Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 64 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 64 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
+14
crina_oc
adriana
mofturaki
mona_mami
Maria
roxana ,mamica finuta
sandy
teodoraion
roxanik
paul_A
celina74
muraru raluca
anka9mai
amalia-carmen
18 participanți
Pagina 4 din 11
Pagina 4 din 11 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
cozonac?????????? roxi tu te joci cu noi????vrem!!!!!!!
anka9mai- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
asa va vreau...mona,super ideea ta!
amalia-carmen- Mamica de cariera
- Varsta : 52
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
Am prins ideea de la inceput ... dar m-am luat si eu dupa fete ... vroiam sa caut ceva cu specific dar cu Lavi in brate nu prea a avut rabdare ...
mona_mami- Mamica cocheta
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
Am venit si eu cu o salata ce o fac intotdeauna de sarbatori, si nu numai
SALATA BEUF
ingrediente:
-4 morcovi
-5 cartofi
-1 cutie mazare
-1 borcan castraveti murati
-1 borcan maioneza (eu prefer sa o fac acasa)
-sare
-2 linguri de mustar
-1 piept de pui (eu nu pun carne, o fac doar cu legume, ne place mai mult asa)
Porta buna!
SALATA BEUF
ingrediente:
-4 morcovi
-5 cartofi
-1 cutie mazare
-1 borcan castraveti murati
-1 borcan maioneza (eu prefer sa o fac acasa)
-sare
-2 linguri de mustar
-1 piept de pui (eu nu pun carne, o fac doar cu legume, ne place mai mult asa)
Porta buna!
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
vin si eu cu o reteta a unei salate ce o fac eu de Craciun:
Salata de ceapa cu chiftelute
Ingrediente: - 1-1,5 kg ceapa;
- 500g carne tocata;
- zarzavat verde;
- 2-3 catei de usturoi;
- 2 linguri faina;
- 4 oua;
- sare;
- piper boabe si macinat;
- foi de dafin;
- 200 ml otet;
- 2-3 litri apa.
Mod de preparare:
Din carnea tocata (in care se poate pune 1 ceapa, zarzavat verde, 2-3 catei de usturoi, 2 oua si 2 linguri de faina, sare si piper macinat) se fac bilute mici care se prajesc in ulei. Dupa ce sunt prajite, se lasa la racit.
Intr-un vas se pun la fiert 2-3 litri de apa in care se pune: 200ml otet, piper boabe (10-15 boabe),2-3 foi de dafin si se lasa sa dea un clocot. Se ia vasul de pe foc si se adauga ceapa taiata julien/solzisori.
Se lasa ceapa la "macerat" aprox 2h, pana cand s-a racit.
Cand s-a racit se scoate ceapa din apa cu otet si se scurge, strangand-o in pumn. Zeama ramasa se arunca.
Separat, din 2 galbenusuri se face maioneza care la final, pentru subtiere, se amesteca cu 20 ml de apa minerala (cu bule).
Intr-un vas se pune ceapa, se adauga chiftelutele (bilele de carne) si maioneza. Se adauga sare si piper dupa gust. In acest stadiu e f important ca ceapa scursa si chiftelutele sa fie reci, ca sa nu se taie maioneza.
Salata de ceapa cu chiftelute
Ingrediente: - 1-1,5 kg ceapa;
- 500g carne tocata;
- zarzavat verde;
- 2-3 catei de usturoi;
- 2 linguri faina;
- 4 oua;
- sare;
- piper boabe si macinat;
- foi de dafin;
- 200 ml otet;
- 2-3 litri apa.
Mod de preparare:
Din carnea tocata (in care se poate pune 1 ceapa, zarzavat verde, 2-3 catei de usturoi, 2 oua si 2 linguri de faina, sare si piper macinat) se fac bilute mici care se prajesc in ulei. Dupa ce sunt prajite, se lasa la racit.
Intr-un vas se pun la fiert 2-3 litri de apa in care se pune: 200ml otet, piper boabe (10-15 boabe),2-3 foi de dafin si se lasa sa dea un clocot. Se ia vasul de pe foc si se adauga ceapa taiata julien/solzisori.
Se lasa ceapa la "macerat" aprox 2h, pana cand s-a racit.
Cand s-a racit se scoate ceapa din apa cu otet si se scurge, strangand-o in pumn. Zeama ramasa se arunca.
Separat, din 2 galbenusuri se face maioneza care la final, pentru subtiere, se amesteca cu 20 ml de apa minerala (cu bule).
Intr-un vas se pune ceapa, se adauga chiftelutele (bilele de carne) si maioneza. Se adauga sare si piper dupa gust. In acest stadiu e f important ca ceapa scursa si chiftelutele sa fie reci, ca sa nu se taie maioneza.
anka9mai- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
mona este geniala ideea cu rama, felicitari
fetele vrem sa vedem sipoze cu preparatele
voi veniti cu mancarica si eu cu placintica
placinta cu mere
aluat
- o cescuta zahar
-o cescuta ulei
-o cescuta lapte
- 2 oua
-1 plic praf de copt
faina cat cuprinda ca aluatul sa nu fie nici foarte tare nici sa se lipeasca de maini
se imparte in patru foi si de umple cu diverse garnituri, mere, branza, dovleac
fetele vrem sa vedem sipoze cu preparatele
voi veniti cu mancarica si eu cu placintica
placinta cu mere
aluat
- o cescuta zahar
-o cescuta ulei
-o cescuta lapte
- 2 oua
-1 plic praf de copt
faina cat cuprinda ca aluatul sa nu fie nici foarte tare nici sa se lipeasca de maini
se imparte in patru foi si de umple cu diverse garnituri, mere, branza, dovleac
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
Daca tot e zi de sarbatoare, va servesc cu o felie din tortul viitorului cumnat:
nu arata spectaculos dar e foarte gustos
TORT CU NUCA
Pentru foile de nuca:
200 g nuci prajite si zdrobite cu sucitorul,
300 g zahar ,
2 linguri rase de miere,
1 ou ,
4 linguri lapte,
1lingura rasa bicarbonat(stins sau asa cum e)
200 g faina.
Se pun toate intr-un bol si se framanta un aluat care e putin lipicios.
Pe o folie se presara putina faina,se pune aluatul si se da la rece cateva ore.Se poate face si seara si se lasa la frigider pana a doua zi.
Dupa ce e scos de la frigider ,se imparte aluatul in 4 bucati.
Am taiat o hartie de copt la marimea de 24 cm diametru ,am presarat faina si am pus o bucatica din aluat ,restul le-am pus iarasi la rece ...se lucreaza mai usor, am intins foaia de aluat cu sucitorul, foarte subtire pana in marginea hartiei de copt..se mai presara faina peste aluat ca sa nu se lipeasca de sucitor,am pus foaia asa pe dosul unei tavi si am dat la cuptor 15 minute,foaia de aluat se face maro,se scoate si cand e rece se intareste ca un biscuit.Asa am copt toate cele 4 foi.
Crema
500 ml frisca lichida
200 g nuci prajite si macinate,
esenta de rom.
colorant albastru
Se bate frisca pana se intareste ,se adauga nuca si esenta de rom dupa gust.
Se amesteca bine, crema se imparte si se pune intre foi si deasupra tortului.
Trandafirasii sunt facuti din caramele sugus
am postat inital la delicatese insa mi-am dat seama ca putea sa pun si aici...la mine de anul nou fac negresit un tort
nu arata spectaculos dar e foarte gustos
TORT CU NUCA
Pentru foile de nuca:
200 g nuci prajite si zdrobite cu sucitorul,
300 g zahar ,
2 linguri rase de miere,
1 ou ,
4 linguri lapte,
1lingura rasa bicarbonat(stins sau asa cum e)
200 g faina.
Se pun toate intr-un bol si se framanta un aluat care e putin lipicios.
Pe o folie se presara putina faina,se pune aluatul si se da la rece cateva ore.Se poate face si seara si se lasa la frigider pana a doua zi.
Dupa ce e scos de la frigider ,se imparte aluatul in 4 bucati.
Am taiat o hartie de copt la marimea de 24 cm diametru ,am presarat faina si am pus o bucatica din aluat ,restul le-am pus iarasi la rece ...se lucreaza mai usor, am intins foaia de aluat cu sucitorul, foarte subtire pana in marginea hartiei de copt..se mai presara faina peste aluat ca sa nu se lipeasca de sucitor,am pus foaia asa pe dosul unei tavi si am dat la cuptor 15 minute,foaia de aluat se face maro,se scoate si cand e rece se intareste ca un biscuit.Asa am copt toate cele 4 foi.
Crema
500 ml frisca lichida
200 g nuci prajite si macinate,
esenta de rom.
colorant albastru
Se bate frisca pana se intareste ,se adauga nuca si esenta de rom dupa gust.
Se amesteca bine, crema se imparte si se pune intre foi si deasupra tortului.
Trandafirasii sunt facuti din caramele sugus
am postat inital la delicatese insa mi-am dat seama ca putea sa pun si aici...la mine de anul nou fac negresit un tort
crina_oc- Mamica sexy
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
ce frumooos super fetelor
roxana ,mamica finuta- Mamica de cariera
- Joburi/Distractii : calatorile
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
vai crina cat de bine arata, imi imaginez ca este delicios!!!!!!
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
dar ideea Monei este deosebita,eu nu ma gandeam sa scriu retete in photoshop
Maria- Administrator
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
si mie mi-a placut foarte mult ideea ..... felicitari inca o data mona
Negresa
Ingrediente
- 1 1/2 cana zahar
- 1 1/2 cana faina
- 1 cana de lapte
- 1 cana de ulei
- 3 oua
- 3-4 linguri de cacao
- 6 linguri de nuca macinatasau dulceata de visine
- un plic de zahar vanilinat
- un plic de praf de copt
- putina sare
Mod de preparare.
Intr-un bol se amesteca zaharul + zaharul vanilinat + cacaua, apoi se adauga treptat laptele + uleiul, pana se omogenizeaza bine. Se adauga ouale + faina + praful de copt amestecand continuu. Se adauga apoi nuca macinata sau visinele din dulceata. Eu am facut-o cu visine.
Glazura
* 15 linguri apa
* 3 linguri zahar
* 3 linguri cacao
* 3 linguri margarina.
Glazura se intinde cand este calda peste negresa racorita.
Negresa
Ingrediente
- 1 1/2 cana zahar
- 1 1/2 cana faina
- 1 cana de lapte
- 1 cana de ulei
- 3 oua
- 3-4 linguri de cacao
- 6 linguri de nuca macinatasau dulceata de visine
- un plic de zahar vanilinat
- un plic de praf de copt
- putina sare
Mod de preparare.
Intr-un bol se amesteca zaharul + zaharul vanilinat + cacaua, apoi se adauga treptat laptele + uleiul, pana se omogenizeaza bine. Se adauga ouale + faina + praful de copt amestecand continuu. Se adauga apoi nuca macinata sau visinele din dulceata. Eu am facut-o cu visine.
Glazura
* 15 linguri apa
* 3 linguri zahar
* 3 linguri cacao
* 3 linguri margarina.
Glazura se intinde cand este calda peste negresa racorita.
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
Fetelor, dupa atata mancare, cozonaci,amandine,negrese, salata cu chiftelute, torturi...si multe alte BUNATATI , vin si va servesc pe fiecare cu cate un pahar de...SOCATA
mofturaki- Mamica sexy
- Varsta : 49
Joburi/Distractii : www.isc.ro http://my.oriflame.ro/310365
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
Vai, Maria daca ai stii cate rame am cautat ... pana sa gasesc una in care sa incapa reteta ... Si tu nu erai "acasa"! :omdezapada:Maria a scris:dar ideea Monei este deosebita,eu nu ma gandeam sa scriu retete in photoshop
Dar la cate idei am ... ceva am gasit, dar nu se vede toata reteta! :creangabrad:
mona_mami- Mamica cocheta
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
Deja inghit in sec uitandu-ma la atatea retete...Doamne ce bine arata! Imi fac un abonament de tren si vin pe la fiecare dintre voi sa mananc
scumpetea- Mamica de cariera
- Varsta : 45
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
vroiam sa vad si meniul dar masa cu mos Craciun ma multumeste
ingenioasa esti Mona
ingenioasa esti Mona
Maria- Administrator
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
ce bine arata socata ioana, nu am mai baut de cand eram copil si facea mama
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
In fiecare an fac socata, imi place de mor...dar ma enerveaza ca dureaza cam multicel pana se face...dar asteptarea merita pe deplin!!
Ingrediente
* 5 gălbenuşuri
* cca 500g făină (tip 550)
* 150g + 150g + 3 linguri de zahăr
* 200g unt
* 500ml lapte
* 20g drojdie proaspătă
Drojdia se desface cu 150ml lapte călduţ amestecat cu puţin zahăr şi puţină făină.
Dacă creşte, se toarnă peste făină, la care se adaugă 150g de zahăr, gălbenuşele şi 50g de unt. Din acest amestec trebuie să iasă o cocă potrivit de tare ca să se poată întinde. Nu se lasă la crescut, ci se împarte direct în două.
Pe o planşetă se întinde pe rând fiecare bucată cât se poate de subţire.
Foile obţinute se ung cu un amestec de 150g unt la temperatura camerei + 150g zahăr de preferat nu prea fin (dar nu obligatoriu).
Fiecare foaie se rulează cât mai strâns. Sulurile obţinute se taie cu o aţă în rondele de cca 2 cm grosime.
Păstrând ceva distanţă între ele, rondelele se aşează în picioare într-o tavă unsă sau prevăzută cu hârtie de copt.
Se coc în cuptorul preîncălzit la aproximativ 160°-175° C / foc potrivit, timp de 20-30 minute.
Se scoate tava din cuptor şi cu o lingură se pune încet peste fiecare cuib 350ml de lapte în care s-au dizolvat 3 linguri de zahăr. Această operaţiune se face în doi paşi. Adică din amestecul respectiv se pune jumătate, se dă tava încă vreo 5-10 minute la cuptor, apoi se repetă procedura (lapte + 5-10 min în cuptor).
CUIB DE VIESPE |
Ingrediente
* 5 gălbenuşuri
* cca 500g făină (tip 550)
* 150g + 150g + 3 linguri de zahăr
* 200g unt
* 500ml lapte
* 20g drojdie proaspătă
Drojdia se desface cu 150ml lapte călduţ amestecat cu puţin zahăr şi puţină făină.
Dacă creşte, se toarnă peste făină, la care se adaugă 150g de zahăr, gălbenuşele şi 50g de unt. Din acest amestec trebuie să iasă o cocă potrivit de tare ca să se poată întinde. Nu se lasă la crescut, ci se împarte direct în două.
Pe o planşetă se întinde pe rând fiecare bucată cât se poate de subţire.
Foile obţinute se ung cu un amestec de 150g unt la temperatura camerei + 150g zahăr de preferat nu prea fin (dar nu obligatoriu).
Fiecare foaie se rulează cât mai strâns. Sulurile obţinute se taie cu o aţă în rondele de cca 2 cm grosime.
Păstrând ceva distanţă între ele, rondelele se aşează în picioare într-o tavă unsă sau prevăzută cu hârtie de copt.
Se coc în cuptorul preîncălzit la aproximativ 160°-175° C / foc potrivit, timp de 20-30 minute.
Se scoate tava din cuptor şi cu o lingură se pune încet peste fiecare cuib 350ml de lapte în care s-au dizolvat 3 linguri de zahăr. Această operaţiune se face în doi paşi. Adică din amestecul respectiv se pune jumătate, se dă tava încă vreo 5-10 minute la cuptor, apoi se repetă procedura (lapte + 5-10 min în cuptor).
mofturaki- Mamica sexy
- Varsta : 49
Joburi/Distractii : www.isc.ro http://my.oriflame.ro/310365
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
yami...vreau si eu..
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
foarte bine arata!
amalia-carmen- Mamica de cariera
- Varsta : 52
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
Amalia, mergi pana in gheorgheni , langa Hermes si spune-i lui mama sa-ti faca....Sandy... pe tine cum sa te rezolv? vino pana la mine siti fac...e mai aproape decat sa mergi pana la Cluj
mofturaki- Mamica sexy
- Varsta : 49
Joburi/Distractii : www.isc.ro http://my.oriflame.ro/310365
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
meniu de bebelus: cel mai simplu
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
hahha teo, superbbbbbbbbb!!!
mofturaki- Mamica sexy
- Varsta : 49
Joburi/Distractii : www.isc.ro http://my.oriflame.ro/310365
Pagina 4 din 11 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11
Subiecte similare
» Voteaza - amalia-carmen
» Mesaje si urari de sarbatori!!!!
» Concurs - Sf. Sarbatori de Paste
» Linkurile lui amalia-carmen
» Raluca va invita la concurs!
» Mesaje si urari de sarbatori!!!!
» Concurs - Sf. Sarbatori de Paste
» Linkurile lui amalia-carmen
» Raluca va invita la concurs!
Pagina 4 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA