Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 88 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 88 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Cere o reteta
+30
mofturaki
nadvio1973
crina_oc
roxanik
alinagherman
Elena23
cecilia_7625
lilia
Raluca30
Rania
anka9mai
ari05
sandy
Rody
flo09
muraru raluca
buburuza
theodora
amalia-carmen
alinapopa1969
celina74
macoveianca
paul_A
elena
deriana
paula_mami
claudia_mami
STEF30IASI
mona_mami
teodoraion
34 participanți
Pagina 8 din 12
Pagina 8 din 12 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
Re: Cere o reteta
daca nu uite aici cateva retete Roxi:
http://gastronomie.ele.ro/Foaie_de_placinta_--r2425.html
http://www.gastropedia.ro/reteta/Foi-pentru-placinta-cu-mere-/branza/2259/
Foi
15 linguri de apa minerala sau sifon (225 ml)
15 linguri de faina cu varf (425 g)
7 linguri de ulei
50 g de margarina sau unt + 2 linguri de faina
Foile
1.Se face o coca din apa minerala, faina si ulei. Daca inca se lipeste de maini se mai pune putina faina.
2.Se amesteca cele 2 linguri de faina cu margarina de la temperatura camerei. Rezulta o „ciulama” moale si usor de intins.
3.Se pudreaza masa/planseta cu faina si se intinde din aluat o foaie cat se poate de subtire. Se intinde „ciulamaua” uniform, pe toata foaia. Se impacheteaza cu margarina spre interior. Se da la frigider minim 30 de minute.
http://gastronomie.ele.ro/Foaie_de_placinta_--r2425.html
http://www.gastropedia.ro/reteta/Foi-pentru-placinta-cu-mere-/branza/2259/
Foi
15 linguri de apa minerala sau sifon (225 ml)
15 linguri de faina cu varf (425 g)
7 linguri de ulei
50 g de margarina sau unt + 2 linguri de faina
Foile
1.Se face o coca din apa minerala, faina si ulei. Daca inca se lipeste de maini se mai pune putina faina.
2.Se amesteca cele 2 linguri de faina cu margarina de la temperatura camerei. Rezulta o „ciulama” moale si usor de intins.
3.Se pudreaza masa/planseta cu faina si se intinde din aluat o foaie cat se poate de subtire. Se intinde „ciulamaua” uniform, pe toata foaia. Se impacheteaza cu margarina spre interior. Se da la frigider minim 30 de minute.
anka9mai- Mamica cocheta
- Varsta : 42
mersic Anka vin cu rezultzatul :bye bye:
roxana ,mamica finuta- Mamica de cariera
- Joburi/Distractii : calatorile
vreau sa fac si eu o praji cu gem de prune, cine imi da si mie o reteta probata?
elena- Mamica cocheta
nimeni nu stie reteta pt elena?
teodoraion- Mamica cocheta
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
eu faceam o prajitura cu gem de prune si cu coca rasa pe deasupra , o sa caut si o sa pun reteta
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Fetelor, ati facut pasta de naut? Daca da, poate aveti vreo reteta buna si pentru mine!
mona_mami- Mamica cocheta
Am mancat la cineva, e super-delicioasa ... dar pana maine nu am cum sa-i dau telefon (nu e la mine mobilul meu) ... Vroiam sa o pregatesc in seara asta, insa si maine e o zi!
da-ne nr ca o sunam noi
ioanasimona_pop a scris:Fata draga, razi de mine? :hug:
nicidecum..am vrut sa fiu de folos :hug:
Stiam, si eu am glumit ... Oricum nu ii stiu numarul pe de rost, caci daca il stiam o sunam de pe fix ... Pana maine am rabdare, oricum l-am pus (nautul) la muiat in apa ca si fasolea boabe!
sa ne spui si noua cum se face...desi nu stiu daca gasesc aici si daca imi place
Cand am ajuns acasa deja era gatit nautul. Mi-l facuse mama, asa scazut ca si fasolea boabe ... cu legume si mult, mult usturoi ... super delicios!
Maria tu ce blat faci la torturi? eu am facut blat numai din reteta de chec, as incerca si altceva, daca ai alta reteta de blat mi-o pui si mie te rog? dar sa fie probata de tine merci!Vreau sa fac tort vineri, pentru Craciun
elena- Mamica cocheta
Uitati fetelor pentru cele care ati cerut retetat de hummus (pasta de naut) aici e foarte raspandita si eu personal o ador ca aperitiv inainte de masa
Hummus (pasta de naut)
Hummus este o mancare traditionala araba ce se crede ca ar fi printre cele mai vechi mancaruri gatite in Orientul Mijlociu. Delicioasa ca si salata sau ca o mancare vegetariana.
Ingrediente:
* 500 g (3 cani) naut fiert sau de la conserva
* 2 linguri pasta de tahini
* 4-5 linguri zeama de lamaie
* 1 lingurita sare
* 4 catei de usturoi
* 2 linguri ulei de masline
* 1/2 lingurita chilli (optional)
* 1/2 lingurita de chimen
* apa in care a fiert nautul sau apa din conserva
Ustensile:
* robot de bucatarie
Preparare:
1. Daca se foloseste naut uscat se pune la inmuiat cu 12 ore inainte de preparare in apa rece. In acest caz 250-300 g naut uscat sunt echivalentul a 500 g naut fiert. Din cand in cand se schimba apa de pe naut. Se pune apa curata la fiert intr-o oala si se lasa nautul la fiert cam 1 ora jumatate - 2 ore la foc mijlociu. Se strecoara si se pastreaza apa in care a fiert.
2. Se pune in vasul de la robot nautul scurs, cateii de usturoi si chimenul. Se toaca 2 minute, apoi se adauga uleiul, zeama de lamaie, sarea si tahini. Se mai toaca inca 2 minute. Se adauga din apa in care a fiert nautul sau zeama din conserva de naut (cam 100 ml) si se mai lasa la tocat inca vreo 2-3 minute. Acum e momentul sa gustati si sa adaugati in functie de gust sare sau zeama de lamaie. In cazul in care hummusul e prea tare se mai poate adauga apa si se mai toaca la robot (noi am adaugat in total 150 ml apa la hummus). Rezultatul e o pasta pufoasa si gustoasa.
3. Se aseaza in vasul de servit si se presara cu boia si ulei de masline. Se serveste cu paine prajita sau cu lipii arabesti.
Hummus (pasta de naut)
Hummus este o mancare traditionala araba ce se crede ca ar fi printre cele mai vechi mancaruri gatite in Orientul Mijlociu. Delicioasa ca si salata sau ca o mancare vegetariana.
Ingrediente:
* 500 g (3 cani) naut fiert sau de la conserva
* 2 linguri pasta de tahini
* 4-5 linguri zeama de lamaie
* 1 lingurita sare
* 4 catei de usturoi
* 2 linguri ulei de masline
* 1/2 lingurita chilli (optional)
* 1/2 lingurita de chimen
* apa in care a fiert nautul sau apa din conserva
Ustensile:
* robot de bucatarie
Preparare:
1. Daca se foloseste naut uscat se pune la inmuiat cu 12 ore inainte de preparare in apa rece. In acest caz 250-300 g naut uscat sunt echivalentul a 500 g naut fiert. Din cand in cand se schimba apa de pe naut. Se pune apa curata la fiert intr-o oala si se lasa nautul la fiert cam 1 ora jumatate - 2 ore la foc mijlociu. Se strecoara si se pastreaza apa in care a fiert.
2. Se pune in vasul de la robot nautul scurs, cateii de usturoi si chimenul. Se toaca 2 minute, apoi se adauga uleiul, zeama de lamaie, sarea si tahini. Se mai toaca inca 2 minute. Se adauga din apa in care a fiert nautul sau zeama din conserva de naut (cam 100 ml) si se mai lasa la tocat inca vreo 2-3 minute. Acum e momentul sa gustati si sa adaugati in functie de gust sare sau zeama de lamaie. In cazul in care hummusul e prea tare se mai poate adauga apa si se mai toaca la robot (noi am adaugat in total 150 ml apa la hummus). Rezultatul e o pasta pufoasa si gustoasa.
3. Se aseaza in vasul de servit si se presara cu boia si ulei de masline. Se serveste cu paine prajita sau cu lipii arabesti.
Rania- Mamica incepator
- Varsta : 34
Joburi/Distractii : Studenta
Si asa arata scuze pentru postarea dubla :mesaj:
Rania- Mamica incepator
- Varsta : 34
Joburi/Distractii : Studenta
Acum am vazut Elena,o sa iti scriu reteta ce o folosesc eu la torturi,dar acum trebuie sa ies,azi cand mai intru ti-o scriuelena a scris:Maria tu ce blat faci la torturi? eu am facut blat numai din reteta de chec, as incerca si altceva, daca ai alta reteta de blat mi-o pui si mie te rog? dar sa fie probata de tine merci!Vreau sa fac tort vineri, pentru Craciun
arata bine pasta de naut Rania
Maria- Administrator
am si eu nevoie de o reteta de crema de prajituri de lamaie
Raluca30- Mamica de cariera
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : ador plimbarile
Mousse de lamaie : 1 ou, 2 lg zahar, 2 lg amidon, 175 ml lapte, coaja de la o lamaie (poti incerca si din cea verde), 4 gr gelatina inmuiata in sucul de la o lamaie, 225 ml frisca lichida; se amesteca amidonul cu oul, zaharul, se adauga laptele si se pune la fiert pe foc mic (se bate sa nu fie cocoloase), se amesteca incontinuu, pentru ca se ingroasa foarte repede compozitia; se ia de pe foc, se adauga coaja de lamaie; acum am pus si gelatina topita si am lasat-o la racit (pui deasupra folie alimentare ca sa nu faca pojghita); se bata frisca(poti adauga 1-2 linguri de zahar pudra) si se adauga in compozitia racita ;
este o crema fina si se foloseste la blaturile de pandispan,eu cu aceeasta crema umplu rulada
este o reteta de pe forumul culinar
lamaie eu pun dupa gust
este o crema fina si se foloseste la blaturile de pandispan,eu cu aceeasta crema umplu rulada
este o reteta de pe forumul culinar
lamaie eu pun dupa gust
Maria- Administrator
multumesc frumos
Raluca30- Mamica de cariera
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : ador plimbarile
Pagina 8 din 12 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
Pagina 8 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA