cat mai mare, puinem in el cele 2 galbenusuri si 50g zahar tos si mixam pana obtinem o spuma albicioasa. Peste aceasta spuma adaugam sampania, sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie si mixam pana la omogenizare.
Dizolvam 2 pliculete de gelatina intr-un bol in care am pus 8 linguri de apa si punem pentru 1 minut bolul cu gelatina in cuptorul cu microunde.
Gelatina dizolvata o adaugam in compozitia cu galbenusuri si amestecam cu o spatula.
In aceeasi compozitie adaugam frisca si apoi omogenizam din nou cu o spatula amestecand usor de jos in sus.
Apoi urmeaza sa adaugam in aceeasi compozitie si albusurile batute spuma, amestecand din nou cu o spatula, pana la omogenizare, tot de jos in sus.
Dupa ce am obtinut crema incepem sa asamblam tortul.
Luam o tava rotunda de tort cu diametrul de 26 cm si peretii detasabili. Punem primul nivel de blat in tava si cu o pensula intindem jeleul de zmeura pe toata suprafata.
Peste stratul de jeleu, urmeaza cel de al doilea nivel al blatutui de tort, peste care punem toata crema de sampanie obtinuta si nivelam frumos cu o spatula.
Peste crema de sampanie punem ultimul nivel de blat, apasam putin cu mana, punem o folie de celofan pe suprafata tortului si peste puteti pune un fund de lemn, sau ceva mai greut pentru a se fixa bine tortul. Tortul il vom pune in frigider pana a doua zi.
A doua zi scoatem tortul din frigider, indepartam folia de la suprafata, inlaturam cadranul tavii (atentie sa nu crapati tortul, cand inlaturati cadranul, ar fi de preferat sa trageti inainte de a scoate cadranul cu un cutit de jur imprejurul tortului, pentru a se desprinde usor).
Dupa ce ati scos tortul din tava, si l-ati pus pe un platou, incepeti sa-l imbracati in frisca de jur imprejur si deasupra.
Tort panacota cu struguri
Ingrediente:
2l smantana dulce
7oo g zahar pudra
4 pliculete zahar vanilinat
5 plicuri gelatina
250ml apa
1 pachet piscoturi (40 piscoturi)
1kg jumatate struguri albi fara samburi
Mod de preparare:
Spalam strugurii si ii dam jos de pe ciorchine.
Piscoturile pe care le vom pune de jur imprejurul tavii, le taiem la un capat pentru a avea o stabilitate mai mare. Celelalte piscoturi care ne raman le taiem si pe ele in bucatele de 2 cm, o parte din ele le vom pune pe fundul tavii iar alta parte in straturi in interiorul tortului.
Intr-un castronel punem 250 ml apa si adaugam pliculetele de gelatina pentru a se inmuia.
Intr-o cratita punem intreaga cantitate de smantana dulce, adaugam zaharul pudra si pliculetele de zahar vanilinat si amestecam pana se topeste zaharul si da in clocot. Cand a dat in clocot o tragem intr-o parte, adaugam gelatina dizolvata si amestecam repede si incontinu pana se incorporeaza bine. (atentie, gelatina trebuie sa fie lichida in momentul adaugarii sa nu se fi intarit intre timp, daca s-a intarit adaugati inca putina apa pentru a o fluidiza)
Luam o tava rotunda cu peretii detasabili si ounem de jur imprejurul ei piscoturi in picioare.Adaugam pe fundul tavii bucatele de piscoturi.Peste piscoturi turnam - atat cat sa acopere putin piscoturile de pe fundul tavii – o parte din crema panacota ce am pregatit-o in prealabil. ATENTIE, odata ce incepem sa umplem tortul trebuie sa ne miscam foarte repede pentru ca piscoturile de pe margine incep sa se inmoaie de la crema si s-ar putea sa se rupa spre interior.Peste adaugam un strat de struguri.
Din nou vom punem un strat de piscoturi.
Turnam iarasi crema, urmand struguri si iar piscoturi… si tot asa.
Continuam tot asa, alternand straturile pana umplem tortul. ATENTIE, tortul se umple pana in marginea de sus a tavii, nu pana in varful piscoturilor.
Lasam tortul la frigider 12 ore, de pe o zi pe alta.
Tort Alba – Neagra
Ingrediente:
1 blat cu cacao pentru tort
250g mascarpone
1kg branza dulce de vaca
4 pliculete de zahar vanilinat Dr. Qetker
Coaja rasa de la o lamaie
2 plicuri de frisca Dr. Qetker
300ml lapte pentru preparat frisca
3 pliculete de gelatina Dr. Qetker
12 linguri zahar tos
4 esente rom Dr. Qetker
Mod de preparare:
Punem intr-un castron branza dulce de vaca si peste adaugam zaharul tos, zaharul vanilinat, branza mascarpone, coaja rasa de lamaie, esenta de rom – dupa care amestecam toate aceste ingrediente pana la omogenizare.
Intre timp, in alt bol punem laptele si praful de frisca si mixam, pana cand frisca se intareste
Gelatina o punem intr-un pahar, si o dizolvam la cald pe baie de aburi in 200ml apa, apoi, imediat o adaugam peste crema de branza si amestecam. Incorporam si frisca si dam totul la rece pentru 5 minute.
Dupa ce crema de branza a inceput sa se intareasca putin incepem sa umplem blatul de tort. Punem primul blat intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, il insiropam, adaugam peste o parte din crema de branza, urmeaza cel de al doilea blat insiropat si din nou crema de branza. Punem peste si ultimul blat pe care il insiropam si l-am decorat cu frisca ,bomboane bonibom si dam tortul la rece, pana a doua zi.
imi pare rau ca nu am si o sectiune din el...
Tort de post cu blat de mere si crema caramel
Ingrediente blat de mere:
- pentru 2 foi in 2 tavi (daca faceti intr-o tava, iese mai gros si-l puteti felia)
- 150 gr zahar
- 400 ml apa
- 100 ml ulei
- 50-100 gr nuci macinate
- 4 mere rase
- praf de copt sau amoniac pentru crestere
- faina cat cuprinde (mie mi-au intrat cam 8 linguri mari+2 linguri de amidon)
Se pune zaharul la caramelizat intr-o cratita si se amesteca bine.
Se adauga apa fierbinte, aveti grija la pasul asta, ca ies aburi fierbinti si va puteti accidenta!
Cand apa caramelizata s-a racit se adauga merele si nuca macinata apoi uleiul, faina (si amidonul) si esenta de vanile sau un praf de scortisoara, cum vreti. (eu am pus scortisoara, clar! :P)
Trebuie sa iasa un aluat destul de gros, pe care ori il puneti la copt, pe rand, in 2 tavi (alegerea perfecta!) ...ori puneti la cuptor intreaga compozitie, urmand ca dupa ce e copt, sa-l feliati.
Se face testul cu scobitoarea, dupa aprox. 40 de minute si daca tot "umeda" iese, mai lasati pana intr-o ora.
Ingrediente crema caramel:
- o cana cu zahar
- 500 ml apa
- 5 linguri pline cu faina
- jumatate pachet margarina
- cacao, esenta de rom
Se caramelizeaza zaharul.
Se adauga cele 5 linguri cu faina si se amesteca bine de tot.
Peste compozitia aceasta se adauga apa fierbinte! Atentie mare la caramelul care poate sari si arde!!!
Se da, apoi, le foc mic si se amesteca bine.
Se lasa la racit, dupa care se adauga margarina cubulete, cacaoa, aromele...
Rezulta o crema minunata!
eu am pus cam multa cacao si a iesit cam amarui
Tort cu banane si crema de ciocolata
Ingrediente:
1 blat alb de tort
4 banane
2 plicuri praf de crema pentru prajituri cu gust de ciocolata Dr. Qetker
8 linguri zahar tos
500 ml lapte rece pentru crema de ciocolata
3 plicuri praf de frisca Dr. Qetker
450ml lapte rece pentru frisca
1/2l apa cu zahar pentru insiropat feliile de blat
Mod de preparare:
Intr-un castron punem 500 ml lapte, adaugam peste 2 plicuri praf creme de ciocolata si 8 linguri zahar tos dupa care mixam totul pana obtinem o crema omogena. Punem crema obtinuta la frigider pana incepem sa umplem tortul.
Intr-un castron punem 450ml lapte rece, adaugam praful de frisca si mixam pana se intareste frisca si o introducem si pe aceasta cateva minute la frigider.
Luam bananele, le decojim si le taiem rondele.
Pregatim intr-un castron apa cu zahar pentru insiropat.
Cand avem totul pregatit, incepem sa umplem feliile de blat.
Blatul meu a fost cumparat din comert asa ca a fost gata impartit in 3, in cazul in care preparati blatul in casa il taiati in trei nivele.
Luam prima parte a blatului o punem pe un platou si o insiropam, adaugam crema de ciocolata, o intindem uniform pe toata suprafata si peste crema punem un rand de banana.
Luam cel de al doilea blat il punem peste si din nou adaugam crema de ciocolata pe care o intindem uniform si adugam din nou un rand de rondele de banana.
In final, punem deasupra cea de a treia parte a blatului, adaugam peste crema de ciocolata, o repartizam uniform si peste acest strat de crema imbracam tortul in frisca, ornandu-l dupa preferinte.
Tort de capsuni si zmeura cu crema de ciocolata
Ingrediente:
Pentru blat:
8 oua
8 linguri faina
8 linguri zahar tos
Pentru crema:
70g faina
500ml lapte
6 galbenusuri
3 pliculete zahar vanilinat dr. Qetker
180g zahar tos
2 ciocolate cu lapte Milka
Pentru umplut:
250g capsuni
250g zmeura
(eu am folosit din compot)
Pentru ornat:
3 plicuri praf de frisca Dr. Qetker
450ml lapte (pentru batut frisca)
cacao si nuca de cocos rosie
Mod de preparare:
Caspunile si zmeura o lasam la scurs.
Mai intai pregatim blatul de tort. Separam galbenusurile de albusuri.
Albusurile le punem intr-un castron si le batem cu mixerul pana obtinem o spuma. Adaugam apoi zaharul tos, lingura cu lingura si mixam pana se inglobeaza bine. Peste spuma obtinuta adaugam galbenusurile, amestecam pana se inglogeza si acestea si apoi punem faina, lingura cu lingura, amestecand incet cu spatula de jos in sus, pana obtinem o compozitie omogena
Tapetam cu faina o tava rotunda cu pereti detasabili, turnam compozitia obtinuta in ea si o dam la cuptor pentru 25-30 minute. Putem face testul cu scobitoarea, pentru a vedea daca blatul este copt. Dupa ce blatul este copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Pentru prepararea cremei, incepem prin a topii ciocolata. Rupem ciocolata in patratele si o punem la topit intr-o craticioara, pe baie de aburi.
Separam galbenusurile de albusuri, galbenusurile le punem intr-un castron mare, le amestecam cu zaharul tos pana se inglobeaza complet, adaugam faina in ploaie, amestecam din nou pana la inglobare.
Intr-o cratita, punem cantitatea de lapte necesara, adaugam pliculetele de zahar vanilinat si lasam pe foc pana incepe sa se incalzeasca laptele usor, dupa care adaugam compozitia preparata mai inainte – din galbenusuri, zahar si faina – si amestecam incontinu pana incepe compozitia sa se ingroase.
Cand crema a inceput sa se ingroase, turnam ciocolata topita peste si amestecam incontinu, pana se incorporeaza complet. Lasam crema obtinuta sa se raceasca doar dupa aceea umplem tortul.
Batem praful de frisca cu laptele, pana se intareste.
upa ce avem pregatit totul, incepem sa montam tortul.
Taiem blatul in trei foi. Luam o prima foaie, partea de jos a blatului, o punem pe un platou, o insiropam – in cazul meu, eu am insiropat-o cu apa cu zahar, puteti folosi orice alt sirop doriti, de la compoturi. Punem peste prima foaie de blat crema de ciocolata – crema trebuie sa o impartim in trei, pentru ca va fi pusa peste fiecare foaie de blat. Peste crema presaram cubulete de capsuni.
Urmeaza a doua foaie de blat, pe care o vom insiropa de asemenea, urmeaza stratul de crema de ciocolata si zmeura, pe care o presaram peste toata suprafata cremei
Urmeaza ultima foaie de tort, insiropam si punem un ultim strat de crema de ciocolata, de aceasta data insa nu prea gros.
Deasupra utimului strat de ciocolata intindem o pelicula subtire de frisca.Ornam dupa bunul gust.
Tort diplomat cu fructe si mascarpone
Ingrediente:
1 blat vanilie pandispan pentru tort
Pentru ornat:
5 kiwi pentru ornat
capsuni
2 linguri zahar
250ml apa
Pentru crema cu piersici:
400g piersici din compot
150g zahar pudra
150ml suc compot de piersici
2 pliculete gelatina
2 plicuri frisca
300ml lapte pentru preparat frisca
Pentru crema cu capsuni:
700g capsuni
220g zahar pudra
250g mascarpone
2 pliculete gelatina
2 plicuri frisca
300ml lapte pentru preparat frisca
Pentru insiropat blatul:
200ml apa
80g zahar pudra
Mod de preparare:
Prepararea cremei cu piersici.
Punem cei 300ml lapte intr-un bol, adaugam praful de frisca si mixam, pana se intareste frisca.
In frisca rezultata adaugam zaharul pudra si mixam din nou pana se inglobeaza complet.
Desfacem un borcan de compot de piersici. Fructel din compot le punem intr-o strecuratoare, iar sucul de compot scurs il pastram. Dupa ce piersicile s-au scurs, le taiem cubulete.
Punem sucul de compot intr-un bol de portelan, adaugam cele 2 plicuri de gelatina, amestecam cu lingura si punem gelatina in cuptorul cu microunde, la dizolvat, pentru 1 minut. Dupa ce o scoatem, o amestecam cu lingura pana se omogenizeaza.
Punem piersicile taiate cubulete intr-un castron, adaugam gelatina dizolvata peste piersici, amestecam si lasam la racorit 2-3 minute, cat sa nu fie fierbinte.
Adaugam frisca batuta peste piersicile amestecate cu gelatina si cu o spatula amestecam compozitia de jos in susu, usor, pana se inglobeaza complect, dupa care punem castronul cu aceasta crema in frigider sin e apucam rapid de cea de a doua crema.
Crema de capsuni.
Punem intr-un castron 300ml lapte, adaugam praful de frisca, pliculetul de zahar vanilinat si incepem sa mixam, pana se intareste frisca.
Spalam capsunile, le indepartam coditele si taiem fiecare capsuna in 4.
Peste capsuni adaugam zaharul pudra si pisam totul cu blenderul vertical pana obtinem un sos lichid.
Punem 150ml apa intr-un bol de portelan, adaugam cele 2 plicuri de gelatina, amestecam cu lingura si punem gelatina in cuptorul cu microunde, la dizolvat, pentru 1 minut. Dupa ce o scoatem, o amestecam cu lingura pana se omogenizeaza.
Gelatina o turnam in sosul de capsuni si amestecam din nou cu blenderul.
In sosul de capsuni rezultata adaugam cele 250g Mascarpone si mixam din nou cu blenderul vertical, pana se incorporeaza complet.
In compozitia rezultata adaugam frisca batuta si cu o spatula amestecam compozitia de jos in sus, usor, pana se inglobeaza complect, dupa care punem castronul cu aceasta crema in frigider.
Pentru a insiropa blatul pregatim un sirop la rece din 200ml apa si 80g zahar pudra, pe care le amestecam pana se dizolva zaharul.
Asamblarea tortului.
Luam o tava rotunda de tort cu peretii detasabili, punem un nivel de blat in tava, il insiropam, dupa gust (dar nu prea mult, sa nu se papaleasca).
Peste primul blat turnam crema cu piersici (atentie, s-ar putea sa va mai ramana crema, asta depinde de marimea tavii in care asamblati tortul, tineti cont ca in tava trebuie sa mai incapa si stratul de crema de capsuni si inca un nivel de blat), intindem crema uniform pe toata suprafata blatului.
Peste crema cu piersici adaugam crema de capsuni (atentie, aveti grija sa turnati doar o parte din crema pentru ca va mai trebui sa adaugati si cel de al doilea blat), nivelati frumos cu o spatula daca este nevoie.
Peste stratul de crema de capsuni punem cel de al doilea blat, il ungem cu un strat din crema de capsuni ramasa.
In final, incepem sa ornam tortul cu fructe dupa plac si inspiratie.
8 oua
250g margarina
225g faina
2 linguri apa
1 litru lapte caldut
2 pliculete de zahar vanilinat
300g zahar tos
Zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare:
Luam o cratita si punem cele 250g margarina la topit, dupa care o lasam la racit.
Albusurile le punem intr-un castron si le batem spuma cu mixerul.
Intr-un alt castron, mai incapator, punem galbenusurile, adaugam 300g zahar tos, 2 pliculete zahar vanilinat, cele 2 linguri de apa si mixam totul pana la omogenizare.
In compozitia obtinuta adaugam margarina topita si racita si mixam din nou pana la omogenizare.
In aceasta compozitie adaugam faina in ploaie si mixam pana se incorporeaza complet.
Adaugam in compozitia rezultata laptele caldut si mixam bine.
In final, adaugam in compozitie albusurile batute spuma, amestecam bine cu un tel pana sunt complet inglobate. Compozitia rezultata este lichida, avand aspectul unei ciorbe, asa trebuie sa arate, in cuptor, in timpul coacerii se vor alege singure blatul si crema.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia obtinuta in tava si o introducem in cuptorul preincalzit pentru 1 ora, la foc mic spre mediu, atentie supravegheati prajitura pentru a nu se arde. De preferat ar fi sa nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii.
Tort cu fructe de padure si crema de sampanie
Ingrediente:
1 blat de tort de vanilie cu trei niveluri
Pentru crema:
2 galbenusuri
2 albusuri
Coaja rasa de la 1 lamaie
Sucul stors de la 1 lamaie
400ml frisca lichida Hulala
125ml sampanie
2 pliculete de gelatina
50g zahar tos
8 linguri dulceata extra de zmeura, data prin sita
Mod de preparare:
Spalam si curatam de codite toate fructele pe care vrem sa le folosim ca decor, apoi le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Luam o lamaie potrivita, o spalam, dam coaja pe o razatoare si stoarcem sucul intr-un bol.
Deasupra unui bol, intr-o strecuratoare mai mica, punem rand pe rand 8 linguri de dulceata de zmeura si incepem sa o pisam pana ce obtinem un jeleu fin, samburii ce raman in strecuratoare ii aruncam. Acest jeleu obtinut, il punem in cuptorul cu microunde pentru 1-2 minute sa se incalzeasca, astfel va deveni mai lichid si vom unge blatul mai usor, in momentul asamblarii tortului.
Punem 400ml frisca lichida intr-un bol si incepem sa mixam pana se intareste. Intr-un alt bol, punem 2 albusuri, pe care le batem spuma cu mixerul
Luam un bol, incapator, cat mai mare, puinem in el cele 2 galbenusuri si 50g zahar tos si mixam pana obtinem o spuma albicioasa. Peste aceasta spuma adaugam sampania, sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie si mixam pana la omogenizare.
Dizolvam 2 pliculete de gelatina intr-un bol in care am pus 8 linguri de apa si punem pentru 1 minut bolul cu gelatina in cuptorul cu microunde.
Gelatina dizolvata o adaugam in compozitia cu galbenusuri si amestecam cu o spatula.
In aceeasi compozitie adaugam frisca si apoi omogenizam din nou cu o spatula amestecand usor de jos in sus.
Apoi urmeaza sa adaugam in aceeasi compozitie si albusurile batute spuma, amestecand din nou cu o spatula, pana la omogenizare, tot de jos in sus.
Dupa ce am obtinut crema incepem sa asamblam tortul.
Luam o tava rotunda de tort cu diametrul de 26 cm si peretii detasabili. Punem primul nivel de blat in tava si cu o pensula intindem jeleul de zmeura pe toata suprafata.
Peste stratul de jeleu, urmeaza cel de al doilea nivel al blatutui de tort, peste care punem toata crema de sampanie obtinuta si nivelam frumos cu o spatula.
Peste crema de sampanie punem ultimul nivel de blat, apasam putin cu mana, punem o folie de celofan pe suprafata tortului si peste puteti pune un fund de lemn, sau ceva mai greut pentru a se fixa bine tortul. Tortul il vom pune in frigider pana a doua zi.
A doua zi scoatem tortul din frigider, indepartam folia de la suprafata, inlaturam cadranul tavii (atentie sa nu crapati tortul, cand inlaturati cadranul, ar fi de preferat sa trageti inainte de a scoate cadranul cu un cutit de jur imprejurul tortului, pentru a se desprinde usor).
Dupa ce ati scos tortul din tava, si l-ati pus pe un platou, incepeti sa-l imbracati in frisca de jur imprejur si deasupra.
Tort panacota cu struguri
Ingrediente:
2l smantana dulce
7oo g zahar pudra
4 pliculete zahar vanilinat
5 plicuri gelatina
250ml apa
1 pachet piscoturi (40 piscoturi)
1kg jumatate struguri albi fara samburi
Mod de preparare:
Spalam strugurii si ii dam jos de pe ciorchine.
Piscoturile pe care le vom pune de jur imprejurul tavii, le taiem la un capat pentru a avea o stabilitate mai mare. Celelalte piscoturi care ne raman le taiem si pe ele in bucatele de 2 cm, o parte din ele le vom pune pe fundul tavii iar alta parte in straturi in interiorul tortului.
Intr-un castronel punem 250 ml apa si adaugam pliculetele de gelatina pentru a se inmuia.
Intr-o cratita punem intreaga cantitate de smantana dulce, adaugam zaharul pudra si pliculetele de zahar vanilinat si amestecam pana se topeste zaharul si da in clocot. Cand a dat in clocot o tragem intr-o parte, adaugam gelatina dizolvata si amestecam repede si incontinu pana se incorporeaza bine. (atentie, gelatina trebuie sa fie lichida in momentul adaugarii sa nu se fi intarit intre timp, daca s-a intarit adaugati inca putina apa pentru a o fluidiza)
Luam o tava rotunda cu peretii detasabili si ounem de jur imprejurul ei piscoturi in picioare.Adaugam pe fundul tavii bucatele de piscoturi.Peste piscoturi turnam - atat cat sa acopere putin piscoturile de pe fundul tavii – o parte din crema panacota ce am pregatit-o in prealabil. ATENTIE, odata ce incepem sa umplem tortul trebuie sa ne miscam foarte repede pentru ca piscoturile de pe margine incep sa se inmoaie de la crema si s-ar putea sa se rupa spre interior.Peste adaugam un strat de struguri.
Din nou vom punem un strat de piscoturi.
Turnam iarasi crema, urmand struguri si iar piscoturi… si tot asa.
Continuam tot asa, alternand straturile pana umplem tortul. ATENTIE, tortul se umple pana in marginea de sus a tavii, nu pana in varful piscoturilor.
Lasam tortul la frigider 12 ore, de pe o zi pe alta.
Tort Alba – Neagra
Ingrediente:
1 blat cu cacao pentru tort
250g mascarpone
1kg branza dulce de vaca
4 pliculete de zahar vanilinat Dr. Qetker
Coaja rasa de la o lamaie
2 plicuri de frisca Dr. Qetker
300ml lapte pentru preparat frisca
3 pliculete de gelatina Dr. Qetker
12 linguri zahar tos
4 esente rom Dr. Qetker
Mod de preparare:
Punem intr-un castron branza dulce de vaca si peste adaugam zaharul tos, zaharul vanilinat, branza mascarpone, coaja rasa de lamaie, esenta de rom – dupa care amestecam toate aceste ingrediente pana la omogenizare.
Intre timp, in alt bol punem laptele si praful de frisca si mixam, pana cand frisca se intareste
Gelatina o punem intr-un pahar, si o dizolvam la cald pe baie de aburi in 200ml apa, apoi, imediat o adaugam peste crema de branza si amestecam. Incorporam si frisca si dam totul la rece pentru 5 minute.
Dupa ce crema de branza a inceput sa se intareasca putin incepem sa umplem blatul de tort. Punem primul blat intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, il insiropam, adaugam peste o parte din crema de branza, urmeaza cel de al doilea blat insiropat si din nou crema de branza. Punem peste si ultimul blat pe care il insiropam si l-am decorat cu frisca ,bomboane bonibom si dam tortul la rece, pana a doua zi.
imi pare rau ca nu am si o sectiune din el...
Tort de post cu blat de mere si crema caramel
Ingrediente blat de mere:
- pentru 2 foi in 2 tavi (daca faceti intr-o tava, iese mai gros si-l puteti felia)
- 150 gr zahar
- 400 ml apa
- 100 ml ulei
- 50-100 gr nuci macinate
- 4 mere rase
- praf de copt sau amoniac pentru crestere
- faina cat cuprinde (mie mi-au intrat cam 8 linguri mari+2 linguri de amidon)
Se pune zaharul la caramelizat intr-o cratita si se amesteca bine.
Se adauga apa fierbinte, aveti grija la pasul asta, ca ies aburi fierbinti si va puteti accidenta!
Cand apa caramelizata s-a racit se adauga merele si nuca macinata apoi uleiul, faina (si amidonul) si esenta de vanile sau un praf de scortisoara, cum vreti. (eu am pus scortisoara, clar! :P)
Trebuie sa iasa un aluat destul de gros, pe care ori il puneti la copt, pe rand, in 2 tavi (alegerea perfecta!) ...ori puneti la cuptor intreaga compozitie, urmand ca dupa ce e copt, sa-l feliati.
Se face testul cu scobitoarea, dupa aprox. 40 de minute si daca tot "umeda" iese, mai lasati pana intr-o ora.
Ingrediente crema caramel:
- o cana cu zahar
- 500 ml apa
- 5 linguri pline cu faina
- jumatate pachet margarina
- cacao, esenta de rom
Se caramelizeaza zaharul.
Se adauga cele 5 linguri cu faina si se amesteca bine de tot.
Peste compozitia aceasta se adauga apa fierbinte! Atentie mare la caramelul care poate sari si arde!!!
Se da, apoi, le foc mic si se amesteca bine.
Se lasa la racit, dupa care se adauga margarina cubulete, cacaoa, aromele...
Rezulta o crema minunata!
eu am pus cam multa cacao si a iesit cam amarui
Tort cu banane si crema de ciocolata
Ingrediente:
1 blat alb de tort
4 banane
2 plicuri praf de crema pentru prajituri cu gust de ciocolata Dr. Qetker
8 linguri zahar tos
500 ml lapte rece pentru crema de ciocolata
3 plicuri praf de frisca Dr. Qetker
450ml lapte rece pentru frisca
1/2l apa cu zahar pentru insiropat feliile de blat
Mod de preparare:
Intr-un castron punem 500 ml lapte, adaugam peste 2 plicuri praf creme de ciocolata si 8 linguri zahar tos dupa care mixam totul pana obtinem o crema omogena. Punem crema obtinuta la frigider pana incepem sa umplem tortul.
Intr-un castron punem 450ml lapte rece, adaugam praful de frisca si mixam pana se intareste frisca si o introducem si pe aceasta cateva minute la frigider.
Luam bananele, le decojim si le taiem rondele.
Pregatim intr-un castron apa cu zahar pentru insiropat.
Cand avem totul pregatit, incepem sa umplem feliile de blat.
Blatul meu a fost cumparat din comert asa ca a fost gata impartit in 3, in cazul in care preparati blatul in casa il taiati in trei nivele.
Luam prima parte a blatului o punem pe un platou si o insiropam, adaugam crema de ciocolata, o intindem uniform pe toata suprafata si peste crema punem un rand de banana.
Luam cel de al doilea blat il punem peste si din nou adaugam crema de ciocolata pe care o intindem uniform si adugam din nou un rand de rondele de banana.
In final, punem deasupra cea de a treia parte a blatului, adaugam peste crema de ciocolata, o repartizam uniform si peste acest strat de crema imbracam tortul in frisca, ornandu-l dupa preferinte.
Tort de capsuni si zmeura cu crema de ciocolata
Ingrediente:
Pentru blat:
8 oua
8 linguri faina
8 linguri zahar tos
Pentru crema:
70g faina
500ml lapte
6 galbenusuri
3 pliculete zahar vanilinat dr. Qetker
180g zahar tos
2 ciocolate cu lapte Milka
Pentru umplut:
250g capsuni
250g zmeura
(eu am folosit din compot)
Pentru ornat:
3 plicuri praf de frisca Dr. Qetker
450ml lapte (pentru batut frisca)
cacao si nuca de cocos rosie
Mod de preparare:
Caspunile si zmeura o lasam la scurs.
Mai intai pregatim blatul de tort. Separam galbenusurile de albusuri.
Albusurile le punem intr-un castron si le batem cu mixerul pana obtinem o spuma. Adaugam apoi zaharul tos, lingura cu lingura si mixam pana se inglobeaza bine. Peste spuma obtinuta adaugam galbenusurile, amestecam pana se inglogeza si acestea si apoi punem faina, lingura cu lingura, amestecand incet cu spatula de jos in sus, pana obtinem o compozitie omogena
Tapetam cu faina o tava rotunda cu pereti detasabili, turnam compozitia obtinuta in ea si o dam la cuptor pentru 25-30 minute. Putem face testul cu scobitoarea, pentru a vedea daca blatul este copt. Dupa ce blatul este copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Pentru prepararea cremei, incepem prin a topii ciocolata. Rupem ciocolata in patratele si o punem la topit intr-o craticioara, pe baie de aburi.
Separam galbenusurile de albusuri, galbenusurile le punem intr-un castron mare, le amestecam cu zaharul tos pana se inglobeaza complet, adaugam faina in ploaie, amestecam din nou pana la inglobare.
Intr-o cratita, punem cantitatea de lapte necesara, adaugam pliculetele de zahar vanilinat si lasam pe foc pana incepe sa se incalzeasca laptele usor, dupa care adaugam compozitia preparata mai inainte – din galbenusuri, zahar si faina – si amestecam incontinu pana incepe compozitia sa se ingroase.
Cand crema a inceput sa se ingroase, turnam ciocolata topita peste si amestecam incontinu, pana se incorporeaza complet. Lasam crema obtinuta sa se raceasca doar dupa aceea umplem tortul.
Batem praful de frisca cu laptele, pana se intareste.
upa ce avem pregatit totul, incepem sa montam tortul.
Taiem blatul in trei foi. Luam o prima foaie, partea de jos a blatului, o punem pe un platou, o insiropam – in cazul meu, eu am insiropat-o cu apa cu zahar, puteti folosi orice alt sirop doriti, de la compoturi. Punem peste prima foaie de blat crema de ciocolata – crema trebuie sa o impartim in trei, pentru ca va fi pusa peste fiecare foaie de blat. Peste crema presaram cubulete de capsuni.
Urmeaza a doua foaie de blat, pe care o vom insiropa de asemenea, urmeaza stratul de crema de ciocolata si zmeura, pe care o presaram peste toata suprafata cremei
Urmeaza ultima foaie de tort, insiropam si punem un ultim strat de crema de ciocolata, de aceasta data insa nu prea gros.
Deasupra utimului strat de ciocolata intindem o pelicula subtire de frisca.Ornam dupa bunul gust.
Tort diplomat cu fructe si mascarpone
Ingrediente:
1 blat vanilie pandispan pentru tort
Pentru ornat:
5 kiwi pentru ornat
capsuni
2 linguri zahar
250ml apa
Pentru crema cu piersici:
400g piersici din compot
150g zahar pudra
150ml suc compot de piersici
2 pliculete gelatina
2 plicuri frisca
300ml lapte pentru preparat frisca
Pentru crema cu capsuni:
700g capsuni
220g zahar pudra
250g mascarpone
2 pliculete gelatina
2 plicuri frisca
300ml lapte pentru preparat frisca
Pentru insiropat blatul:
200ml apa
80g zahar pudra
Mod de preparare:
Prepararea cremei cu piersici.
Punem cei 300ml lapte intr-un bol, adaugam praful de frisca si mixam, pana se intareste frisca.
In frisca rezultata adaugam zaharul pudra si mixam din nou pana se inglobeaza complet.
Desfacem un borcan de compot de piersici. Fructel din compot le punem intr-o strecuratoare, iar sucul de compot scurs il pastram. Dupa ce piersicile s-au scurs, le taiem cubulete.
Punem sucul de compot intr-un bol de portelan, adaugam cele 2 plicuri de gelatina, amestecam cu lingura si punem gelatina in cuptorul cu microunde, la dizolvat, pentru 1 minut. Dupa ce o scoatem, o amestecam cu lingura pana se omogenizeaza.
Punem piersicile taiate cubulete intr-un castron, adaugam gelatina dizolvata peste piersici, amestecam si lasam la racorit 2-3 minute, cat sa nu fie fierbinte.
Adaugam frisca batuta peste piersicile amestecate cu gelatina si cu o spatula amestecam compozitia de jos in susu, usor, pana se inglobeaza complect, dupa care punem castronul cu aceasta crema in frigider sin e apucam rapid de cea de a doua crema.
Crema de capsuni.
Punem intr-un castron 300ml lapte, adaugam praful de frisca, pliculetul de zahar vanilinat si incepem sa mixam, pana se intareste frisca.
Spalam capsunile, le indepartam coditele si taiem fiecare capsuna in 4.
Peste capsuni adaugam zaharul pudra si pisam totul cu blenderul vertical pana obtinem un sos lichid.
Punem 150ml apa intr-un bol de portelan, adaugam cele 2 plicuri de gelatina, amestecam cu lingura si punem gelatina in cuptorul cu microunde, la dizolvat, pentru 1 minut. Dupa ce o scoatem, o amestecam cu lingura pana se omogenizeaza.
Gelatina o turnam in sosul de capsuni si amestecam din nou cu blenderul.
In sosul de capsuni rezultata adaugam cele 250g Mascarpone si mixam din nou cu blenderul vertical, pana se incorporeaza complet.
In compozitia rezultata adaugam frisca batuta si cu o spatula amestecam compozitia de jos in sus, usor, pana se inglobeaza complect, dupa care punem castronul cu aceasta crema in frigider.
Pentru a insiropa blatul pregatim un sirop la rece din 200ml apa si 80g zahar pudra, pe care le amestecam pana se dizolva zaharul.
Asamblarea tortului.
Luam o tava rotunda de tort cu peretii detasabili, punem un nivel de blat in tava, il insiropam, dupa gust (dar nu prea mult, sa nu se papaleasca).
Peste primul blat turnam crema cu piersici (atentie, s-ar putea sa va mai ramana crema, asta depinde de marimea tavii in care asamblati tortul, tineti cont ca in tava trebuie sa mai incapa si stratul de crema de capsuni si inca un nivel de blat), intindem crema uniform pe toata suprafata blatului.
Peste crema cu piersici adaugam crema de capsuni (atentie, aveti grija sa turnati doar o parte din crema pentru ca va mai trebui sa adaugati si cel de al doilea blat), nivelati frumos cu o spatula daca este nevoie.
Peste stratul de crema de capsuni punem cel de al doilea blat, il ungem cu un strat din crema de capsuni ramasa.
In final, incepem sa ornam tortul cu fructe dupa plac si inspiratie.
crina_oc- Mamica sexy
Re: Crina_oc - retete
Tiramisu
Ingrediente:
2 pachete mari Piscoturi Savoiardi (800g in total)
8 galbenusuri
750g mascarpone
500ml frisca Hulala
2 pliculete de zahar vanilinat
200g zahar pudra
4 fiole esenta de rom
1 pliculet de Cappuccino Classico La Festa (12,5g)
50ml lapte
5 lingurite ness
5 lingurite zahar pudra
5 lingurite frisca lichida
1 litru cafea preparata pentru inmuiat piscoturile
Mod de preparare:
Din aceste ingrediente rezulta un tort tiramisu mare si foarte foarte gustos, numai bun pentru o masa de sarbatoare la care iau parte multi invitati. Eu pentru asamblat tortul am folosit o tava dreptunghiulara mare, cu dimensiunile de 23cm / 37cm.
Intr-un castron punem 8 galbenusuri, adaugam 200g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat si mixam, pana ce galbenusurile isi dubleaza volumul si rezulta o spuma albicioasa.
In compozitia obtinuta, adaugam cele 4 esente de rom, pliculetul de cappuccino si cei 50 ml lapte. Punem bolul cu compozitia pe baie de aburi, deasupra unei cratite cu apa clocotita, fara ca fundul bolului sa atinga apa si amestecam cu un tel aproximaativ 10 minute, pana zaharul se topeste iar compozitia incepe sa se ingroase. Dupa 10 minute, luam bolul de pe baia de aburi si lasam compozitia sa se raceasca de tot.
Intre timp batem frisca lichida, folosindu-ne de mixer.
Intr-un alt bol, punem 5 lingurite de nes, 5 lingurite de zahar pudra si 5 lingurite de frisca lichida si amestecam cu o lingurita, pana se omogenizeaza.
Punem branza Mascarpone intr-un castron incapator (incercati sa alegeti un castron mare pentru ca in acesta veti pregati crema si va rezulta o cantitate destul de mare), si mixam pana se transforma in crema.
Peste branzica Mascarpone mixata, adaugam compozitia cu galbenusuri, care trebuie sa fie rece, la temperatura camerei si mixam pana se omogenizeaza.
Peste compozitia obtinuta, adaugam frisca si mixam din nou.
Peste ce a rezultat, adaugam compozitia de ness si mixam bine, pana se omogenizeaza si rezulta crema finala.
Dupa ce avem crema pregatita, incepem sa asamblam tortul tiramisu.
Intr-un bol punem cafeaua, pe care fiecare o pregateste in felul sau din apa, cafea, zahar. Inmuiem pe rand fiecare piscot in parte pe ambele parti (atentie sa nu lasati piscoturile prea mult in cafea pentru ca se vor inmuia prea tare).
Impartim crema obtinuta in trei parti, 2 parti egale si mai mari si o a treia parte, mai mica cu care vom unge tiramisu deasupra (aici fiecare imparte crema dupa ochi).
Luam o tava dreptunghiulara (eu am folosit o tava cu dimensiunile de 23cm / 37cm), asezam piscoturile rand pe rand in tava, astfel incat sa formam un strat de piscoturi fara spatii intre ele (eu pentru fiecare strat am folosit 31 de piscoturi si jumatate).
Peste primul strat de piscoturi inmuiate in cafea, punem o parte mai mare de crema (din cele 2 parti mari, dupa cum am impartit crema) si o intindem uniform folosindu-ne de o spatula sau de un cutit.
Urmeaza cel de al doilea strat de piscoturi inmuiat in cafea (tot 31 piscoturi si jumatate am folosit eu), urmeaza a doua parte mai mare de crema (din cele 2 parti mari, dupa cum am impartit crema), pe care o intindem uniform.
Urmeaza cel de al treilea strat de piscoturi inmuiate in cafea (acesta fiind si ultimul strat), din nou crema (de aceasta data partea a treia de crema, cea mica) pe care o intindem uniform si o nivelam cu o spatula.
Tort cu mousse de pepene galben si crema cu piersici
Ingrediente:
1 blat vanilie (eu am folosit blat cumparat, avea 3 foi, am folosit doar doua dintre ele, puteti folosi si un blat pregatit in casa de voi)
1 plic praf de frisca (pentru ornat)
150ml lapte pentru frisca
Sucul de la compotul de piersici pentru insiropat blatul
50ml apa (pentru diluat sucul de compot)
Pentru crema cu piersici:
375g pulpa piersici din compot
3oua
300g zahar tos
200ml lapte
4 pliculete zahar vanilinat
3 pliculete gelatina Dr. Qetker
200ml apa pentru dizolvat gelatina
1 plic praf de frisca Dr. Qetker
150ml lapte pentru frisca
Pentru mousse-ul de pepene galben:
1 pepene galben 1kg 200g a avut al meu (pentru ca tortul sa fie de vis, va recomand sa luati un pepene bine copt, dulce, aromat, nu unul cu gust de castravete :) , va spun asta pentru ca sunt patita)
3 pliculete gelatina Dr. Qetker
200ml apa pentru dizolvat gelatina
1 plic praf de frisca Dr. Qetker
150ml lapte pentru frisca
175g zahar pudra
2 esente de lamaie (optional)
Mod de preparare:
Crema cu piersici
Scoatem pulpa de piersica din borcan si o lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Dupa ce piersicile s-au scurs, le taiem cubulete.
Punem albusurile intr-un castron si le batem spuma cu mixerul.
Punem intr-un castron 150 ml lapte, adaugam praful de frisca si mixam pana se intareste.
Punem galbenusurile intr-un castron de sticla, termorezistent, adaugam pliculetele de zahar vanilinat, zaharul tos si mixam pana la omogenizare.
Peste galbenusurile cu zahar si vanilie apaugam laptele (200ml), mixam pana se omogenizeaza.
Apoi, punem castronul cu aceasta crema pe foc, pe baie de aburi si il lasam pana zaharul se topeste, atentie nu se fierbe si se amesteca in permanenta crema cu un tel.
Intre timp, punem pliculetele de gelatina intr-un bol, adaugam peste 200ml apa, amestecam cu o lingura si punem gelatina la topit in cuptorul cu microunde pentru maxim 1 minut, scoatem apoi bolul si amestecam sa omogenizam bine.
Turnam gelatina dizolvata in crema de galbenusuri cu zahar, amestecam cu bine cu telul pana se incorporeaza, pentru a nu ramane cocoloase de gelatina, apoi puneti bolul cu fundul in chiuveta si lasati apa rece sa curga pe langa bol, pentru a grabi procesul de racire.
Dar cand crema a ajuns la temperatura camerei, adaugati albusurile si amestecati cu telul usor, de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Adaugati apoi frisca batuta, amestecati din nou cu telul, usor, de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Adaugam apoi cubuletele de pulpa de piersici si amestecam usor cu o spatula. Cema obtinuta o pastrati la frigider pana terminate sic ea de a doua crema. Va recomand sa va grabiti cu prepararea celei de a doua creme, pentru ca prima crema sa nu se intareasca prea tare si sa aveti probleme cand asamblati tortul.
Mousse de pepene galben
Punem intr-un castron 150ml lapte, adaugam praful de frisca si mixam, pana se intareste.
Taiem pepenele in doua, il curatam de coaja si seminte.
Taiem pulpa de pepene in cubulete.
Punem cubuletele de pepene intr-un bol si le pasam cu blenderul, pana se transforma intr-un piure fin.
Adaugam in piureul de pepene 2 fiole esenta de lamaie, zaharul pudra si mixam cu blenderul din nou pana se omogenizeaza.
Intre timp, punem pliculetele de geletina intr-un bol, adaugam peste 200ml apa, amestecam cu o lingura si punem gelatina la topit in cuptorul cu microunde pentru maxim 1 minut, scoatem apoi bolul si amestecam sa omogenizam bine.
Turnam piureul de pepene intr-un bol incapator, adaugam peste gelatina dizolvata si amestecam compozitia bine cu o spatula.
Lasam piureul de pepene la racit(in cazul in care s-a incalzit de la geltina dizolvata in microunde), iar cand ajunge la temperatura camerei adaugam in pireul de pepene, frisca batuta spuma si amestecam cu un tel de jos in sus, usor, pana se inglobeaza complet.
Peste siropul din compot in care au stat piersicile, adaugam putina apa pentru al dilua si amestecam (acest proces este optional, puteti sa nu diluati siropul).
Dupa ce avem pregatite ambele crème, incepem sa incorporam tortul. Luam o tava rotunda cu diametrul de 28 cm si peretele detasabil, asezam in mijlocul tavii, o foaie de blat, insiropam cu cateva linguri din siropul de compot si turnam crema cu piersici peste primul blat, ATENTIE, turnati doar o parte din crema, atat cat sa va permita sa mai adaugati in aceeasi tava pe langa asta, inca un blat si o parte din crema de pepene.
Peste crema cu piersici, adaugati inca o foaie de blat, insiropam din nou blatu; cu cateva linguri de sirop de compot, apoi turnam o parte din mousse-ul de pepene, pana umplem tava. Astea fiind facute, nu ne ramane decat sa punem tortul in frigider si sa il lasam pana a doua zi.
Tort Fluturas
Ingrediente:
Pt blat:
5oua
5 linguri de apa =50ml
10 linguri pline cu varf faina =200g
10 linguri pline cu varf zahar=200g
Se separa ouale ,in albuse se pune apa si apoi se mixeaza bine pana albusul devine tare ,se adauga zaharul pe rand si se bate in continuare.
Se adauga galbenusele.
Se pune faina ,pe care eu intotdeauna o cern prin sita.
Cu o lingura de lemn se amesteca usor de jos in sus pana se incorporeaza faina.
Daca vreau blatul de cacao ,inlocuiesc doua linguri de faina cu cacao.
De asemenea ,se pot inlocui 3 lg faina cu praf de budinca vanilie ,caramel ,cacao ,capsuni)
Se unge o tava cu ulei sau margarina , se pune compozitia si se da la cuptor la foc mic 20-25min.
Se verifica cu scobitoarea daca este copt.
Se lasa la racit.
Se taie in doua semicercuri.
Fiecare semicerc se taie un pic in partea dreapta(nu cea rotunda) astfel incat sa semene cu o jumatate de fluture.
Apoi fiecare jumatate se taie in 3 pt a fi umplut.
Crema: frisca rezultata din 1kg smantana si 200 g zahar.
Pentru ornat: frisca + colorant si creiane de decor Dr. Qetker
Ingrediente:
2 pachete mari Piscoturi Savoiardi (800g in total)
8 galbenusuri
750g mascarpone
500ml frisca Hulala
2 pliculete de zahar vanilinat
200g zahar pudra
4 fiole esenta de rom
1 pliculet de Cappuccino Classico La Festa (12,5g)
50ml lapte
5 lingurite ness
5 lingurite zahar pudra
5 lingurite frisca lichida
1 litru cafea preparata pentru inmuiat piscoturile
Mod de preparare:
Din aceste ingrediente rezulta un tort tiramisu mare si foarte foarte gustos, numai bun pentru o masa de sarbatoare la care iau parte multi invitati. Eu pentru asamblat tortul am folosit o tava dreptunghiulara mare, cu dimensiunile de 23cm / 37cm.
Intr-un castron punem 8 galbenusuri, adaugam 200g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat si mixam, pana ce galbenusurile isi dubleaza volumul si rezulta o spuma albicioasa.
In compozitia obtinuta, adaugam cele 4 esente de rom, pliculetul de cappuccino si cei 50 ml lapte. Punem bolul cu compozitia pe baie de aburi, deasupra unei cratite cu apa clocotita, fara ca fundul bolului sa atinga apa si amestecam cu un tel aproximaativ 10 minute, pana zaharul se topeste iar compozitia incepe sa se ingroase. Dupa 10 minute, luam bolul de pe baia de aburi si lasam compozitia sa se raceasca de tot.
Intre timp batem frisca lichida, folosindu-ne de mixer.
Intr-un alt bol, punem 5 lingurite de nes, 5 lingurite de zahar pudra si 5 lingurite de frisca lichida si amestecam cu o lingurita, pana se omogenizeaza.
Punem branza Mascarpone intr-un castron incapator (incercati sa alegeti un castron mare pentru ca in acesta veti pregati crema si va rezulta o cantitate destul de mare), si mixam pana se transforma in crema.
Peste branzica Mascarpone mixata, adaugam compozitia cu galbenusuri, care trebuie sa fie rece, la temperatura camerei si mixam pana se omogenizeaza.
Peste compozitia obtinuta, adaugam frisca si mixam din nou.
Peste ce a rezultat, adaugam compozitia de ness si mixam bine, pana se omogenizeaza si rezulta crema finala.
Dupa ce avem crema pregatita, incepem sa asamblam tortul tiramisu.
Intr-un bol punem cafeaua, pe care fiecare o pregateste in felul sau din apa, cafea, zahar. Inmuiem pe rand fiecare piscot in parte pe ambele parti (atentie sa nu lasati piscoturile prea mult in cafea pentru ca se vor inmuia prea tare).
Impartim crema obtinuta in trei parti, 2 parti egale si mai mari si o a treia parte, mai mica cu care vom unge tiramisu deasupra (aici fiecare imparte crema dupa ochi).
Luam o tava dreptunghiulara (eu am folosit o tava cu dimensiunile de 23cm / 37cm), asezam piscoturile rand pe rand in tava, astfel incat sa formam un strat de piscoturi fara spatii intre ele (eu pentru fiecare strat am folosit 31 de piscoturi si jumatate).
Peste primul strat de piscoturi inmuiate in cafea, punem o parte mai mare de crema (din cele 2 parti mari, dupa cum am impartit crema) si o intindem uniform folosindu-ne de o spatula sau de un cutit.
Urmeaza cel de al doilea strat de piscoturi inmuiat in cafea (tot 31 piscoturi si jumatate am folosit eu), urmeaza a doua parte mai mare de crema (din cele 2 parti mari, dupa cum am impartit crema), pe care o intindem uniform.
Urmeaza cel de al treilea strat de piscoturi inmuiate in cafea (acesta fiind si ultimul strat), din nou crema (de aceasta data partea a treia de crema, cea mica) pe care o intindem uniform si o nivelam cu o spatula.
Tort cu mousse de pepene galben si crema cu piersici
Ingrediente:
1 blat vanilie (eu am folosit blat cumparat, avea 3 foi, am folosit doar doua dintre ele, puteti folosi si un blat pregatit in casa de voi)
1 plic praf de frisca (pentru ornat)
150ml lapte pentru frisca
Sucul de la compotul de piersici pentru insiropat blatul
50ml apa (pentru diluat sucul de compot)
Pentru crema cu piersici:
375g pulpa piersici din compot
3oua
300g zahar tos
200ml lapte
4 pliculete zahar vanilinat
3 pliculete gelatina Dr. Qetker
200ml apa pentru dizolvat gelatina
1 plic praf de frisca Dr. Qetker
150ml lapte pentru frisca
Pentru mousse-ul de pepene galben:
1 pepene galben 1kg 200g a avut al meu (pentru ca tortul sa fie de vis, va recomand sa luati un pepene bine copt, dulce, aromat, nu unul cu gust de castravete :) , va spun asta pentru ca sunt patita)
3 pliculete gelatina Dr. Qetker
200ml apa pentru dizolvat gelatina
1 plic praf de frisca Dr. Qetker
150ml lapte pentru frisca
175g zahar pudra
2 esente de lamaie (optional)
Mod de preparare:
Crema cu piersici
Scoatem pulpa de piersica din borcan si o lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Dupa ce piersicile s-au scurs, le taiem cubulete.
Punem albusurile intr-un castron si le batem spuma cu mixerul.
Punem intr-un castron 150 ml lapte, adaugam praful de frisca si mixam pana se intareste.
Punem galbenusurile intr-un castron de sticla, termorezistent, adaugam pliculetele de zahar vanilinat, zaharul tos si mixam pana la omogenizare.
Peste galbenusurile cu zahar si vanilie apaugam laptele (200ml), mixam pana se omogenizeaza.
Apoi, punem castronul cu aceasta crema pe foc, pe baie de aburi si il lasam pana zaharul se topeste, atentie nu se fierbe si se amesteca in permanenta crema cu un tel.
Intre timp, punem pliculetele de gelatina intr-un bol, adaugam peste 200ml apa, amestecam cu o lingura si punem gelatina la topit in cuptorul cu microunde pentru maxim 1 minut, scoatem apoi bolul si amestecam sa omogenizam bine.
Turnam gelatina dizolvata in crema de galbenusuri cu zahar, amestecam cu bine cu telul pana se incorporeaza, pentru a nu ramane cocoloase de gelatina, apoi puneti bolul cu fundul in chiuveta si lasati apa rece sa curga pe langa bol, pentru a grabi procesul de racire.
Dar cand crema a ajuns la temperatura camerei, adaugati albusurile si amestecati cu telul usor, de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Adaugati apoi frisca batuta, amestecati din nou cu telul, usor, de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Adaugam apoi cubuletele de pulpa de piersici si amestecam usor cu o spatula. Cema obtinuta o pastrati la frigider pana terminate sic ea de a doua crema. Va recomand sa va grabiti cu prepararea celei de a doua creme, pentru ca prima crema sa nu se intareasca prea tare si sa aveti probleme cand asamblati tortul.
Mousse de pepene galben
Punem intr-un castron 150ml lapte, adaugam praful de frisca si mixam, pana se intareste.
Taiem pepenele in doua, il curatam de coaja si seminte.
Taiem pulpa de pepene in cubulete.
Punem cubuletele de pepene intr-un bol si le pasam cu blenderul, pana se transforma intr-un piure fin.
Adaugam in piureul de pepene 2 fiole esenta de lamaie, zaharul pudra si mixam cu blenderul din nou pana se omogenizeaza.
Intre timp, punem pliculetele de geletina intr-un bol, adaugam peste 200ml apa, amestecam cu o lingura si punem gelatina la topit in cuptorul cu microunde pentru maxim 1 minut, scoatem apoi bolul si amestecam sa omogenizam bine.
Turnam piureul de pepene intr-un bol incapator, adaugam peste gelatina dizolvata si amestecam compozitia bine cu o spatula.
Lasam piureul de pepene la racit(in cazul in care s-a incalzit de la geltina dizolvata in microunde), iar cand ajunge la temperatura camerei adaugam in pireul de pepene, frisca batuta spuma si amestecam cu un tel de jos in sus, usor, pana se inglobeaza complet.
Peste siropul din compot in care au stat piersicile, adaugam putina apa pentru al dilua si amestecam (acest proces este optional, puteti sa nu diluati siropul).
Dupa ce avem pregatite ambele crème, incepem sa incorporam tortul. Luam o tava rotunda cu diametrul de 28 cm si peretele detasabil, asezam in mijlocul tavii, o foaie de blat, insiropam cu cateva linguri din siropul de compot si turnam crema cu piersici peste primul blat, ATENTIE, turnati doar o parte din crema, atat cat sa va permita sa mai adaugati in aceeasi tava pe langa asta, inca un blat si o parte din crema de pepene.
Peste crema cu piersici, adaugati inca o foaie de blat, insiropam din nou blatu; cu cateva linguri de sirop de compot, apoi turnam o parte din mousse-ul de pepene, pana umplem tava. Astea fiind facute, nu ne ramane decat sa punem tortul in frigider si sa il lasam pana a doua zi.
Tort Fluturas
Ingrediente:
Pt blat:
5oua
5 linguri de apa =50ml
10 linguri pline cu varf faina =200g
10 linguri pline cu varf zahar=200g
Se separa ouale ,in albuse se pune apa si apoi se mixeaza bine pana albusul devine tare ,se adauga zaharul pe rand si se bate in continuare.
Se adauga galbenusele.
Se pune faina ,pe care eu intotdeauna o cern prin sita.
Cu o lingura de lemn se amesteca usor de jos in sus pana se incorporeaza faina.
Daca vreau blatul de cacao ,inlocuiesc doua linguri de faina cu cacao.
De asemenea ,se pot inlocui 3 lg faina cu praf de budinca vanilie ,caramel ,cacao ,capsuni)
Se unge o tava cu ulei sau margarina , se pune compozitia si se da la cuptor la foc mic 20-25min.
Se verifica cu scobitoarea daca este copt.
Se lasa la racit.
Se taie in doua semicercuri.
Fiecare semicerc se taie un pic in partea dreapta(nu cea rotunda) astfel incat sa semene cu o jumatate de fluture.
Apoi fiecare jumatate se taie in 3 pt a fi umplut.
Crema: frisca rezultata din 1kg smantana si 200 g zahar.
Pentru ornat: frisca + colorant si creiane de decor Dr. Qetker
crina_oc- Mamica sexy
Re: Crina_oc - retete
wau , crina m-ai dat gata cu tortuletele ..... felicitari , voi incerca si eu sa fac unu .... vad eu care se face mai usor si pe acela il fac!
Re: Crina_oc - retete
Draga Crina....cind treci prin capitala te astept si pe la mine.......felicitari!!!!
nadvio1973- Mamica sexy
Re: Crina_oc - retete
ultimele 2 torturi facute, acoperite cu pasta de zahar...blat normal si crema ganache la primul cu ciocolata alba, la cel de pasti cu ciocolata neagra
Pasta de zahar am facut-o dupa reteta asta:
- 5 gr de gelatina in foi pusa la inmuiat in 30 ml de apa
- 50 de grame de glucoza lichida
- 450 de grame de zahar pudra cumparat (adica care sa aiba o cantitate mica de amidon in el)
Intr-un ibric pun glucoza pe foc mic, cind se incalzeste devine lichida nu viscoasa cum e cind e rece,in acel moment pun gelatina care a absorbit apa si amestec pina ce se dizolva (Nu trebuie sa fiarba, trebuie numai sa devina lichid!)
Pun in bol zaharul si in mijloc gelatina topita in glucoza
Amestec pina ce se formeaza bila si devine ca o plastilina, ca sa n-am deloc probleme sa se lipeasca presar amidon pe masa si intind pasta .
Pasta de zahar am facut-o dupa reteta asta:
- 5 gr de gelatina in foi pusa la inmuiat in 30 ml de apa
- 50 de grame de glucoza lichida
- 450 de grame de zahar pudra cumparat (adica care sa aiba o cantitate mica de amidon in el)
Intr-un ibric pun glucoza pe foc mic, cind se incalzeste devine lichida nu viscoasa cum e cind e rece,in acel moment pun gelatina care a absorbit apa si amestec pina ce se dizolva (Nu trebuie sa fiarba, trebuie numai sa devina lichid!)
Pun in bol zaharul si in mijloc gelatina topita in glucoza
Amestec pina ce se formeaza bila si devine ca o plastilina, ca sa n-am deloc probleme sa se lipeasca presar amidon pe masa si intind pasta .
crina_oc- Mamica sexy
Re: Crina_oc - retete
de unde ai reteta aceeasta de pasta Crina,cred ca aceeasi reteta am folosit si eu...
ma duc sa o caut
te intreb caci cu siguranta ai luat-o de pe net...
ma duc sa o caut
te intreb caci cu siguranta ai luat-o de pe net...
Maria- Administrator
Re: Crina_oc - retete
da, normal e de pe net....
de aici http://artaculinara.com/forums/topic/591-pasta-de-zahar-retetetehnica-secrete/?s=35d5f4844e509cafeb6ff46fad7e6bf6 imi place la nrbunie forumul asta :soare:
de aici http://artaculinara.com/forums/topic/591-pasta-de-zahar-retetetehnica-secrete/?s=35d5f4844e509cafeb6ff46fad7e6bf6 imi place la nrbunie forumul asta :soare:
crina_oc- Mamica sexy
Re: Crina_oc - retete
MERSI Crina...
se pare ca e aceeasi reteta dar eu am luat-o din alta parte,intru sa studiez si eu putin forumul
se pare ca e aceeasi reteta dar eu am luat-o din alta parte,intru sa studiez si eu putin forumul
Maria- Administrator
Re: Crina_oc - retete
este foarte interesant forumul
Raluca30- Mamica de cariera
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : ador plimbarile
Re: Crina_oc - retete
asa este,am intrat si eu pe acolo,vad caci sunt fetele de pe culinar,au forum,ma refer la Adriana
nici nu mai stiu daca mai activeaza acolo caci in ultimul timp nu am mai avut timp sa intru :3345:
sunt fete talentate care au bloguri culinare,majoritatea numelor imi sunt cunoscute :sunflowers:
nici nu mai stiu daca mai activeaza acolo caci in ultimul timp nu am mai avut timp sa intru :3345:
sunt fete talentate care au bloguri culinare,majoritatea numelor imi sunt cunoscute :sunflowers:
Maria- Administrator
Re: Crina_oc - retete
intradevar acolo sunt fete profesioniste.......eu sunt ... incepatoare, dar ma ajuta sfaturile lor
crina_oc- Mamica sexy
Re: Crina_oc - retete
ai cont acolo cont Crina?am rasfoit si eu azi forumul lor si ai ce invata de la ele
Maria- Administrator
Re: Crina_oc - retete
tortul facut aseara pentru o prietena draga care sapt asta trebuie sa nasca, din pacate cam nereusit
sa nu radeti de burtica mea plata
BLAT:
5 oua
5 linguri de apa =50ml
10 linguri pline cu varf faina =200g
10 linguri pline cu varf zahar=200g
Se separa ouale ,in albuse se pune apa si apoi se mixeaza bine pana albusul devine tare ,se adauga zaharul pe rand si se bate in continuare.Se adauga galbenusele.Se pune faina ,pe care eu intotdeauna o cern prin sita. Cu o lingura de lemn se amesteca usor de jos in sus pana se incorporeaza faina.Se unge o tava cu ulei sau margarina , se pune compozitia si se da la cuptor la foc mic 20-25min.
CREMA:
o budinca praf de capsuni, 400ml lapte ,5lg zahar .1 lg amidon sau faina;se fierb toate pe baie de abur si se pune la rece acoperita cu o folie pt a nu face pojghita deasupra.Rece se mixeaza bine si se adauga pe rand 3-4 lg de frisca batuta tare ,cat sa fie o crema tare si cremoasa .
sa nu radeti de burtica mea plata
BLAT:
5 oua
5 linguri de apa =50ml
10 linguri pline cu varf faina =200g
10 linguri pline cu varf zahar=200g
Se separa ouale ,in albuse se pune apa si apoi se mixeaza bine pana albusul devine tare ,se adauga zaharul pe rand si se bate in continuare.Se adauga galbenusele.Se pune faina ,pe care eu intotdeauna o cern prin sita. Cu o lingura de lemn se amesteca usor de jos in sus pana se incorporeaza faina.Se unge o tava cu ulei sau margarina , se pune compozitia si se da la cuptor la foc mic 20-25min.
CREMA:
o budinca praf de capsuni, 400ml lapte ,5lg zahar .1 lg amidon sau faina;se fierb toate pe baie de abur si se pune la rece acoperita cu o folie pt a nu face pojghita deasupra.Rece se mixeaza bine si se adauga pe rand 3-4 lg de frisca batuta tare ,cat sa fie o crema tare si cremoasa .
crina_oc- Mamica sexy
Re: Crina_oc - retete
ei lasa Crina caci e frumos,data viitoare o sa iti iasa mai bine
tu cu ce scrii pe torturi?
tu cu ce scrii pe torturi?
Maria- Administrator
Re: Crina_oc - retete
mie mi sse pare ok, eu nu as fi reusit, si sunt convinsa ca a fost delicios
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Crina_oc - retete
Maria , eu scriu cu creioanele de la dr.oetker insa me enerveaza ca in frigider se topeste scrisul...aici e detasabila partea cu scrisul...
multumesc Teo , inca nu l-am mancat, in seara am mergem la prietena mea in vizita......sper sa fie macar bun la gust
p.s ce-mi plac noile schimbari
multumesc Teo , inca nu l-am mancat, in seara am mergem la prietena mea in vizita......sper sa fie macar bun la gust
p.s ce-mi plac noile schimbari
crina_oc- Mamica sexy
Re: Crina_oc - retete
te intrebam caci am citit undeva caci sunt carioci de la herlitz cu coloranti alimentari,eu am probleme cu scrisul pe torturi,de multe ori evit sa scriu
da ,au facut schimbari frumoase
da ,au facut schimbari frumoase
Maria- Administrator
Re: Crina_oc - retete
si mie mi-ar trebui ceva mai bun de scris, creioanele astea nu-mi prea plac, daca gasesti de comandat undeva pe net sa-mi zici si mie
am sa ma uit si eu...
am sa ma uit si eu...
crina_oc- Mamica sexy
Re: Crina_oc - retete
crina arata super tortul , nu mias fi imaginat ca voi vedea vreodata un tort burtica si sani ..... cum iai facut? in tavi separate?
felicitari oricum pentru tortulete, minunate!
felicitari oricum pentru tortulete, minunate!
Pagina 1 din 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Subiecte similare
» Retete fara carne .......retete de post
» teodoraion- retete
» paula_mami - retete
» Alinagherman-retete!
» paul_A - retete
» teodoraion- retete
» paula_mami - retete
» Alinagherman-retete!
» paul_A - retete
Pagina 1 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA