Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 41 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 41 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Retete fara carne .......retete de post
+5
muraru raluca
elena
paul_A
teodoraion
STEF30IASI
9 participanți
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: Retete fara carne .......retete de post
Ghiveci
Ingrediente:
1 kg. cartofi, 1/2 kg. dovlecei, 1/2 kg. morcovi, 1/4 kg. mazare, 1/2 kg. rosii, 1 praz, 1 ardei verde, 1 1/2 ceasca de ulei, 5 cepe mari, sare, piper, dafin, 1 legatura patrunjel verde, 1 legatura marar verde
Mod de preparare:
Ceapa, prazul si ardeiul taiate solzi se calesc in ulei. Se adauga in ordine : morcovii, mazarea, cartofii si dovleceii taiati rondele.
Se adauga apa fara sa depaseasca nivelul zarzavaturilor.
Cand sunt bine fierte se adauga rosiile decojite si date prin razatoare, usturoiul tocat marunt, sarea, piperul si foile de dafin.
Se mai lasa pe foc inca 10 minute.
Se ia de pe foc si se presara cu verdeata tocata marunt.
Ghiveci calugaresc
Ingrediente:
4 cartofi, 3 cepe, 1 ceasca cu mazare, 1 ceasca pastai de fasole, 2 morcovi, 1 mar, 1 castravete murat, 2 cesti cu suc de rosii, 1 ceasca de ulei, 1 capatana de usturoi, sare, piper, foi de dafin, marar si patrunjel verde
Mod de preparare:
Se calesc in ulei ceapa si morcovul taiate rondele.
Se sting cu 1 litru de apa.
Se adauga restul legumelor taiate si se fierb impreuna 30 de minute.
Se potriveste de sare, se adauga usturoiul taiat feliute, dafinul si verdeata fin tocata.
Este gata atunci cand a scazut suficient.
Cartofi gulas
Ingrediente:
1/2 kg. cartofi, 3 cepe mari, 1 praz, 1 ardei rosu, 1 ceasca cu ulei, 1 lingura boia dulce de ardei, 2 linguri pasta de rosii, 1 ceasca cu apa, 2 linguri fulgi de porumb, putina boia iute de ardei
Mod de preparare:
Se curata cartofii si se taie felii groase.
Se toaca marunt ceapa, prazul si ardeiul si se pun la calit in ulei circa 3 minute.
Se adauga pasta de rosii, boiaua dulce, se lasa 1 minut apoi se adauga cartofii si apa.
Se acopera cratita si se lasa 15-20 minute la foc potrivit.
La sfarsit se adauga boiaua iute de ardei si fulgii de porumb muiati in putina apa calda.
Crochete de cartofi
Ingrediente:
1 kg. cartofi, 30 g. drojdie de bere, 1 lingura de margarina, 150 g. faina, sare, cimbru, ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se fierb cartofii, se curata de coaja, si se piseaza sau se dau prin masina de tocat.
Se adauga celelalte ingrediente, drojdia de bere dizolvandu-se in prealabil in apa calduta.
Se framanta compozitia pana se omogenizeaza.
Se modeleaza mingiute care se lasa un timp la loc cald, pe un fund de lemn , sa creasca.
Se prajesc in ulei incins.
Cand se umfla si se rumenesc, sunt gata.
Dupa gust se presara cu cimbru sau verdeata tocata marunt.
Se servesc cu feliute de rosii.
Ingrediente:
1 kg. cartofi, 1/2 kg. dovlecei, 1/2 kg. morcovi, 1/4 kg. mazare, 1/2 kg. rosii, 1 praz, 1 ardei verde, 1 1/2 ceasca de ulei, 5 cepe mari, sare, piper, dafin, 1 legatura patrunjel verde, 1 legatura marar verde
Mod de preparare:
Ceapa, prazul si ardeiul taiate solzi se calesc in ulei. Se adauga in ordine : morcovii, mazarea, cartofii si dovleceii taiati rondele.
Se adauga apa fara sa depaseasca nivelul zarzavaturilor.
Cand sunt bine fierte se adauga rosiile decojite si date prin razatoare, usturoiul tocat marunt, sarea, piperul si foile de dafin.
Se mai lasa pe foc inca 10 minute.
Se ia de pe foc si se presara cu verdeata tocata marunt.
Ghiveci calugaresc
Ingrediente:
4 cartofi, 3 cepe, 1 ceasca cu mazare, 1 ceasca pastai de fasole, 2 morcovi, 1 mar, 1 castravete murat, 2 cesti cu suc de rosii, 1 ceasca de ulei, 1 capatana de usturoi, sare, piper, foi de dafin, marar si patrunjel verde
Mod de preparare:
Se calesc in ulei ceapa si morcovul taiate rondele.
Se sting cu 1 litru de apa.
Se adauga restul legumelor taiate si se fierb impreuna 30 de minute.
Se potriveste de sare, se adauga usturoiul taiat feliute, dafinul si verdeata fin tocata.
Este gata atunci cand a scazut suficient.
Cartofi gulas
Ingrediente:
1/2 kg. cartofi, 3 cepe mari, 1 praz, 1 ardei rosu, 1 ceasca cu ulei, 1 lingura boia dulce de ardei, 2 linguri pasta de rosii, 1 ceasca cu apa, 2 linguri fulgi de porumb, putina boia iute de ardei
Mod de preparare:
Se curata cartofii si se taie felii groase.
Se toaca marunt ceapa, prazul si ardeiul si se pun la calit in ulei circa 3 minute.
Se adauga pasta de rosii, boiaua dulce, se lasa 1 minut apoi se adauga cartofii si apa.
Se acopera cratita si se lasa 15-20 minute la foc potrivit.
La sfarsit se adauga boiaua iute de ardei si fulgii de porumb muiati in putina apa calda.
Crochete de cartofi
Ingrediente:
1 kg. cartofi, 30 g. drojdie de bere, 1 lingura de margarina, 150 g. faina, sare, cimbru, ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se fierb cartofii, se curata de coaja, si se piseaza sau se dau prin masina de tocat.
Se adauga celelalte ingrediente, drojdia de bere dizolvandu-se in prealabil in apa calduta.
Se framanta compozitia pana se omogenizeaza.
Se modeleaza mingiute care se lasa un timp la loc cald, pe un fund de lemn , sa creasca.
Se prajesc in ulei incins.
Cand se umfla si se rumenesc, sunt gata.
Dupa gust se presara cu cimbru sau verdeata tocata marunt.
Se servesc cu feliute de rosii.
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Retete fara carne .......retete de post
Mancare de cartofi cu castraveti murati
Ingrediente:
1 kg. cartofi, 200 g. ceapa, 1/2 kg. castraveti murati, 1 ceasca cu ulei, 2 linguri de bulion (sau 3 rosii mari), 1 legatura de marar verde, sare, piper
Mod de preparare:
Se curata cartofii, se spala, se taie felii si se prajesc putin in ulei incins.
Se scot din cratita, iar in uleiul incins se adauga si se caleste ceapa.
Se pune bulionul, se stinge cu apa calda si se adauga carofii.
Se lasa la foc mic.
Cand cartofii sunt fierti se adauga castravetii (fierti separat fara coaja si seminte), sarea si piperul. Se pune mancarea in tava, se garniseste deasupra cu felii de rosii (sau suc de rosii) si verdeata si se da la cuptor sa se rumeneasca bine.
Cartofi umpluti cu ciuperci
Ingrediente:
1/2 kg. cartofi, 100 g. margarina, 200 g. ciuperci, sare, piper, 1 legatura de marar verde
Mod de preparare:
Se spala cartofii, se curata si se coc intregi in cuptor.
Dupa ce s-au copt se scobesc usor cu o lingurita in mijloc.
Miezul scos se amesteca cu o parte din margarina, ciupercile tocate marunt, sarea, piperul si verdeata tocata marunt.
Se umplu carofii cu acest amestec, se aseaza in tava unsa cu margarina si se dau la cuptor.
Cand sunt rumeniti se scot, se stropesc cu margarina topita, se presara cu verdeata si se servesc.
Mancare de cartofi
Ingrediente:
1 kg. cartofi, 3 cepe, 1 ceasca de ulei, 1 ceasca de suc de rosii, sare, piper, foi de dafin, marar, 8 catei de usturoi
Mod de preparare:
Ceapa se taie solzi si se pune la calit in ulei.
Se adauga cartofii taiati rondele groase si 2 cesti cu apa.
Se lasa sa fiarba bine.
Cand s-au fiert cartofii se adauga sucul (sau pasta) de rosii, sarea, piperul, verdeata si usturoiul taiat feliute.
Se mai lasa putin pe foc.
Mancare de morcovi
Ingrediente:
750 g. morcovi, 1 ceasca cu ulei, 1 lingura cu zahar, sare, 50 g. margarina
Mod de preparare:
Se curata morcovii, se dau pe razatoarea mare, apoi se calesc in ulei.
Separat se arde putin zaharul se stinge cu 1 cana cu apa.
Siropul astfel obtinut se adauga peste morcovi si se lasa la foc mic pana cand scade bine.
Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor pentru 15 minute.
Mancarea se serveste fierbinte, garnisita cu feliute de gogosari murati.
Ingrediente:
1 kg. cartofi, 200 g. ceapa, 1/2 kg. castraveti murati, 1 ceasca cu ulei, 2 linguri de bulion (sau 3 rosii mari), 1 legatura de marar verde, sare, piper
Mod de preparare:
Se curata cartofii, se spala, se taie felii si se prajesc putin in ulei incins.
Se scot din cratita, iar in uleiul incins se adauga si se caleste ceapa.
Se pune bulionul, se stinge cu apa calda si se adauga carofii.
Se lasa la foc mic.
Cand cartofii sunt fierti se adauga castravetii (fierti separat fara coaja si seminte), sarea si piperul. Se pune mancarea in tava, se garniseste deasupra cu felii de rosii (sau suc de rosii) si verdeata si se da la cuptor sa se rumeneasca bine.
Cartofi umpluti cu ciuperci
Ingrediente:
1/2 kg. cartofi, 100 g. margarina, 200 g. ciuperci, sare, piper, 1 legatura de marar verde
Mod de preparare:
Se spala cartofii, se curata si se coc intregi in cuptor.
Dupa ce s-au copt se scobesc usor cu o lingurita in mijloc.
Miezul scos se amesteca cu o parte din margarina, ciupercile tocate marunt, sarea, piperul si verdeata tocata marunt.
Se umplu carofii cu acest amestec, se aseaza in tava unsa cu margarina si se dau la cuptor.
Cand sunt rumeniti se scot, se stropesc cu margarina topita, se presara cu verdeata si se servesc.
Mancare de cartofi
Ingrediente:
1 kg. cartofi, 3 cepe, 1 ceasca de ulei, 1 ceasca de suc de rosii, sare, piper, foi de dafin, marar, 8 catei de usturoi
Mod de preparare:
Ceapa se taie solzi si se pune la calit in ulei.
Se adauga cartofii taiati rondele groase si 2 cesti cu apa.
Se lasa sa fiarba bine.
Cand s-au fiert cartofii se adauga sucul (sau pasta) de rosii, sarea, piperul, verdeata si usturoiul taiat feliute.
Se mai lasa putin pe foc.
Mancare de morcovi
Ingrediente:
750 g. morcovi, 1 ceasca cu ulei, 1 lingura cu zahar, sare, 50 g. margarina
Mod de preparare:
Se curata morcovii, se dau pe razatoarea mare, apoi se calesc in ulei.
Separat se arde putin zaharul se stinge cu 1 cana cu apa.
Siropul astfel obtinut se adauga peste morcovi si se lasa la foc mic pana cand scade bine.
Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor pentru 15 minute.
Mancarea se serveste fierbinte, garnisita cu feliute de gogosari murati.
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Retete fara carne .......retete de post
Gustare de ciuperci
Ingrediente:
1 kg. ciuperci, 2 cepe, 1 telina, 2 morcovi, 1 pastarnac, sare, piper, enibahar, cateva frunze de dafin
Mod de preparare:
Ceapa se toaca foarte marunt si se pune la prajit in ulei, imediat se adauga si telina, morcovii si pastarnacul.
Ciupercile si cateva foi de dafin se fierb 20 de minute in apa sarata.
Ciupercile se scot, se curg de apa, se toaca marunt si se adauga in vasul in care s-au prajit celelalte legume.
Se amesteca cu grija si se condimenteaza.
Se serveste rece.
Salata de ciuperci cu masline
Ingrediente:
1 kg. ciuperci (hribi, pastravi de fag, creasta cocosului), 3 linguri de ulei, putin otet, bulion, 1/4 kg. masline, sare, piper macinat
Mod de preparare:
Ciupercile se fierb un sfert de ora in apa sarata, se racesc si se taie felii subtiri.
Se pun intr-un vas impreuna cu maslinele fara samburi si se stropesc cu un amestec facut din ulei, otet si condimente la care s-a adaugat suplimentar 1 lingura de bulion.
Salata se serveste rece, presarata cu patrunjel verde tocat.
Salata de ciuperci
Ingrediente:
1/2 kg. ciuperci, ulei, otet, sare, piper, marar
Mod de preparare:
Se spala ciupercile bine, se fierb, se taie felii si se amesteca cu celelalte ingrediente.
Optional se poate adauga si mujdei de usturoi.
Salata de spanac
Ingrediente:
1 kg. spanac, ulei, zeama de lamaie, sare, piper macinat
Mod de preparare:
Spanacul curatat se spala bine, apoi se opareste.
Daca frunzele sunt prea mari se pot taia bucati.
Se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron se pune ulei, zeama de lamaie si putina sare; se amesteca bine si se pipereaza
dupa gust.
Se adauga spanacul si se amesteca cu atentie, ca sa nu se rupa frunzele.
Salata de primavara
Ingrediente:
4-5 cartofi, 2 ardei grasi, 2-3 rosii, 1 ceapa, 150g. masline fara samburi, ulei, otet, sare
Mod de preparare:
Cartofii se fierb apoi se taie felii.
Intr-un castron mai mare se pun cartofii taiati felii si se stropesc cu ulei.
Se adauga ceapa taiata pestisori, rosiile taiate felii, ardeii grasi in prealabil copti si curatati de pielita si maslinele.
Se stropesc cu otet si se adauga sare.
Se amesteca cu atentie sa nu se zdrobeasca.
Salata de fasole verde
Ingrediente:
1 kg. fasole verde tanara, sare, piper macinat, ulei, otet si 4-5 catei de usturoi
Mod de preparare:
Daca pastaile de fasole verde sunt prea lungi se rup in bucati mai mici. Se fierb, se strecoara si se lasa sa se raceasca.
Usturoiul se curata si se taie marunt.
Intr-un castron se amesteca uleiul cu otetul si sarea, apoi se adauga fasolea si usturoiul.
Se amesteca bine.
Salata de porumb
Ingrediente:
1 conserva de porumb boabe, 1 lingura otet, 1 lingura mustar picant, sare, 3 linguri ulei, patrunjel verde
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un castron otetul cu mustarul si sarea, se adauga uleiul putin cate putin si se toarna sosul obtinut peste boabele de porumb.
Pe deasupra se presara patrunjel verde tocat marunt.
Ingrediente:
1 kg. ciuperci, 2 cepe, 1 telina, 2 morcovi, 1 pastarnac, sare, piper, enibahar, cateva frunze de dafin
Mod de preparare:
Ceapa se toaca foarte marunt si se pune la prajit in ulei, imediat se adauga si telina, morcovii si pastarnacul.
Ciupercile si cateva foi de dafin se fierb 20 de minute in apa sarata.
Ciupercile se scot, se curg de apa, se toaca marunt si se adauga in vasul in care s-au prajit celelalte legume.
Se amesteca cu grija si se condimenteaza.
Se serveste rece.
Salata de ciuperci cu masline
Ingrediente:
1 kg. ciuperci (hribi, pastravi de fag, creasta cocosului), 3 linguri de ulei, putin otet, bulion, 1/4 kg. masline, sare, piper macinat
Mod de preparare:
Ciupercile se fierb un sfert de ora in apa sarata, se racesc si se taie felii subtiri.
Se pun intr-un vas impreuna cu maslinele fara samburi si se stropesc cu un amestec facut din ulei, otet si condimente la care s-a adaugat suplimentar 1 lingura de bulion.
Salata se serveste rece, presarata cu patrunjel verde tocat.
Salata de ciuperci
Ingrediente:
1/2 kg. ciuperci, ulei, otet, sare, piper, marar
Mod de preparare:
Se spala ciupercile bine, se fierb, se taie felii si se amesteca cu celelalte ingrediente.
Optional se poate adauga si mujdei de usturoi.
Salata de spanac
Ingrediente:
1 kg. spanac, ulei, zeama de lamaie, sare, piper macinat
Mod de preparare:
Spanacul curatat se spala bine, apoi se opareste.
Daca frunzele sunt prea mari se pot taia bucati.
Se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron se pune ulei, zeama de lamaie si putina sare; se amesteca bine si se pipereaza
dupa gust.
Se adauga spanacul si se amesteca cu atentie, ca sa nu se rupa frunzele.
Salata de primavara
Ingrediente:
4-5 cartofi, 2 ardei grasi, 2-3 rosii, 1 ceapa, 150g. masline fara samburi, ulei, otet, sare
Mod de preparare:
Cartofii se fierb apoi se taie felii.
Intr-un castron mai mare se pun cartofii taiati felii si se stropesc cu ulei.
Se adauga ceapa taiata pestisori, rosiile taiate felii, ardeii grasi in prealabil copti si curatati de pielita si maslinele.
Se stropesc cu otet si se adauga sare.
Se amesteca cu atentie sa nu se zdrobeasca.
Salata de fasole verde
Ingrediente:
1 kg. fasole verde tanara, sare, piper macinat, ulei, otet si 4-5 catei de usturoi
Mod de preparare:
Daca pastaile de fasole verde sunt prea lungi se rup in bucati mai mici. Se fierb, se strecoara si se lasa sa se raceasca.
Usturoiul se curata si se taie marunt.
Intr-un castron se amesteca uleiul cu otetul si sarea, apoi se adauga fasolea si usturoiul.
Se amesteca bine.
Salata de porumb
Ingrediente:
1 conserva de porumb boabe, 1 lingura otet, 1 lingura mustar picant, sare, 3 linguri ulei, patrunjel verde
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un castron otetul cu mustarul si sarea, se adauga uleiul putin cate putin si se toarna sosul obtinut peste boabele de porumb.
Pe deasupra se presara patrunjel verde tocat marunt.
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Retete fara carne .......retete de post
Salata de cartofi
Ingrediente:
1 kg. cartofi, 2 cepe taiate solzisori, 1 legatura patrunjel verde, 1/2 ceasca de ulei, 2 linguri de mustar, 2 linguri de otet sau zeama de lamaie, sare, piper
Mod de preparare:
Se fierb cartofii, se taie cubulete si se amesteca cu ceapa si patrunjelul.
Peste ele se toarna amestecul format din ulei, otet, mustar si sare.
Salata orientala
Ingrediente:
6 cartofi mari, 1 ceapa, 1 ceasca de masline, 1 gogosar, 1-2 castraveciori murati, 6 linguri de ulei, 3 linguri de otet, 1 lingura de mustar, sare, piper
Mod de preparare:
Se fierb cartofii, se decojesc, se taie rondele si se aseaza intr-un castron mare.
Se adauga ceapa si ardeiul taiate fin, maslinele, uleiul, otetul, sarea, piperul si castraveciorii murati taiati cubulete.
Se amesteca cu grija, sa nu sa sfarame cartofii.
Salata de fasole boabe
Ingrediente:
400g. fasole boabe, 2 cepe mijlocii, 5 linguri de ulei, 2 castraveciori murati, otet, sare, piper, marar
Mod de preparare:
Se fierbe fasolea.
Cand este bine fiarta se strecoara, se pune in salatiera si se amesteca cu ceapa taiata solzisori, castraveciorii taiati cubulete, uleiul, otetul, sarea si piperul, iar deasupra se presara marar tocat fin sau frunze de telina.
Salata de telina
Ingrediente:
1 radacina de telina, 1 mar, zeama de la 1 lamaie, 3 linguri de ulei, sare, piper, miez de nuca (optional)
Mod de preparare:
Telina si marul se curata si de dau pe razatoarea mica.
Se amesteca cu sarea, piperul si se lasa 1 ora la frigider.
Se bate uleiul cu zeama de lamaie, apoi se amesteca cu telina si marul.
La servire se presara cu frunze de telina si miez de nuca pisat mare.
Salata de sfecla rosie
Ingrediente:
1 sfecla rosie, hrean ras, ulei, otet sau zeama de lamaie, sare
Mod de preparare:
Se coace sfecla la cuptor, se curata bine, se taie felii sau se da pe razatoare si se amesteca cu restul ingredientelor.
Salata de ridichi de iarna
Ingrediente:
1 ridiche, sare, ulei, masline
Mod de preparare:
Se curata ridichea, se spala si se da pe razatoare.
Se adauga ulei, sare si se garniseste cu masline.
Salata de varza
Ingrediente:
1 varza mica, 2 morcovi, 1 radacina de telina, 6 catei de usturoi pisati, 5 linguri de ulei, 3 linguri de otet, marar verde
Mod de preparare:
Varza se toaca fideluta, morcovul si telina se dau pe razatoare .
Se face o vinegreta din ulei, otet si sare si se toarna peste legume.
La sfarsit se adauga usturoiul pisat si mararul.
Salata de varza rosie
Ingrediente:
1 varza rosie mica, 1 capatana de salata verde, 1 lingurita hrean ras, 4 linguri ulei, 2 lingurite otet sau zeama de lamaie, sare, 1 legatura marar verde
Mod de preparare:
Se toaca varza fideluta sau se da pe razatoarea mare.
Se framanta putin cu sarea, se amesteca cu salata verde tocata marunt si restul de ingrediente.
Ingrediente:
1 kg. cartofi, 2 cepe taiate solzisori, 1 legatura patrunjel verde, 1/2 ceasca de ulei, 2 linguri de mustar, 2 linguri de otet sau zeama de lamaie, sare, piper
Mod de preparare:
Se fierb cartofii, se taie cubulete si se amesteca cu ceapa si patrunjelul.
Peste ele se toarna amestecul format din ulei, otet, mustar si sare.
Salata orientala
Ingrediente:
6 cartofi mari, 1 ceapa, 1 ceasca de masline, 1 gogosar, 1-2 castraveciori murati, 6 linguri de ulei, 3 linguri de otet, 1 lingura de mustar, sare, piper
Mod de preparare:
Se fierb cartofii, se decojesc, se taie rondele si se aseaza intr-un castron mare.
Se adauga ceapa si ardeiul taiate fin, maslinele, uleiul, otetul, sarea, piperul si castraveciorii murati taiati cubulete.
Se amesteca cu grija, sa nu sa sfarame cartofii.
Salata de fasole boabe
Ingrediente:
400g. fasole boabe, 2 cepe mijlocii, 5 linguri de ulei, 2 castraveciori murati, otet, sare, piper, marar
Mod de preparare:
Se fierbe fasolea.
Cand este bine fiarta se strecoara, se pune in salatiera si se amesteca cu ceapa taiata solzisori, castraveciorii taiati cubulete, uleiul, otetul, sarea si piperul, iar deasupra se presara marar tocat fin sau frunze de telina.
Salata de telina
Ingrediente:
1 radacina de telina, 1 mar, zeama de la 1 lamaie, 3 linguri de ulei, sare, piper, miez de nuca (optional)
Mod de preparare:
Telina si marul se curata si de dau pe razatoarea mica.
Se amesteca cu sarea, piperul si se lasa 1 ora la frigider.
Se bate uleiul cu zeama de lamaie, apoi se amesteca cu telina si marul.
La servire se presara cu frunze de telina si miez de nuca pisat mare.
Salata de sfecla rosie
Ingrediente:
1 sfecla rosie, hrean ras, ulei, otet sau zeama de lamaie, sare
Mod de preparare:
Se coace sfecla la cuptor, se curata bine, se taie felii sau se da pe razatoare si se amesteca cu restul ingredientelor.
Salata de ridichi de iarna
Ingrediente:
1 ridiche, sare, ulei, masline
Mod de preparare:
Se curata ridichea, se spala si se da pe razatoare.
Se adauga ulei, sare si se garniseste cu masline.
Salata de varza
Ingrediente:
1 varza mica, 2 morcovi, 1 radacina de telina, 6 catei de usturoi pisati, 5 linguri de ulei, 3 linguri de otet, marar verde
Mod de preparare:
Varza se toaca fideluta, morcovul si telina se dau pe razatoare .
Se face o vinegreta din ulei, otet si sare si se toarna peste legume.
La sfarsit se adauga usturoiul pisat si mararul.
Salata de varza rosie
Ingrediente:
1 varza rosie mica, 1 capatana de salata verde, 1 lingurita hrean ras, 4 linguri ulei, 2 lingurite otet sau zeama de lamaie, sare, 1 legatura marar verde
Mod de preparare:
Se toaca varza fideluta sau se da pe razatoarea mare.
Se framanta putin cu sarea, se amesteca cu salata verde tocata marunt si restul de ingrediente.
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Retete fara carne .......retete de post
multumesc de retete,o sa -mi trebuiasca in saptamana mare
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Retete fara carne .......retete de post
Urzici
Ingrediente
5-6 gramajoare de urzici
3-4 linguri ulei
1 ceapa
2 linguri faina
O lingura bulion
o capatana usturoi
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Se curata si se spala urzicile bine
Se pune apa, sare si urzicile la fiert aproximativ o ora....sa fie coditele cat mai moi...., apoi se scot , se scurg si se pastreaza putin din apa in care au fiert;
Se pune la calit ceapa si bulionul apoi se adauga urzicile....treptat se adauga faina si cate putin din apa in care au fiert urzicile si se freaca bine cu o lingura de lemn pana se face o pasta.....(eu le fac cu mixerul)
Se potriveste de sare si piper si se tine pe foc cam 10 minute. Se ia de pe foc si se mai adauga usturoiul pisat, se acopera si se lasa sa se raceasca.
Se serveste cu mamaliguta calda!!!!
Pofta buna!!!!!
Ingrediente
5-6 gramajoare de urzici
3-4 linguri ulei
1 ceapa
2 linguri faina
O lingura bulion
o capatana usturoi
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Se curata si se spala urzicile bine
Se pune apa, sare si urzicile la fiert aproximativ o ora....sa fie coditele cat mai moi...., apoi se scot , se scurg si se pastreaza putin din apa in care au fiert;
Se pune la calit ceapa si bulionul apoi se adauga urzicile....treptat se adauga faina si cate putin din apa in care au fiert urzicile si se freaca bine cu o lingura de lemn pana se face o pasta.....(eu le fac cu mixerul)
Se potriveste de sare si piper si se tine pe foc cam 10 minute. Se ia de pe foc si se mai adauga usturoiul pisat, se acopera si se lasa sa se raceasca.
Se serveste cu mamaliguta calda!!!!
Pofta buna!!!!!
Re: Retete fara carne .......retete de post
Stevie cu orez la cuptor
Ingrediente
2 legaturi frunze de stevie,
1 cana orez,
2 cepe,
100 ml suc de rosii,
ulei, sare,
Mod de preparare
Orezul se pune la fiert in 1,5 l apa care clocoteste si se lasa putin pana se umfla.
Frunzele de stevie se oparesc 1 minut in apa clocotita, se storc bine si se toaca.
Ceapa se toaca marunt si se caleste , dupa care se aduga sucul de rosii.
Cand a fiert orezul ( cca 10 minute), se rastoarna peste ceapa calita si se adauga sarea si stevia tocata.
Se amesteca bine si se baga la cuptor aproximativ o ora.
Ingrediente
2 legaturi frunze de stevie,
1 cana orez,
2 cepe,
100 ml suc de rosii,
ulei, sare,
Mod de preparare
Orezul se pune la fiert in 1,5 l apa care clocoteste si se lasa putin pana se umfla.
Frunzele de stevie se oparesc 1 minut in apa clocotita, se storc bine si se toaca.
Ceapa se toaca marunt si se caleste , dupa care se aduga sucul de rosii.
Cand a fiert orezul ( cca 10 minute), se rastoarna peste ceapa calita si se adauga sarea si stevia tocata.
Se amesteca bine si se baga la cuptor aproximativ o ora.
Re: Retete fara carne .......retete de post
Sote de ciuperci
Ingrediente:
1 kg ciuperci champignon
2 cepe medii
un pachet de unt
1 legatura patrunjel
sare, piper
Preparare:
Curata si spala bine ciupercile de coaja alba, apoi taie-le felii (palariile si cozile). Opareste-le 10 minute si scurge-le. Caleste ceapa maruntita in untul topit, apoi adauga ciupercile si lasa-le pe foc pana se inmoaie. Cand sunt aproape gata, condimenteaza-le cu sare, piper si patrunjel.
Ingrediente:
1 kg ciuperci champignon
2 cepe medii
un pachet de unt
1 legatura patrunjel
sare, piper
Preparare:
Curata si spala bine ciupercile de coaja alba, apoi taie-le felii (palariile si cozile). Opareste-le 10 minute si scurge-le. Caleste ceapa maruntita in untul topit, apoi adauga ciupercile si lasa-le pe foc pana se inmoaie. Cand sunt aproape gata, condimenteaza-le cu sare, piper si patrunjel.
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Retete cu carne de pui
» Retete din carne de miel
» Retete din carne de porc
» Retete cu carne de iepure
» Retete din carne de vita
» Retete din carne de miel
» Retete din carne de porc
» Retete cu carne de iepure
» Retete din carne de vita
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA