Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 224 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 224 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
+8
Maria
elena
paul_A
ari05
madalina
sandy
STEF30IASI
adriana
12 participanți
Pagina 1 din 3
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
Drob de miel (cighir)
Ingrediente: 500g. maruntaie de miel (inima, ficat, plamani), 1 prapure, 2 oua, 1 felie de paine, 1 lingura smantana, 1 lingura verdeata tocata, 2 fire de ceapa verde, sare, piper, 1 lingura untura
Mod de preparare
: Se trec prin masina de tocat maruntaiele mielului. Se amesteca cu oua, putin miez de paine muiat in lapte, sare, un praf de piper, smantana si verdeata tocata marunt. Se spala prapurele bine in mai multe ape. Se unge putin cu untura o tigaie cu marginile joase, se intinde prapurele in tigaie astfel incat sa ramana mult si pe margini si sa poata fi intors peste umplutura. Se pune umplututa in strat uniform peste prapure si se intorc marginile prapurelui peste umplutura. Se coace la cuptor. Se serveste cu oua rosii si ceapa verde.
Drob de miel in aluat
Ingrediente
: Pentru tocatura aceleasi cantitati ca mai sus; pentru aluat : 1 ou, 150 g. faina, 1 lingura de unt sau untura, sare
Mod de preparare
: Drobul poate fi invelit in aluat in loc de prapure. Se pregateste tocatura ca in reteta de mai mai sus. Se face un aluat fraged din ou, faina si unt. Se intinde o foaie ca de taietei. Se aseaza in tigaia unsa cu unt sau untura. Se pune deasupra umplutura intr-un strat de grosime egala. Se intorc marginile aluatului peste umplutura. Se unge cu ou si se da la cuptor.
Drob de miel
Timp de preparare: 1 h 10 min
Ingrediente:
- inima, ficat si plamini de miel
- o ceapa, un morcov, o radacina de patrunjel, cateva legaturi de ceapa verde (3-4), marar patrunjel (verzi), un prapur, o felie de piine
- 3-4 oua
- sare
- piper
- ulei
Mod preparare:
Se pune la fiert, pana da in clocot, apa cu un praf de sare. Cand clocoteste, se pun maruntaiele de miel curatate si spalate (cu o ceapa, un morcov si un patrunjel) si se lasa la fiert la foc mic.
Dupa ce au fiert se lasa la racit, dupa care se trec prin masina de tocat cu o bucatica de miez de piine muiat in apa si stors. Se amesteca carnea tocata cu ceapa verde tocata (si coditele), cu marar si patrunjel verde tocate fin, sare, piper si cu ouale.
Se spala bine prapurul. Se unge o cratita cu ulei, se pune prapurul in cratita, se intinde si pe peretii laterali (pina sus), se toarna inauntru compozitia, se inveleste cu prapurele, se unge cu ulei deasupra si se introduce in cuptor la copt.
Cind sint gata, se rastoarna din cratita intr-o farfurie dupa care se rastoarna pe un platou.
Ingrediente: 500g. maruntaie de miel (inima, ficat, plamani), 1 prapure, 2 oua, 1 felie de paine, 1 lingura smantana, 1 lingura verdeata tocata, 2 fire de ceapa verde, sare, piper, 1 lingura untura
Mod de preparare
: Se trec prin masina de tocat maruntaiele mielului. Se amesteca cu oua, putin miez de paine muiat in lapte, sare, un praf de piper, smantana si verdeata tocata marunt. Se spala prapurele bine in mai multe ape. Se unge putin cu untura o tigaie cu marginile joase, se intinde prapurele in tigaie astfel incat sa ramana mult si pe margini si sa poata fi intors peste umplutura. Se pune umplututa in strat uniform peste prapure si se intorc marginile prapurelui peste umplutura. Se coace la cuptor. Se serveste cu oua rosii si ceapa verde.
Drob de miel in aluat
Ingrediente
: Pentru tocatura aceleasi cantitati ca mai sus; pentru aluat : 1 ou, 150 g. faina, 1 lingura de unt sau untura, sare
Mod de preparare
: Drobul poate fi invelit in aluat in loc de prapure. Se pregateste tocatura ca in reteta de mai mai sus. Se face un aluat fraged din ou, faina si unt. Se intinde o foaie ca de taietei. Se aseaza in tigaia unsa cu unt sau untura. Se pune deasupra umplutura intr-un strat de grosime egala. Se intorc marginile aluatului peste umplutura. Se unge cu ou si se da la cuptor.
Drob de miel
Timp de preparare: 1 h 10 min
Ingrediente:
- inima, ficat si plamini de miel
- o ceapa, un morcov, o radacina de patrunjel, cateva legaturi de ceapa verde (3-4), marar patrunjel (verzi), un prapur, o felie de piine
- 3-4 oua
- sare
- piper
- ulei
Mod preparare:
Se pune la fiert, pana da in clocot, apa cu un praf de sare. Cand clocoteste, se pun maruntaiele de miel curatate si spalate (cu o ceapa, un morcov si un patrunjel) si se lasa la fiert la foc mic.
Dupa ce au fiert se lasa la racit, dupa care se trec prin masina de tocat cu o bucatica de miez de piine muiat in apa si stors. Se amesteca carnea tocata cu ceapa verde tocata (si coditele), cu marar si patrunjel verde tocate fin, sare, piper si cu ouale.
Se spala bine prapurul. Se unge o cratita cu ulei, se pune prapurul in cratita, se intinde si pe peretii laterali (pina sus), se toarna inauntru compozitia, se inveleste cu prapurele, se unge cu ulei deasupra si se introduce in cuptor la copt.
Cind sint gata, se rastoarna din cratita intr-o farfurie dupa care se rastoarna pe un platou.
Ultima editare efectuata de catre adriana in Mar Mar 16, 2010 5:31 pm, editata de 1 ori
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
adriana a scris:Friptura de miel la cuptor
Mod de preparare:
Partea
cea mai buna pentru friptura este pulpa din spate (pana la muschi).
Carnea neudata se parleste la flacara ca sa se arda bine firele de par.
Carnea de miel scade mult la fript, dar cu osul isi va pastra mai bine
forma. Pulpa se aseaza intr-o tava sau cratita potrivita cu marimea ei,
pentru a nu ramane mult loc liber in jur (sa nu se arda sosul). Se
presara cu un varf de cutit de piper si un varf de cutit de boia dulce
(care se intinde cu mana la suprafata) ca sa se rumeneasca frumos apoi
se unge bine cu ulei sau cu untura de porc. Tava se introduce in
cuptorul incins, unde se lasa circa 20 de minute, pana cand se
rumeneste putin; se presara apoi cu putina sare fina si in cratita se
adauga 3-4 linguri de apa (ca sa nu se arda sosul). Din cand in cand
carnea se intorce, ca sa se rumenesca uniform, stropindu-se de fiecare
data cu sosul din tava, care se completeaza cu apa atat cat este
necesar pentru ca sa nu se arda. Dupa ce s-a rumenit putin, carnea se
acopera pentru ca sa ramana mai suculenta. Se frige circa 1 1/2 ora.
Cand este gata, se pun in sos 2-3 catei de usturoi, taiati felii si cu
acest sos se stropeste friptura, astfel usturoiul aromeaza intens.
Se
serveste cu salata de cartofi preparata cu ceapa verde, cu salata verde
sau cu cartofi prajiti. Cartofii se pot praji chiar in grasimea in care
s-a fript carnea.
Stufatul de miel
Ingrediente:
750g. carne de miel, 40 fire ceapa verde, 20 fire usturoi verde, 2
linguri untura, 1 lingurita faina, 1 pahar bors sau 2 linguri otet, 1
lingura bulion, sare
Mod de preparare: Se taie carnea de miel in
bucati potrivite si se prajesc cu o lingura de grasime. Se oparesc
firele de ceapa si usturoi verde si se innoada fiecare fir in forma de
opt. Se prajesc usor in putina untura, fara sa se ingalbeneasca. Se pun
in cratita cu carne, se adauga un praf de faina, un pahar de bors fiert
limpezit si indoit cu apa sau 2 linguri de otet, sare si bulion de
rosii. Dupa ce a inceput sa fiarba se da la cuptor si se lasa sa fiarba
innabusit pana cand scade cat trebuie.
Mai putin aspectuoasa,
dar la fel de gustoasa se poate face mancarea taind ceapa si usturoiul
in bucatele, in loc sa fie innodate.
Pofta buna!!!!
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
nu prea imi place carnea de miel
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
Miel cu tarhon si lamiie
Ingrediente:
Pulpa de miel, vin alb, ceapa verde, usturoi verde, ulei
de masline, masline negre, 2 lamai, tarhon, smantana, 2 oua
Mod de preparare:
Se curata si se spala bine carnea de miel, se taie
cubulete, se caleste impreuna cu ceapa verde si usturoiul.
Se adauga apa
incalzita in prealabil si se lasa sa fiarba la foc scazut.
Dupa ce apa a scazut
astfel incat sa ramana putin sos (dar sa acopere carnea) se adauga vinul alb
(1/2 pahar) si tarhonul taiat marunt. Se baga la cuptor.
Cand carnea este
aproape gata se adauga ouale batute si se mai lasa aproximativ 3 minute.Friptura se serveste ornata cu felii mari de lamaie si stropita cu smantana.
Miel cu ciuperci
Ingrediente:
750g. carne de miel, 400g. ciuperci, 1 lingura de unt
sau untura, 1 ceapa mica, 1 ceasca zeama de carne sau apa, 2 linguri de
smantana, 1 lingurita de faina, sare
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt si se pune la prajit.
Se adauga
ciupercile in prealabil spalate si taiate felii subtiri si bucatile de carne.
Se sareaza.
Cand totul incepe sa se rumeneasca se toarna zeama de carne si se
lasa sa scada. Cu un sfert de ora inainte de a servi se amesteca smantana cu
faina, se toarna peste mancare si se lasa sa dea cateva clocote.
Miel cu spanac
Ingrediente:
750g. carne, 2 kg. spanac, 1 lingurita faina, 2 linguri
untura, 1 ceapa, 1 lingura bulion, sare
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt si se pune la prajit.
Se adauga
bucatile de carne. Se presara 1 lingurita de faina.
Se curata spanacul, se
spala in mai multe ape, se opareste si se scurge.
Se pune in cratita cu carne,
se adauga bulionul, putina apa si sare. Se acopera si se da la cuptor o
jumatate de ora. Daca este nevoie se mai adauga putina apa.
Ingrediente:
Pulpa de miel, vin alb, ceapa verde, usturoi verde, ulei
de masline, masline negre, 2 lamai, tarhon, smantana, 2 oua
Mod de preparare:
Se curata si se spala bine carnea de miel, se taie
cubulete, se caleste impreuna cu ceapa verde si usturoiul.
Se adauga apa
incalzita in prealabil si se lasa sa fiarba la foc scazut.
Dupa ce apa a scazut
astfel incat sa ramana putin sos (dar sa acopere carnea) se adauga vinul alb
(1/2 pahar) si tarhonul taiat marunt. Se baga la cuptor.
Cand carnea este
aproape gata se adauga ouale batute si se mai lasa aproximativ 3 minute.Friptura se serveste ornata cu felii mari de lamaie si stropita cu smantana.
Miel cu ciuperci
Ingrediente:
750g. carne de miel, 400g. ciuperci, 1 lingura de unt
sau untura, 1 ceapa mica, 1 ceasca zeama de carne sau apa, 2 linguri de
smantana, 1 lingurita de faina, sare
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt si se pune la prajit.
Se adauga
ciupercile in prealabil spalate si taiate felii subtiri si bucatile de carne.
Se sareaza.
Cand totul incepe sa se rumeneasca se toarna zeama de carne si se
lasa sa scada. Cu un sfert de ora inainte de a servi se amesteca smantana cu
faina, se toarna peste mancare si se lasa sa dea cateva clocote.
Miel cu spanac
Ingrediente:
750g. carne, 2 kg. spanac, 1 lingurita faina, 2 linguri
untura, 1 ceapa, 1 lingura bulion, sare
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt si se pune la prajit.
Se adauga
bucatile de carne. Se presara 1 lingurita de faina.
Se curata spanacul, se
spala in mai multe ape, se opareste si se scurge.
Se pune in cratita cu carne,
se adauga bulionul, putina apa si sare. Se acopera si se da la cuptor o
jumatate de ora. Daca este nevoie se mai adauga putina apa.
Ultima editare efectuata de catre STEF30IASI in Vin Mar 12, 2010 3:37 pm, editata de 1 ori
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
multumim pentru retete mamici cochete
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
Drob din porc
Pentru ca eu nu mananc miel dar imi place drobul foarte mult,....eu il fac din organe de porc
Ingrediente
organe de purcel (splina, ficatul, rinichii, inima)
5-7 fire de ceapa verde
5 oua
1 legatura de patrunjel
1 legatura marar
1 prapure sau pesmet
sare si piper
2-3 oua fierte, tari (optional)
Mod de preparare
Se spala bine organele in apa rece. Se taie in bucati micute, se curata de pielite, cheaguri de sange. Se lasa 10-15 minute in 3 parti apa si 1 parte otet sa iasa orice eventual miros.
Se pun la fiert in apa rece (fara sare). Se ia spuma si se fierb circa 20-30 de minute. Se arunca apa. Se lasa sa se raceasca putin (cat sa le puteti lua cu mana).
Se dau organele fierte prin masina de tocat laolalta cu toate ingredientele (fara oua). Se condimenteaza cu sare si piper. Se pun ouale crude si se amesteca bine. Daca nu aveti prapure se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.
Prapurele se spala in cateva ape. Se pune prapurele pe fundul tavii cu marginile in afara, se pune carnea,ouale fierte, iar cu prapurele ramas in afara se acopera.
Se tine la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos, in cuptorul preincalzit .
Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Se pastreaza in frigider invelit in folie de plastic.
Pofta buna!!!!
Pentru ca eu nu mananc miel dar imi place drobul foarte mult,....eu il fac din organe de porc
Ingrediente
organe de purcel (splina, ficatul, rinichii, inima)
5-7 fire de ceapa verde
5 oua
1 legatura de patrunjel
1 legatura marar
1 prapure sau pesmet
sare si piper
2-3 oua fierte, tari (optional)
Mod de preparare
Se spala bine organele in apa rece. Se taie in bucati micute, se curata de pielite, cheaguri de sange. Se lasa 10-15 minute in 3 parti apa si 1 parte otet sa iasa orice eventual miros.
Se pun la fiert in apa rece (fara sare). Se ia spuma si se fierb circa 20-30 de minute. Se arunca apa. Se lasa sa se raceasca putin (cat sa le puteti lua cu mana).
Se dau organele fierte prin masina de tocat laolalta cu toate ingredientele (fara oua). Se condimenteaza cu sare si piper. Se pun ouale crude si se amesteca bine. Daca nu aveti prapure se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.
Prapurele se spala in cateva ape. Se pune prapurele pe fundul tavii cu marginile in afara, se pune carnea,ouale fierte, iar cu prapurele ramas in afara se acopera.
Se tine la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos, in cuptorul preincalzit .
Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Se pastreaza in frigider invelit in folie de plastic.
Pofta buna!!!!
Ultima editare efectuata de catre adriana in Sam Apr 03, 2010 1:23 pm, editata de 1 ori
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
nici eu nu mananc miel ... nu -mi place... si special pt mine face mama drob dar fara carne de miel
ari05- Mamica cocheta
- Varsta : 43
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
mie imi place tare mult drobul laura de aceea si fac din carne de porc......hmmmm chiar mi sa facut pofta, abia astept sa fac....
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
pai si mie imi place la nebunie ... deja salivez si eu la gandul lui ... dor ca nu imi place carnea de miel deloc mai ales nu-mi place cum miroase
si mama face (ca eu nu fac ) drob din carne de porc ...
si mama face (ca eu nu fac ) drob din carne de porc ...
ari05- Mamica cocheta
- Varsta : 43
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
laura nu ma face ca ma duc astazi in supermarchet si cumpar carne si organe si pun sa fac ....si iti trimit si tie o portie
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
ooooo super !!!!! sa sti ica asa pofta mi-ai facut cu drobul acum si mie si cand ma ganesc ca mai sunt inca 3 sapt pana la paste...
ari05- Mamica cocheta
- Varsta : 43
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
mie imi place drobul,,desi nu-s innebunita dupa miel,,,dar avand in vedere ca noi avem ai nostri,tatal meu il taie pe cel mai fraged(de varsta)
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
mie mi-ar fi mila sa-l tai
ari05- Mamica cocheta
- Varsta : 43
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
nici eu nu prea mananac carne de miel...ma doare stomacul dupa, dar drob gust putin asa de pofta
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
sandy am inteles ca miei sunt destul de micuti anul acesta.....mi-a zis mama ca ea cauta.....eu oricum nu mananc...asa sunt si ai vostri?
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
ari05_Laura a scris:mie mi-ar fi mila sa-l tai
te cred Laura,,mie mi-e mila de fiecare data,,,,dar de paste ai mei taie n,,,miei
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
si mie mi-e mila de mieluti..au o viata asa scurta..dar asta e....
Drob nu fac de pasti, nu ne place..dar imi place muult borsul de miel cu leustea proaspat si friptura la cuptor..abia astept...mai am si pastrama la congelator..yamiii.. aaa si pasca fac si cozonac..cam atat...sa nu uit de oua rosii, cam 20-30.
Drob nu fac de pasti, nu ne place..dar imi place muult borsul de miel cu leustea proaspat si friptura la cuptor..abia astept...mai am si pastrama la congelator..yamiii.. aaa si pasca fac si cozonac..cam atat...sa nu uit de oua rosii, cam 20-30.
elena- Mamica cocheta
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
elena a scris:si mie mi-e mila de mieluti..au o viata asa scurta..dar asta e....
Drob nu fac de pasti, nu ne place..dar imi place muult borsul de miel cu leustea proaspat si friptura la cuptor..abia astept...mai am si pastrama la congelator..yamiii.. aaa si pasca fac si cozonac..cam atat...sa nu uit de oua rosii, cam 20-30.
mi-ai facut pofta... :papa:
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
pai mai e putin :lim: Si mie imi ploua in gura cand scriu :timi:
elena- Mamica cocheta
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
acum cand ma straduiesc sa mananc mancare de post :rosh:
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
paul_a nu mai intra la acest topic decat dupa ce trece postul
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
ce gospodine sunt pe aici,harnice foc :paste:
Maria- Administrator
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
da,cuscra,,nu e bine sa-ti fie pofta,,,mai bine gusti cand tie pofta de ceva,,ce-ti miroase,caci e pacat sa nu gusti,,si poti tine in continuare in ziua respectiva post,sunt bancuri ca te sparci
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
mai fetelor, ce pofticioase suntem :lim:
Adriana, sa stii ca tot la drob visez de cateva zile cred ca ma ingras numai gandindu-ma dar mai am rabdare pana la paste
Adriana, sa stii ca tot la drob visez de cateva zile cred ca ma ingras numai gandindu-ma dar mai am rabdare pana la paste
ari05- Mamica cocheta
- Varsta : 43
Re: Preparate traditionale de Pasti - Drob, ciorba, friptura de miel
nu mai dau pe aici daca tot despre drob vorbiti...
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Subiecte similare
» Preparate traditionale de Pasti - oua rosii!
» Masa de Paste- preparate traditionale, poze
» Traditii si obiceiuri de Pasti!
» Retete preparate din vanat
» Retete Traditionale de Sarbatorile de Iarna
» Masa de Paste- preparate traditionale, poze
» Traditii si obiceiuri de Pasti!
» Retete preparate din vanat
» Retete Traditionale de Sarbatorile de Iarna
Pagina 1 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA